LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.666
Ej, Ljiljo duso, ja sam imao privatnu radnju i u socijalizmu i u kapitalizmu i NIKADA nisam propao!
I to ne samo jednu!
Ne bih propao ni danas u Srbiji...NIKAKO!![]()
Blajbi.....zašto si otišao

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ej, Ljiljo duso, ja sam imao privatnu radnju i u socijalizmu i u kapitalizmu i NIKADA nisam propao!
I to ne samo jednu!
Ne bih propao ni danas u Srbiji...NIKAKO!![]()
Blajbi.....zašto si otišao..........zaštoooooooo
![]()
Hocu, RECIMO, da u Srbiji otvorim malu radnju, nije vazno cega...gvozdjara, pekara, roba siroke potrosnje, voca i povrca...
Sta je to STO NAJVISE SMETA da ta radnja nema uspeha???
Samo od sviju slusam: "Nemoj, to ce propasti, to ovo to ono...."
Niko ne kaze KONKRETNO STA SMETA !
Sve vise sam uveren da je najveca smetnja u NESPOSOBNOSTI LJUDI U SRBIJI DA VODE PRIVATAN POSAO!
Zato sto mi se nije dopadao Milosevic i povampireni nacionalizam.
pusti blajbija na miru,frka je u venecueli i to bas u njegovom gradu.ukrajinska kopirana desavanja u juznoj americi u isto vreme-deja vu u Srbiji.nema on sad vremena za zezanje.U svakom slucaju,bez obzira na nasa neslaganja po mnogim ekonomskim pitanjima,zelim njemu i njegovoj porodici svako dobro u toj zemlji koju USA zeli pretvoriti u juznoamericku Libiju.Ali Blajbi, mili, pa njega već dugo nema.....samo da te obavestim![]()
Ali Blajbi, mili, pa njega već dugo nema.....samo da te obavestim![]()
pusti blajbija na miru,frka je u venecueli i to bas u njegovom gradu.ukrajinska kopirana desavanja u juznoj americi u isto vreme-deja vu u Srbiji.nema on sad vremena za zezanje.U svakom slucaju,bez obzira na nasa neslaganja po mnogim ekonomskim pitanjima,zelim njemu i njegovoj porodici svako dobro u toj zemlji koju USA zeli pretvoriti u juznoamericku Libiju.
Pa ti si znao da plivaju na nafti i da su uopste jedna velika,bogata resursima zemlja.Ne krivi sebe,jer kad bi covek mogao znati gde ce da strada-on na to mesto tog dana ne bi otisao sigurno.Da si otisao u neku siromasnu zemlju-opet ni to ne valja nikako.Cuvaj glavu sebi i porodici.Ti znas da imam druga u Marakaibu-on se covek tkdj.pogubio,ne zna gde mu je glava i sta ce biti.Gradjanski rat izavan spolja nije nimalo jednostavna situacija.Jedna greska i gotovo.Skandinavske zemlje su zakon,mada meni klima njihove ne odgovara,ali stabilni su vec dugo decenija..Pazi,moras biti realan i nemoj se zavaravati-USA nece stati dok im ne uzmu naftu do poslednje kapi za sebe.Srusili su Sadama i Gadafija,izavali frku u Ukrajini i po severnoj Africi kod muslimana pobudili razdore...dakle,ne racunaj da ti Venecuela bude konacna destinacija.Chile vestacki odrzava ekonomiju,tako da izgleda stabilno,a pod americkim su protektoratom njihovi vlastodrsci,pa razmisli.Svako dobro jos jednom tebi i tvojoj porodici.Svako dobro!!!Venecuela je na pragu gradjanskog rata.
Jedna od najbogatijih drzava na svetu!
Mene izgleda progoni gradjanski rat: da sam otisao u Svajcarsku - i tamo bi izbio za koju godinu!
Za boldovano:![]()
Venecuela je na pragu gradjanskog rata.
Jedna od najbogatijih drzava na svetu!
