Ako hoćete da se izolujete od okoline, ovo je rešenje

Sensei

Master
Moderator
Poruka
89.646
Godine 1925, Hugo Gernsbak je predstavio Izolator kacigu, neobičan izum dizajniran da poveća koncentraciju blokiranjem svih ometanja. Kaciga, koja je podsećala na glomazno svemirsko odelo, bila je napravljena od drveta i filca i pokrivala je celu glavu, ostavljajući samo male staklene proreze za oči.

Njena svrha?

Da pomogne nosiocu da se fokusira prigušivanjem zvuka i dovodom kiseonika kroz cev.

1749847291447.png

Gernsbak je verovao da se izolovanjem čula ljudi mogu duže koncentrisati i postići veću produktivnost, ali dizajn kacige se pokazao kao njen pad. Ekstremna neudobnost i klaustrofobična priroda uređaja učinili su ga nepraktičnim za svakodnevnu upotrebu i nikada nije stekao široku popularnost.

Iako Izolator kaciga možda nije bila uspešna, ona predstavlja rani primer neobičnih izuma iz 20. veka usmerenih na poboljšanje ljudskih sposobnosti. Iako nije uspela, ideja o poboljšanju fokusa putem spoljnih uređaja i dalje budi radoznalost u svetu produktivnosti i koncentracije.

Godine 1925, Hugo Gernsbak je predstavio Izolator kacigu, neobičan izum dizajniran da poveća koncentraciju blokiranjem svih ometanja. Kaciga, koja je podsećala na glomazno svemirsko odelo, bila je napravljena od drveta i filca i pokrivala je celu glavu, ostavljajući samo male staklene proreze za oči.

Njena svrha?

Da pomogne nosiocu da se fokusira prigušivanjem zvuka i dovodom kiseonika kroz cev.

Pogledajte prilog 1741998
Eeee kada bi ljudi znali kako je izolacija los nacin zivota,nikada im ne bi palo na pamet.

Eeee kada bi ljudi znali kako je izolacija los nacin zivota,nikada im ne bi palo na pamet.
pa ono ekstrem, naravno ne stalno izolovan (mada to takodje ima neko drugo dejstvo - zavisi)
nego ono kad vise ne mozes da cujes svoje misli od lavine zatrpavanja tudjih misli i ubedjenja (kad svako zna bolje kako ja treba da zivim i sta da mislim)

pa ono ekstrem, naravno ne stalno izolovan (mada to takodje ima neko drugo dejstvo - zavisi)
nego ono kad vise ne mozes da cujes svoje misli od lavine zatrpavanja tudjih misli i ubedjenja (kad svako zna bolje kako ja treba da zivim i sta da mislim)
To,povremeno da.Treba se nekada povuci i razmisliti dobro i o svojim i o tudjim stavovima.Inace na dauze je propast.

Back