ajmo malo Revolucije

• Začetnik teme Začetnik teme spark
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

da li je revolucija prevara?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidi, možda sam sebi dopustio luksuz da te isprovociram, i ako je tako onda izvini.
Samo sam malo malodušan :)

pa sta?
pa šta!
pa kad je tako dobra ideja, što je ti isti nemci nisu sproveli u delo, i tamo se gladovalo, da ne zaboravimo...
Tamo je bio veći haos nego u majci Rusiji.

hmm...pa zar nisu...u neku ruku... mozda ne bas ti ljudi, ali "neki" jesu... :think:
mada, kakva zemlja/ljudi takva i "revolucija"...

Ajde molim te Vraganice kaži ti meni gde se nije tako postupalo sa narodom...
pričamo o vremenu u kome se to sve dešava( 1800-1900)

hmmm...ja se nesto ne sjecam da su npr. engleski/holandski/njemacki... seljaci
bili bukvalno "posjedovani" u tom periodu...a ti? :)

Samo želim da kažem da realnog civilizaciskog iskoraka nema!

nista, odo ja onda da pomuzem kravu pa cu pravit maslac da imam za stavit u pire....
kad muz dodje kuci da ga ceka rucak inace ce opet da me bije...
njegovo bogom dano pravo, STA sam ja da se bunim...
doduse nije ni cudo sto je neurozan kad je gazda opet smanjio nadnicu i poveco radno vrijeme...
da znamo sta je sindikat mozda se ne bi toliko nerviro, al stas kad ne znamo...

imas pravo, nema...iskoraka.
sve je isto kao 1800., ma dodjavola - sve je isto kao 1500....
eto, ako prezivimo ovu epidemiju kuge u najavi posalji mi goluba pismonosu se da se ispricamo... ;)

Ne boj se nema tu teorije zavere, postoji tema.
A tema je ima li prevare u revoluciji, i šta bi ti menjala da kojim slučajem budeš vođa jednog takvog pokreta.;)

ti mislis da "vodje pokreta" stvarno imaju toliki utjecaj na ishod?
ha ha ha...odlicno...pa oni su, donekle...varnica...a poslije...

nema samse da sacica ljudi zauzda toliki vrtlog u momentu kad on dosegne vrhunac...
tada to vise nije ni vazno, stvari se odvijaju po nekim drugim zakonitostima...onim primarnim, bioloskim...i tako biva dok se sila ne istutnji...
kasnije krene kanalisanje...a ishod...treba puno vode proteci da se iz blatnjave bujice istalozi nesto...bistro i razumno...opipljivo...u kontekstu...rezultata (kojeg uvijek ima, bez obzira da li nam se on "svidjao" ili ne....)

prevara? nema prevare jer nema ni garancije...

Ne možeš tako to posmatrati, uredu možda sam i preterao sa disciplinom mozga, ali postoje jaki razlozi za to. Ako uzmemo da deca danas uče o Građanskom vaspitanju i veronauci, ZAŠTO onda ne bi njihovu pažnju usmerili na UM, imam utisak da se istom ne posvećuje dovoljno pažnje...

hmmm...i sta kad paznju sestogodisnjaka "usmjerimo na um"?
kako bi ti to...izveo?

imaj na umu da nisu sva djeca "ista", a nastavni program treba pokriti osnovne potrebe sve djece...cilj osnovnog skolovanja je, u osnovi, socijalizacija, zapravo, to je put u ljudsko drustvo...
kako ces putovati, manje ili vise udobno, sta ces usput vidjeti ovisi o tebi samom, tvojim roditeljima i nastavnicima...samo osnovna ruta je odredjena...

ps isprovocirao? cime? :think:

Poslednja izmena:
Ниси лепо формулисао тему...Мислио си да ли се револуције после свог извођења са једне стране комерцијализују,а са друге стране изиграју правоверне идеолошке присталице...Па овако у највећој мери је крив капитализам који је чак комерцијализовао и комунистичке ликове (нпр.Че Гевару),онда француска буржоаска револуција је изигрила нижи слој који је стао на страну победника револуције,после су ти исти завели диктатуру и све се завршило са доста крви...Због чега мислите да би држава легализовала дрогу,простутицију,хомосексуализам- па наравно није због никакве револуције '''слободе свих људских права'' већ због свог економског интереса,јер и одатле би убирала ПДВ и остале врсте пореза...Комунизам је једино изиграо људе што се тиче политичких слобода,али и он није то чинио из ината како већина мисли,већ под притиском Запада на рушењу тог система...Куба има санкције више од 40 година,али није сама себи увела санкције,већ јој је то урадио тај праведни Запад само зато што се њен економски систем разликује од Западног и зато што је некад како би се спасла од те империјалистичке звери била на страни некаквог СССР-а који је у својој земљи радио то што је радио само зато што је нон-стоп био под притиском САД-а да му уништи економски систем,а сам економски није био у потпуности спреман да замени улоге са САД...