Mene izgleda progoni gradjanski rat: da sam otisao u Svajcarsku - i tamo bi izbio za koju godinu!
Za boldovano:![]()
Hocu, RECIMO, da u Srbiji otvorim malu radnju, nije vazno cega...gvozdjara, pekara, roba siroke potrosnje, voca i povrca...
Sta je to STO NAJVISE SMETA da ta radnja nema uspeha???
Samo od sviju slusam: "Nemoj, to ce propasti, to ovo to ono...."
Niko ne kaze KONKRETNO STA SMETA !
Sve vise sam uveren da je najveca smetnja u NESPOSOBNOSTI LJUDI U SRBIJI DA VODE PRIVATAN POSAO!
...ako se otvara radnja da bi komsiluk crkao od muke,onda od tog posla nema nista.Posto si napisala da su i druge povukli sa sobom u propast,moj je savet-iz licnog,gorkog iskustva-dobrim prijateljima i rodbini NIKAD NE POZAJMLJUJ NOVAC iz prostog razloga sto taj novac ne znaju da cene,jer kad se pozajmljuje od prijatelja i rodbine bukvalno podsvesno u sebi stvaraju dojam da je to na neki svojevrstan nacin u stvari NJIHOV novac,a ne tudj i da ga na kraju krajeva ne moraju nikada i vratiti.Bolje je reci ,,Nemam!" i sacuvati zaradjeno i ustedjeno nego ga tako bukvalno baciti u vetar.Jos bolje je-da bi se donekle sacuvali dobri odnosi -dati neku manju cifru od trazene bez povratka,kao poklon bukvalno i resiti problem pozajmice na taj nacin.Ne kazem da nema slucajeva da rodbina ili frendovi vrate pare,ali to je ipak sve redje i redje.U posao se mora uci sa jasno izrazenom idejom i prema sebi i prema drugima,a ako ta ideja glasi,,'Ajde da se pokazemo!' onda tako nesto ne treba uopste pokusavati .ruku na srce ima i do nesposobnosti.
moj brat i snaja su imali pet shop, sa ambicijom da on kao vet otvori i ambulantu. odlična zamisao i fino je krenulo ali njihovi apetiti su bili previsoki a ponašanje bahato. nisu mogli da se obuzdaju i da shvate kako im radnja ne može doneti minimum pet pa čak i više godina neki značajniji profit, a ne da se "iz kase" plaćaju dečije ekskurzije, letovanja itd. naravno, nakon par godina to im je propalo, a sa njima smo se svi koji smo bili uključeni u to syebali i trenutno se čupamo iz kojekakvih zaduženja.
posle tog lošeg iskustva imam još veću motivaciju da pokrenem nešto svoje i da ne ponovim istu grešku kao oni- nesposobnost, pohlepa, neodgovornost itd.
Ne bi bas rekao da su Srbi ne sposobniji od drugih ima dosta nasih koji uspesno vode firme u nekim drugim zemljama a ima ih i u Srbiji samo sto je u Srbiji teze poceti od nule ...Mozda uslovi nisu tako dobri kao vani a mozda se i otvara nesto da bi se ostvarila eksistencija...Srbi vani koji imaju firme su na istom nivou kao Grci Turci Italijani...Ne vidim tu neku razlikuO tome zelim da govorimo: O NESTRUCNOSTI I NESPOSOBNOSTI onih koji otvaraju nove poslove.
I NE SLUSAJU SAVETE od strane onbih koji nesto vise znaju.
Zato Srbi nemaju mnogo uspeha u privatnom poslu ni van granica Srbije, iako su to uglavnom sposobniji ljudi.
NIKOG nece da slusaju, misle da sve znaju....
A takvih je MALI BROJ...
Arapi recimo, OBAVEZNO slusaju one koji su vec duze vremena napolju....
Italijani takodje...
O Kinezima i da ne pricamo...
zato oni svi IMAJU USPEHA...
A Srbi samo za svaki dobronameran savet kazu (ili misle) "Ma ko te yebe, znam ja to bolje!"
I propadaju......