taote
Iskusan
- Poruka
- 5.349
'Ajmo malo da pročitamo rečnik, pa da onda pričamo o revoluciji. Revoluciju je u medicini učinio pronalazak antibiotika - da li je to prevara? Rečnik u ruke!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vidi, možda sam sebi dopustio luksuz da te isprovociram, i ako je tako onda izvini.
Samo sam malo malodušan![]()
pa sta?
pa šta!
pa kad je tako dobra ideja, što je ti isti nemci nisu sproveli u delo, i tamo se gladovalo, da ne zaboravimo...
Tamo je bio veći haos nego u majci Rusiji.
Ajde molim te Vraganice kaži ti meni gde se nije tako postupalo sa narodom...
pričamo o vremenu u kome se to sve dešava( 1800-1900)
Samo želim da kažem da realnog civilizaciskog iskoraka nema!
Ne boj se nema tu teorije zavere, postoji tema.
A tema je ima li prevare u revoluciji, i šta bi ti menjala da kojim slučajem budeš vođa jednog takvog pokreta.![]()
Ne možeš tako to posmatrati, uredu možda sam i preterao sa disciplinom mozga, ali postoje jaki razlozi za to. Ako uzmemo da deca danas uče o Građanskom vaspitanju i veronauci, ZAŠTO onda ne bi njihovu pažnju usmerili na UM, imam utisak da se istom ne posvećuje dovoljno pažnje...
@ Vragana
Kažeš komunizam (socijalizam), a ja nemogu da ne primetim,
da su tu ideju donela na svet dva nemca...
a posledica te ideje, bio je raspad najvećeg, i u to vreme najmoćnijeg carstva, Rusije.(da ne pominjem crvenu buržoaziju koja je ubila umetnost i slobodu...
I tome dalje u prilog stoji da sa carskom Rusijom nije bilo zezanja u 17 i 18 veku. Pitali su se za sve u Evropi tadašnjoj.
Pa i tu vidim prevaru...
Generalno nemam niš protiv revolucije, ali uvek neki gorak ukus ostaje, zar ne?
citiram: "ali bilo bi vrlo vrlo...da kazem; naivno, ocekivati da se
tako duboki zahvati na tijelu drustva izvrse naglo ili u svega nekoliko generacija..."
Put koji prolazimo je dug, ne nekoliko generacija, već se meri hiljadama godina, i ako želimo opravdanje onda ta konstatacija stoji, ali ako pogledamo istini u oči...slika je ipak daleko od naivne...
I za kraj, samo da pomenem da:
Biologija uči decu o kukcima, amebama, i prirodi uopšte!
Čovek kao nastavna jedinica pojavljuje se tek u sedmom razredu a mozak se definiše kao centralna jedinica nervnog sistema, tako da od ulaženja u materiju: ideja, misli, kontrole emocija na razumnom nivou, nema ništa!
A psihologija je tek cveće za sebe, svakako je već kasno!
Jer razgovaramo o manje više, kako ko razvijenim ličnostima. (16 godina)
uf...
e a nema veze... i to će proći...
Jel to za Žikicine čavrke ili šta?
Прво постави питање- Због чега је избила револуција? Није избила тек тако што се неколицини људи хтело на власт...У Русији је тада економска ситуација била очајна,Русија је доживела економски крах и народ није могао да трпи.И као прво прво је избила капиталистичка фебруарска револуција тако да су само замењена дупета на власти,а апсолутно се није ништа променило те се дигла кука и мотика.Царска Русија је била последња феудална држава у Европи!
А зашто мислиш да су '''црвена буржоазија'' ''гасили'' слободе? Па баш зато што је Западу стало да уништи слабашну државу,распарча на феуде и завлада природним ресурсима...Касније када су комунисти успели да изграде државу,да је подигну из пепела,то Западу није ваљало,те је водио најпрљавију кампању против комунизма...Човек који је изиграо комунистичку револуцију и свет је био Горбачов који се као Јуда продао Америма за пар милиончета долара и кућу у Америци,јер би га Руси 100% убили због тога што је то начинио својој земљи...
Имам неки осећај да је тему састављао неки клинац...