Ako biste imali sve mogucnosti, kod koga biste i sta trenirali?

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Evo jedne hipoteticke teme. Da imate sve uslove, da mozete da birate, da nista nije prepreka (novac, drzava, slobodno vreme, vase godine, vase povrede) kod koga biste tacno trenirali nesto, zasto, i koju/koje sve borilacke vestine i sportove?

Cesto cujemo ljude kako kazu - Voleo sam ovo i ono ali toga niej bilo u moje vreme, ili toga nema u nasoj zemlji, pa sam krenuo na to i to i posle zavoleo ili dosao vec do tog i tog pojasa, pa ajde da ne prekidam nego da doguram do crnog, a posle nisam hteo nesto drugo iz pocetka da pocinjem i eto moje price.....

Evo sada sta bi bilo kada bi bilo.... Da su idealni uslovi, gde bi vi bili sada, sta bi trenirali i kod koga?

Pustite masti na volju :D

A ovo je ujedno i prilika da se pravi zaljubljenici (treneri) u svoje vestine i sportove indirektno pohvale, ali budite iskreni, nemojte ovu temu iskoristiti za neki vestacki marketing nekog jer od toga imate neke koristi :D

Aikido i Džudo u Japanu, Karate na Okinavi, Muai Boran na Tajlandu, Grejsi Džu Džicu u Brazilu.

Što se tiče ljudi, voleo bih da treniram Keč Rvanje sa Sakurabom kao i Rvanje Grčko-Rimskim stilom sa Aleksandrom Kareljinom. Trenirao bih i sa Roj Dinom, čovek je majstor Džudo-a, Aikido-a, i Brazilske Džu Džice. Tu su i velikani glume Skot Adkins, Majkl Džej Vajt i Toni Dža. Mnogo tražim jbg...

Aikido i Džudo u Japanu, Karate na Okinavi, Muai Boran na Tajlandu, Grejsi Džu Džicu u Brazilu.

Što se tiče ljudi, voleo bih da treniram Keč Rvanje sa Sakurabom kao i Rvanje Grčko-Rimskim stilom sa Aleksandrom Kareljinom. Trenirao bih i sa Roj Dinom, čovek je majstor Džudo-a, Aikido-a, i Brazilske Džu Džice. Tu su i velikani glume Skot Adkins, Majkl Džej Vajt i Toni Dža. Mnogo tražim jbg...

Gotovo identično mišljenje + wu shu u Kini.
Mada kod nas nije toliko katastrofalno, budući da ovde nema neke love i prestiža od borilačkih veština pa tu i tamo neke škole drže takav nivo da se ni mnogo veće i bogatije zemlje ne bi postidele da imaju takve klubove i trenere.Bez srpske megalomanije, posmatrajući neke naše škole Karatea i Aikidoa srazmerno veličini zemlje dobri smo.Za ostale veštine nisam upućen u stanje stvari.Uostalom nismo slučajno postali najbolji pre par godina u Karateu na planetarnom nivou, sa tri zlata i jednom bronzom ako se sećam.

Poslednja izmena:
Gotovo identično mišljenje + wu shu u Kini.
Mada kod nas nije toliko katastrofalno, budući da ovde nema neke love i prestiža od borilačkih veština pa tu i tamo neke škole drže takav nivo da se ni mnogo veće i bogatije zemlje ne bi postidele da imaju takve klubove i trenere.Bez srpske megalomanije, posmatrajući neke naše škole Karatea i Aikidoa srazmerno veličini zemlje dobri smo.Za ostale veštine nisam upućen u stanje stvari.Uostalom nismo slučajno postali najbolji pre par godina u Karateu na planetarnom nivou, sa tri zlata i jednom bronzom ako se sećam.

Ja bi pre Wu Shu-a ipak otišao u neki Šaolin Hram da vidim to čudo.

Slabo sam se interesovao za Sanda turnire, koliko vidim neki kineski UFC, samo bez partera.U skoro milijardu i po ljudi, žutaći će naći bar 10 000 najboljih među najboljima koje će dresirati od detinjstva.A onda kad ih puste da se razmile svetom, mislim da će se demografska slika raznih turnira dramatično promeniti.:hahaha:

Na kraju će i UFC da ima kinesku četvrt :mrgreen: .

Na kraju će i UFC da ima kinesku četvrt :mrgreen: .

:hahaha:

Ovi likovi su odlični, sviđa mi se što se koriste i dopuštene su brojne udaračke tehnike ali se u isto vreme svaki zajeb kažnjava grabljenjem i obaranjem.Malo bliže realnosti, što navodi osobu koja želi da ostvari poen ili nokaut nekom spektakularnom tehnikom da dobro promisli.

Poslednja izmena:

Jedan od retkih aktivnih catch wrestling majstora,Josh Barnett,kod njega bih voleo da odem na treninge.Trenutno je 5.na UFC hw rang listi.

Au al se vi palite na marketing. A dobro nije ni cudo... Kada o borenju ucite preko wiki i yt.

Barnett jeste dobar izbor... Ucenik Robinsona. Mada ima jos trenera. Gokor je odlican trener, LeBell je odlican trener.

Bolje je otici u dobar tim nego da idete kod dobrih imena. Mike's Gym, Wild Card, The Mayweather Boxing Gym, AKA, Nova Uniao. Mislim da su to najbolji klubovi danas... Moje skromno misljenje :)

Vidiš voleo bih i ja sa Barnett-om da treniram. Čovek je dosta visok skoro kao ja pa bilo dobro malo videti njegova iskustva iz borbi sa nekim nižim takmičarima.

Stvar koju mnogi ljudi previđaju.Iako dobar trener može učiti svakoga, tokom godina je formirao svoj individualni pristup borbi idealnom za njega, što uključuje i uzimanje u obzir visine i težine.Ja sam imao sreću da me podučavaju ljudi slične konstitucije, ne tražeći svesno takve, zadesilo se i uverio sam se da su rešenja koja su stvorili za sebe ono što bih i sam izabrao.

Stvar koju mnogi ljudi previđaju.Iako dobar trener može učiti svakoga, tokom godina je formirao svoj individualni pristup borbi idealnom za njega, što uključuje i uzimanje u obzir visine i težine.Ja sam imao sreću da me podučavaju ljudi slične konstitucije, ne tražeći svesno takve, zadesilo se i uverio sam se da su rešenja koja su stvorili za sebe ono što bih i sam izabrao.

To je tako u manje-više svim sportovima pa i borilačkim veštinama.

Poslednja izmena:

Back