Pa ovako... sto se tice prve dijagnoze, to se desilo na nekom treningu, pri doskoku samo me je nesto strecnulo u potkoljenici odmah ispod koljena. Velikom brzinom je nateklo i stvorilo se ''drugo'' koljeno. Otisao u bolnicu na slikanje. Rekli da nije pukla kost nego valjda napukla. Elem, u toj istoj bolnici sam proveo zbog toga 21 dan. Desila se neka upala. Jedni antibiotici, drugi antibiotici nista. Temperatura 40 nekoliko dana.Sedimentacija 250 i slicno. Onda poceo primati cinimi se orbenim ( ako grijesim ispravi me ) i to se pocelo smirivati. Nakon ukupno 6 sedmica gipsa to je nekako sanirano i ja se vratim igrati.
Sa prestankom treniranja i vjezbanja, pocelo me je koljeno boliti pri svim fizickim aktivnostima. Znaci, pri rekreativnom trcanju, pri basketu pa i pri iole duzem hodanju. Sve u svemu, dovodi me do toga da sa 24 godine moram smanjiti fizicku aktivnost na minimum. Otkida me i na promjenu vremena. Kao da sam penzioner. :sad:
Posto me je to tako mucilo jedo 3-4 godine, odem kod ortopeda na pregled. On onako iz pregleda na prvu kaze da je ruptura prednjeg ukrstenog ligamenta. Meni pamet stala. Poslije toga odem kod jos 2 ortopeda cisto da cujem misljenja i oni dadnu svaki drugaciju dijagnozu.
Odem na artroskopiju i onda mi napisu tu drugu dijagnozu.
Savjetuju mi jacanje kvadricepsa. Ok je to, malo teretana, malo vjezbe ali koliko je to moguce dugo raditi. Ja sad imam 24 i ogromne probleme. Sta ce biti sa 30 ili 40. Ne smijem ni da pomislim. Vjezbanje je ok sada a sta kada ne budem imao vremena vjezbati ili neke slicne stvari. Zato mi se cini da to nije trajno rjesenje.
Ako te jos neki detalj zanima, slobodno pitaj. :-)
Eto to je nekako ukratko opis dogadjaja.
Hvala ti jos jednom.