Akne, bubuljice...povisen testosteron ???

fanstebre

Poznat
Poruka
9.965
Povisene vrednosti kog tipa testosterona uzrokuju pojavu akni i bubuljica? Slobodnog, SHBG, albumin....? Polako ali sigurno mi se sve vise pojavljuju.....

Zasto se povecane vrednosti SHBG vezuju za manjak slobodnog testosterona?? Koji su simptomi i uzroci povisenog SHBG ??

Nista mi nije jasno voleo bih da razjasnim neke stvari u vezi ovoga.....

Ja sam muku mučila sa aknama i kad ništa nije pomoglo (kreme, losioni, kozmetičar....) javila sam se dermatologu. Rečeno mi je da akne najčešće nastaju zbog dejstva testosterona na kožu (i to slobodnog). Ako testosterona ima u višku, onda se smanjuje SHBG pa u krvi ima više nego što treba slobodnog testosterona, što nevalja za kožu. Znači problem su niske vrednosti SHBG-a. Dermatolog me je poslao ginekologu i dobila sam kombinovanu terapiju: ginekološko dermatološku. Terapija se sastoji od promene ishrane (nema više slatkiša i čokolade, brze hrane...), i dalje koristim kreme i losione koje je savetovao dermatolog (jedno vreme sam pila i antibiotike), ali msm da je ženama lakše kad su akne u pitanju jer postoji "čarobni" lek, a to je kontraceptivna pilula.
Nadam se da sam malo pomogla.
Budi uporan i puno sreće! :zpozdrav:

Povisene vrednosti kog tipa testosterona uzrokuju pojavu akni i bubuljica? Slobodnog, SHBG, albumin....? Polako ali sigurno mi se sve vise pojavljuju.....

Zasto se povecane vrednosti SHBG vezuju za manjak slobodnog testosterona?? Koji su simptomi i uzroci povisenog SHBG ??

Nista mi nije jasno voleo bih da razjasnim neke stvari u vezi ovoga.....

prestani da prskaš sa njim...trebaće ti jedno par mjeseci da se očistiš...:)))
i nema to veze sa testosteronom...

Back