Akcijastvo u Srbiji

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.717
Ili kako se ponasate ili sta ocekujete kad vidite da je nesto na akciji ili najava da je na akciji.

Ja sam tu malo cudan ostalo mi od kovida, znaci prvo izbegavam pre podne, nekad i podne, obicno ganjam kad su bile manje guzve, a to je predvece, sto je out ako je akcija mazanje ociju.

Otud mi i reakcije na akcije...Ako vec prvi dan nema robe na akciji , vise i ne dolazim da proveravam, podrazumevajuci da je trgovacki trik, obicno je i tacno...
Ili ti jasno kazu ili kazu nece biti robe do zadnjeg dana, a tu je i ta finta , zadnji i predzadnji dan, obicno sefovi prodavnica sklone robu jer mogu da je proture posle po sutrasnjim vecim cenama, nema popisa pa moze...

Zatim tu je cuveni trik akcija na nove cene da bude ista kao stara cena ili cak i visa nego stara cena..
Takva akcija sluzi da se ovi sto ne pamte cene navuku i prilicno dobro funkcionise kod njih , ja tu kupim tamo gde nije na akciji , a sto ne bih...

Zatim kvalitet....Akcije se nekad prave za robu koja je malo ostarila, ali i smisleno se snizi kvalitet proizvoda u proizvodnji za akciju...ili to ili su imali tehnicki defekt pri proizvodnji pa su videli i resili , mada mi sumnjivo ovo drugo, ali hajde da dozvolim sve mogucnosti...

Akcije promocije, i stvaranja oportunistickih fanova....To je dobar trik i podrzavam ga. Mislim kad su vec ljudi sretni sto su oportunisticki nagradjeni sa tih deset ili dvadeset dinara, onda zasto da ne....sitno veselje a i prodaja raste...
Primeri tih akcija su pepsi, plazma, cajna, dimljeno meso....Pepsi je tako napravio naviku kod potrosaca dugo vremena 2 za 1 , ili 45 din po litru....i poprilicno je da li letos ili proslo leto sahranio prodaju koka kole....a i ostalih kola prica..
Plazma takodje, pocevsi od nagradne igre, razbija ostale kekse sa drzanjem ritma da je 300g 200 dinara i to u raznim pakovanjima i na raznim mestima i odlicno joj ide..

Itd...

Back