:think:
@ Vragana

Kažeš komunizam (socijalizam), a ja nemogu da ne primetim,
da su tu ideju donela na svet dva nemca...
a posledica te ideje, bio je raspad najvećeg, i u to vreme najmoćnijeg carstva, Rusije.(da ne pominjem crvenu buržoaziju koja je ubila umetnost i slobodu...
I tome dalje u prilog stoji da sa carskom Rusijom nije bilo zezanja u 17 i 18 veku. Pitali su se za sve u Evropi tadašnjoj.
Pa i tu vidim prevaru...
Generalno nemam niš protiv revolucije, ali uvek neki gorak ukus ostaje, zar ne?

citiram: "ali bilo bi vrlo vrlo...da kazem; naivno, ocekivati da se
tako duboki zahvati na tijelu drustva izvrse naglo ili u svega nekoliko generacija..."

Put koji prolazimo je dug, ne nekoliko generacija, već se meri hiljadama godina, i ako želimo opravdanje onda ta konstatacija stoji, ali ako pogledamo istini u oči...slika je ipak daleko od naivne...
I za kraj, samo da pomenem da:
Biologija uči decu o kukcima, amebama, i prirodi uopšte!
Čovek kao nastavna jedinica pojavljuje se tek u sedmom razredu a mozak se definiše kao centralna jedinica nervnog sistema, tako da od ulaženja u materiju: ideja, misli, kontrole emocija na razumnom nivou, nema ništa!

A psihologija je tek cveće za sebe, svakako je već kasno!
Jer razgovaramo o manje više, kako ko razvijenim ličnostima. (16 godina)
uf...
e a nema veze... i to će proći...

Прво постави питање- Због чега је избила револуција? Није избила тек тако што се неколицини људи хтело на власт...У Русији је тада економска ситуација била очајна,Русија је доживела економски крах и народ није могао да трпи.И као прво прво је избила капиталистичка фебруарска револуција тако да су само замењена дупета на власти,а апсолутно се није ништа променило те се дигла кука и мотика.Царска Русија је била последња феудална држава у Европи!
А зашто мислиш да су '''црвена буржоазија'' ''гасили'' слободе? Па баш зато што је Западу стало да уништи слабашну државу,распарча на феуде и завлада природним ресурсима...Касније када су комунисти успели да изграде државу,да је подигну из пепела,то Западу није ваљало,те је водио најпрљавију кампању против комунизма...Човек који је изиграо комунистичку револуцију и свет је био Горбачов који се као Јуда продао Америма за пар милиончета долара и кућу у Америци,јер би га Руси 100% убили због тога што је то начинио својој земљи...

Poslednja izmena:
Прво постави питање- Због чега је избила револуција? Није избила тек тако што се неколицини људи хтело на власт...У Русији је тада економска ситуација била очајна,Русија је доживела економски крах и народ није могао да трпи.И као прво прво је избила капиталистичка фебруарска револуција тако да су само замењена дупета на власти,а апсолутно се није ништа променило те се дигла кука и мотика.Царска Русија је била последња феудална држава у Европи!
А зашто мислиш да су '''црвена буржоазија'' ''гасили'' слободе? Па баш зато што је Западу стало да уништи слабашну државу,распарча на феуде и завлада природним ресурсима...Касније када су комунисти успели да изграде државу,да је подигну из пепела,то Западу није ваљало,те је водио најпрљавију кампању против комунизма...Човек који је изиграо комунистичку револуцију и свет је био Горбачов који се као Јуда продао Америма за пар милиончета долара и кућу у Америци,јер би га Руси 100% убили због тога што је то начинио својој земљи...

hmmm...pa ja i jesam postavila pitanja...razna i, izmedju ostalog, pomenula da kod svake takve...promjene postoje dogadjaji i okolnosti koje joj prethode, da nisu "od jucer" i kako uvijek i svuda postoji odredjeni...kontinuitet... ;)

ovo ostalo sto ti pricas...pa, da budem iskrena, to me trenutno toliko i ne zanima
(sto ne znaci da samo po sebi nije...zanimljivo niti da se oko...poneceg (ne bas svega...hmmm...) ne slazem s tobom...a zbog onog boldovanog sam i uzela Carsku Rusiju za...primjer...) zato sto pricamo malo...uopcenije...valjda?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back