Ako imate vjerenicu/vjerenika u Kanadi

SaintMaj

Početnik
Poruka
39
...obavezno dogovorite da dodje kod nas pa se vjenčajte ovde.
Ja sam pokušao dobiti "visitor visa" ali sam odbijen.Praktično,morate dokazati da vam viza apsolutno nije potrebna i da nemate ozbiljnu namjeru tamo ići pa da je dobijete.Čisto gubljenje vremena i novca (troškove "obrade" uredno naplaćuju).
Meni su praktično rekli da je Bosna fucked up country i da ne vjeruju da bi se neko iz Bosne zaista i vratio nazad.
I ako neko ima svježih informacija : koliko sad traje dobijanje vize (supružnici) ?

Poslednja izmena od moderatora:
Cao.

Proces traje od 4 do 9 meseci, sve zavisi od slucaja do slucaja. Ako je aplikant sluzio vojsku u vreme rata moze da se oduzi proces jer kancelarija u Becu onda mora sve da proveri a to moze da potraje. Bilo je slucajeva da bude proces gotov vec nakon 3 meseca, a opet u nekim slucajevima i vise od godinu dana.

Ja isto nisam dobio turisticku vizu, iako sam imao dovoljno sredstava i razloga da se vratim u Srbiju ali pretpostavljam da je razlog odbijanja odlazak kod zenske osobe u CA. Ovde u Srbiji sam se vencao i mnogo je jednostavnije tako jer, ako se i vencas u Kanadi, nemas dozvolu da radis cini mi se 2 godine i ne smes da izlazis iz Kanade da bi stekao sve privilegije sto je po mom misljenju besmisleno jer treba se izdrzavati tamo.

Ja sa suprugom apliciram za spouse vizu pa cemo da vidimo koliko traje proces, nadam se sto krace!

Imas puno informacija za bracnu i ostale tipove vize na www.canadavisa.com

Pozdrav

Ma u pravu si.Ako se tamo vjenčaš - to je robija.Ima li koji su čekali i po 3-4 godine na državljanstvo.
A i **** mi se puno za državljanstvo ; samo nek me puste u zemlju i daju mi radnu dozvolu.
S obzirom da sam bio u svim vojskama u BIH,ima da me dobro naguze.
Upravo to i kazem, ne mogu ti vlasti dati radnu dozvolu ako se vencas u CA jer moras da steknes pravo na to, i za sve to vreme cekanja bi trebalo sponzor da te izdrzava tj supruga dok se ne adaptiras na sredinu i drustvo. Ako se vencas u Srbiji isto dobijas drzavljanstvo nakon provedenih 1095 dana u CA s tim da tokom tog perioda cekanja na citizenship imas puno pravo za rad kao i Kanadjani, tako da gledaj ako moze ona da dodje ovde i da se vencanje obavi ovde ili u BiH.

Proverio sam, ako se vencas u Kanadi i tamo apliciras za vizu, u kancelariji u Alberti proces traje 2 godine, znaci u tom periodu ne mozes da izlazis iz zemlje i nemas pravo na rad. Tako da jedina solucija je da ako ona ne moze da dodje, vencas se u Kanadi ako uspes da dobijes turisticku vizu, vratis se kuci i apliciras za bracnu vizu odavde. Jeste skupo, ali mnogo brze dobijas pravo na rad.

Poslednja izmena:
Dobar je to website sa zaista puno informacija za sve tipove viza za Kanadu. Ako si video, imas i opciju da napravis Kanadski resume i takodje sve o poslovima, poslodavcima, trzistu u Kanadi. Inace jako bitno, da se ne pogresi u pisanju u resume-u, jer i najmanju gresku tipa pogresno slovo ili malo slovo, ne tolerisu poslodavci. Isto se ne tolerise i ako ima rupa i istoriji zaposlenja. Znaci period kada nisi radio, bolje i da napises unemployed ili da izmislis da si radio negde nego da ostane prazno recimo par meseci ili godina.

Poslednja izmena:
Moj verenik je vec godinu dana u Saskatchewan-u,a ja sam ostala ovde.

Imam hrvatski pasos,ali nisam imala jos prilike da ga posetim sto zbog novca,sto zbog obaveza.

Naime on se raspitivao tamo koje su mogucnosti da mu se pridruzim i receno mu je da ako se vencamo tamo,treba da cekam 6-8 meseci na papire,a ako bi to odradili u Srbiji onda oko 12 meseci.On je inace Permanent Resident.

Sad sam se bas obeshrabrila kada sam videla da ste pisali da se 2 godine ceka i da mora da vas izdrzava sponzor.

Moj verenik je vec godinu dana u Saskatchewan-u,a ja sam ostala ovde.

Imam hrvatski pasos,ali nisam imala jos prilike da ga posetim sto zbog novca,sto zbog obaveza.

Naime on se raspitivao tamo koje su mogucnosti da mu se pridruzim i receno mu je da ako se vencamo tamo,treba da cekam 6-8 meseci na papire,a ako bi to odradili u Srbiji onda oko 12 meseci.On je inace Permanent Resident.

Sad sam se bas obeshrabrila kada sam videla da ste pisali da se 2 godine ceka i da mora da vas izdrzava sponzor.

To je sad stvar tvog izbora.Sa hrvatskim pasošem,uvijek možeš hladno da odeš u Kanadu - jer ti visitor viza nije potrebna.Ali ako se tamo vjenčate,treba mnogo više od 6-8 mjeseci da središ sve papire.
Na tvom mjestu...provjeri na forumima: ako se vjenčate ovde,da li ćeš morati čekati ovde ili ne.
Hrvatski pasoš is a very good thing.

Update na moju situaciju.

Dugo smo razmisljali sta da radimo i na kraju smo se odlucili da odem kao visitor,pa za dalje da vidimo usput kako ce da se odvija sve nakon 20 meseci razdvojenosti.

Vencali smo se u Kanadi,sacekali sve papire i sad predajemo zahtev za pr. Dvoumili smo se oko inland i outland aplikacije,ali par meseci duze koje cekamo inland ne mogu da nadoknade razdvojenost.

Outland aplikacija= ista cena,prvi deo aplikacije za sponzorisanje je oko 30 dana + 10 meseci za proveru mene (principal aplicant)
Inland aplikacija= prvi deo do 6 meseci + 8 meseci za pa proveru sa time sto nakon 6 meseci kada dobijete pozitivnu odluku za sponzorisanje, ako ste predali zahtev za otvorenu radnu dozvolu kada i ostalu dokumentaciju, dobijate radnu dozvolu. Ako je potreban dodatni intervju zakazuje se u lokalnoj viza kancelariji,takodje na istom mestu se zakazuje i landing intervju.

Back