Ako danas na Svetog Savu zagrmi, u državi će se desiti važni i prelomni događaji

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.695
Narodno verovanje kaže da ako na dan Svetog Save zagrmi u državi će se desiti važni i prelomni događaji, ili će se sigurno nešto rđavo desiti, pošto su udari gromova izuzetno retka pojava zimi. O grmljavini na Svetog Savu govori se i u narodnoj pesmi “Početak bune na dahije”. Isto tako postoji i verovanje da sunčan dan na Svetog Savu donosi blagostanje i srećnu i rodnu godinu..

Dakle, osluškujte i zevajte u nebo!

Srećna đačka slava Sveti Sava!

ss.jpg

Takodje, na današnji dan ne nosite ništa crveno!

Poslednja izmena:
Није баш у потпуности истина. До сад је близу 40 пута грмелао на светог саву од 1804. (неко израчуно) али се ништа није дешавало. Ја се сећам оне грмљавине из 1995. Те године паде и Крајина и Босна и би општа национална катастрофа.

Како је мени нека прабаба усадила страх од Св.Илије !!! Имао сам тад можда 8 година и слушам њу како прича да је њен отац њој причао док су седели у рову на Солунском фронту на Светог Илију неко од војника је понудио флашу ракије другом војнику да наздрави у име Светог Илије. Овај му рече: "Јебботе Свети Илија" ( Боже опрости и Светитељу) и само што је то изговорио пуче га метак у главу оног секунда. Ја од тада сваки 2. август стрепим да нешто не згрешим.

Back