Акција, реакција

Србија треба да

• капитулира у корист Косова.

• плати ратну одштету Косову.

• прва призна Косово, пре свих.

• призна Косово, ако га признају САД и ЕУ.

• не предузима ништа, игнорише целу ствар.

• призна Косово, ако га признају Русија и Кина.

• ни под ким условима не призна Косово.

• призна Тексас, Шкотску, Корзику...

• објави рат КФОРу и Шиптарима.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Enfroz2891.:
:lol:
A shta se to nudi Srbiji kao strani?
"Na sve ili nishta"trenutno idu obe strane.
Mali milion puta su ponovili i kontakt grupa i milion drugih zapadnih politichkih predstavnika da nema podele Kosova.
Zapad Srbiji"nudi" "garancije" da Srbe sa Kosova Albanci nece proterati ili pobiti ako priznamo nezavisnost....i to je normalno?
Pravo na zivot je za trgovinu?
I ako se na to ne pristane onda je Srbija kriva za konsekvence i ako nema vlast dole vec 8 godina.

ma nije to nikakva trgovina vec pokusaj da se nadje resenje koje ce biti u skladu sa cinjenicnim stanjem, srbija jednostavno ignorise cinjenicu da su na kosovu albanci vecina i pokusava da to zanemari pozivajuci se na medjunarodno pravo... ma mislim, sta je, bre, konkretno taj predlog srbije, sta bi mi radili sa kosovom kada bi nekim cudom ono ostalo u srbiji. jel bi srbi bili spremni da im cetvrtinu parlamenta cine albanski poslanici? a premijer svake trece vlade albanac? (zamisli samo: radikali i siptarski poslanici u jednoj prostoriji)

mi sada njima nudimo nekakve autonomije i prava koje nisu imali pod srbima i to je zesce smesno. oni na to nece pristati jer su vrlo dobro odigrali sve prethodne poteze i vrlo su blizu da ostvare svoj cilj. srbija nije u stanju da zadrzi kosovo a svako dalje prolongiranje tog sukoba moze biti jedino na stetu onih srba dole i srbije uopste...

tako stoje stvari, svidelo se to nama ili ne

filatelista:
Kad je tako, što ne priznaju Kosmet??
Što Buš nije u Tirani rekao da je Kosmet od sada nezavisan??
Što imaju potrebu da proguraju sve kroz UN, što većina zemlaja EU priča o novoj rezoluciji...o potrebi da se i Rusi tome priklone i mnogo toga??

aj jos jednom (negde sam to vec citirao) :

"Na globalnoj šahovskoj tabli, u partiji Vašingtona, Moskve i Evropske unije, Kosovo zauzima samo jedno polje. To ne bi trebalo zaboraviti"
Tim Džuda

Kakve veze to shto prichash ima s bilo chim shto sam te ja pitao?
Ti si rekao da mi "ne ustupamo nishta"ali kako moze bilo shta da se ustupa kad se nishta ne nudi?
Koliko Albanaca ima na Kosovu se ne zna jer je poslednji popis bio pre skoro 30 godina a u medjuvremenu su sve pokushaje ili bojkotovali ili(sasvim iznenadjujuce) UMNIK je poslednji popis odlozio.
To shto ti prichash su argumenti za nerealnost celog Kosova u Srbiji shto ne iskljuchuje podelu,pravo na povratak i pravo na imovinu.Ni za jedno od ta tri kod zapadnjaka nema NI RECHI(povratak s espominje kao shargarepa ali s epostavlja logichno pitanje zashto apsolutno noshta nije uradjeno za 8 godina?)

e da, gde smo ono stali, sta nam zapad nudi?

nude nam da se okanemo nasih velikosrpskih projekata i nastavimo sa pregovorima o pridruzivanju evropskoj uniji, dobicemo verovatno neka sredstva da se dovedemo u red kao drzava (tj. ako se snadjemo da ta sredstva upotrebimo korisno i sprecimo da nasa politicka elita i tajkuni razdele to medju sobom srazmerno procentima osvojenim na izborima), pomoc u reorganizaciji i modernizaciji vojske, lagano priblizavanje nato-u... vremenom da se integrisemo u evropsku uniju i postanemo jedna sredjena zemlja sa nekom kakvom-takvom perspektivom za ljude koj zive u njoj. u protivnom reseni su da nas deo po deo parcaju i tako lakse privole na saradnju

malo li je?

Lorens Darel:
e da, gde smo ono stali, sta nam zapad nudi?

nude nam da se okanemo nasih velikosrpskih projekata i nastavimo sa pregovorima o pridruzivanju evropskoj uniji, dobicemo verovatno neka sredstva da se dovedemo u red kao drzava (tj. ako se snadjemo da ta sredstva upotrebimo korisno i sprecimo da nasa politicka elita i tajkuni razdele to medju sobom srazmerno procentima osvojenim na izborima), pomoc u reorganizaciji i modernizaciji vojske, lagano priblizavanje nato-u... vremenom da se integrisemo u evropsku uniju i postanemo jedna sredjena zemlja sa nekom kakvom-takvom perspektivom za ljude koj zive u njoj. u protivnom reseni su da nas deo po deo parcaju i tako lakse privole na saradnju

malo li je?

Džabe se trudiš, radikalima odgovara sistem "što gore, to bolje". Jedino tako funkcionišu. Kad bismo postali sredjena zemlja, kako kažeš, šta bi oni radili, s kim bi se svadjali, koga bi optuživali za izdajstvo, jednom rečju život bi im postao nepodnošljiv i izvršili bi kolektivno samoubistvo.

Back