Lorens Darel
Zainteresovan član
- Poruka
- 234
Enfroz2891.:
A shta se to nudi Srbiji kao strani?
"Na sve ili nishta"trenutno idu obe strane.
Mali milion puta su ponovili i kontakt grupa i milion drugih zapadnih politichkih predstavnika da nema podele Kosova.
Zapad Srbiji"nudi" "garancije" da Srbe sa Kosova Albanci nece proterati ili pobiti ako priznamo nezavisnost....i to je normalno?
Pravo na zivot je za trgovinu?
I ako se na to ne pristane onda je Srbija kriva za konsekvence i ako nema vlast dole vec 8 godina.
ma nije to nikakva trgovina vec pokusaj da se nadje resenje koje ce biti u skladu sa cinjenicnim stanjem, srbija jednostavno ignorise cinjenicu da su na kosovu albanci vecina i pokusava da to zanemari pozivajuci se na medjunarodno pravo... ma mislim, sta je, bre, konkretno taj predlog srbije, sta bi mi radili sa kosovom kada bi nekim cudom ono ostalo u srbiji. jel bi srbi bili spremni da im cetvrtinu parlamenta cine albanski poslanici? a premijer svake trece vlade albanac? (zamisli samo: radikali i siptarski poslanici u jednoj prostoriji)
mi sada njima nudimo nekakve autonomije i prava koje nisu imali pod srbima i to je zesce smesno. oni na to nece pristati jer su vrlo dobro odigrali sve prethodne poteze i vrlo su blizu da ostvare svoj cilj. srbija nije u stanju da zadrzi kosovo a svako dalje prolongiranje tog sukoba moze biti jedino na stetu onih srba dole i srbije uopste...
tako stoje stvari, svidelo se to nama ili ne