Ако дете пропуши?

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Шта бисте урадили да откријете да је ваше чедо пропушило цигарете?
било да га видите са цигаром у руци
или да откријете у ранцу паклу
или дачујете од неког?

ne znam shta bih ja uradio,ali znam shta je uradio moj cale...
kad me jednom prilikom zatekao sa pljugom,na prevaru me odradio,
tada mi je zabranio da pushim u njegovom prisustvu,obzirom da nisam samostalan tj ne zaradjujem...
to je potrajalo jedno godinu i mozhda malo jache...
naravno,jedva sam dochekao taj trenutak da zaradjujem da mogu pred njim da zapalim,
i tada me je pitao da li sam srecan,i rekao mi da ne treba da budem,jer je to veliko zlo...
naravno,nisam mu verovao,ali sad shvatam neke stvari,i planiram da od nove godine unesem izvesne promene u svoj zhivot...
da prestanem da pushim!

Zabranila sam dzeparac, uskratila svaki luksuz, imao je mogucnost da podmiri najosnovnije potrebe, tipa uzine na velikom odmoru i kosulja iz Turske. Nije to bila toliko vaspitna metoda vec moj ocaj kad sam shvatila koliko je uskraceno bratu i sestri pa i meni da bi on trosio 2 eura dnevno za cigare i jos dva za kafu. To je oko pola moje mesecne plate. Pa sto kazu babe na selu, ne moze da mi je na oko ispao.

Mislim da vise ne pusi, nisam verovatno ja zasluzna za to, vec je jednostavno s krajem puberteta batalio mnoge gluposti pa i tu.

Па, сад, 12 је јаако далеко од 18!
Мислим, ако пропуши са 12, онда сам дебело омашила у животу...

Mislim da roditelji nemaju tu uticaja mnogo..ja sam sa 12 probala cigarete...nisam propusila tad, ali dosta njih jeste, iz radoznalosti, da proba, pubertet, neko iz foliranja, da izgleda stariji i slicno..i to nikakve veze nema sa roditeljima. I to nisu bila nikakva problematicna deca, nego odlicni djaci, iz normalnih porodica..mnogo roditelji sebi daju na znacaju tu, a nemaju ga.
Ja za moje roditelje sve najbolje mogu da kazem iz ove perspektive, stvarno su divni bili, uvek su mi bili podrska, nikad nije bilo nekakvih svadja ozbiljnih, i nisu nigde zakazali.
Pored svega, probala sam gandzu sa 15, kao i vecina mog drustva.
Tako i za cigare..zakazao roditelj, mozes misliti. Pa to je samo pubertet, sta vam je..

Zar zaboravljate kakvi ste vi bili u to vreme?

Ништа, шта да кажем кад и ја пушим. Да глумим ауторитет са цигаром у руци?

e...to sam i dozivjela
fino kazem djetetu: znam da nisam kompetentna, ali ja sam pocela sa 20 i kusur, a vidi tebe
na sta ce da lice tvoja pluca koja su sad njezna, lijepa, mlada kao mlijeko

NEMOJ, LJUBI TE,MAJKA, NEMOJ

nemam pojma pusi li sad, uglavnom i ako pusi, to rade kad izadju, jedna do dvije...znaci sedmicno maksimalno 14 (ako pusi) sto nije strasno, mada me i to nervira, kako ne bi

e...to sam i dozivjela
fino kazem djetetu: znam da nisam kompetentna, ali ja sam pocela sa 20 i kusur, a vidi tebe
na sta ce da lice tvoja pluca koja su sad njezna, lijepa, mlada kao mlijeko

NEMOJ, LJUBI TE,MAJKA, NEMOJ

nemam pojma pusi li sad, uglavnom i ako pusi, to rade kad izadju, jedna do dvije...znaci sedmicno maksimalno 14 (ako pusi) sto nije strasno, mada me i to nervira, kako ne bi

Posle 4 godine odgovaras :D :D

Mislim da bih mu/joj ukratko objasnio kakav sam šoder bio u pubertetskim danima i šta sam sve radio,čisto da zna da i nad papom ima papa.
Klinci šokiraju jer je to najefikasniji i najjednostavniji način za privlačenje pažnje.Kada šok izostane vidiš da su uglavnom dobra deca.

Back