Ajde Gitaristi!

• Začetnik teme Začetnik teme L
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hehehe, vidi, najbitnije je da muzicar nije sujetan...ja sam covek panker a sviram solo gitaru u jednom HARD ROK bendu, mene nikada nisu zanimali drugi gitaristi u fazonu "ma ja sam bolji od tebe" , cak sta vise...taj bend je mogao da nadje 10000 puta boljeg gitaristu od mene ali su me ipak zadrzali zato sto je moj nastup 30% muzika i 70% harizma :D Ne hvalim sebe ali sam provalio da su moje "kolege" straaasno sujetne...
S druge strane, pevac (ponekad i gitarista) sam u jednom PANK bendu...koji bukvalno ima pesme koje traju jedan minut...i evo da napravim paralelu izmedju ta dva benda, hard rok bend ima 5 nastupa godisnje (predgrupa Nevernim bebama, Generaciji 5, Yu Grupi...znaci sve sami veliki bendovi) i sad, frontmen tog naseg benda ne zeli da svira po nekim klubovima vec samo pred punim salama...mene to ne cini nesto zadovoljnim, jer znam da nikada moja muzika nece promeniti svet...
Sa druge strane, moji dragi pankeri sviraju pred 10 ljudi u najvecoj rupi koja postoji u gradu, o novcu necu ni da govorim...placaju nam sa 2-3 gajbe piva :D ... ja se napijem i zaboravim tekst ali to nikome ne smeta...znaci u pank bendu mi je mnooogo veci provod...
Zasto sam ovo ispisao- zato sto je GT spomenuo komentare tipa "toliko dugo sviras a ne znas pesme corbe itd) , ma brate...oni koji ne sviraju nikada nece provaliti u cemu je fol...niko od nas ne svira za publiku vec prvenstveno za sebe! .............................. (i one tri devojke iz prvog reda ;) )

p da redimo ja od svih tih pesama secam se jos samo Ostani djubre do kraja, Krivo je more i Neke su zene pratile vojnike....jer i kad sam ucio, ucio sam Proud Maru, Knockin on heavens Doors, Stand by me i tako neke.....pa volim da sviram,ali retko kad nadjem drustvo gde znaju te pesme....a sta im vredi svirati kad ne znaju,onda bolje i da im ne sviram, mislim zar bi se nasi ljudi lepse napili uz Azru ili da im ja sviram Soldier of Fortune :)

Auuu pa vidim ja da bi smo se nas dvojica veoma lepo slozili oko izbora pesama !! Ae da se nadjemo negde, ja cu da obezbedim vinjak, ti ponesi gitaru i udri (i naravno povescemo po par drugarica, ma ima da ih nateramo da slushaju shta mi sviramo !! ) :) :) :) Sid, jel nam se pridruzujesh ?! :)

Hehehe, vidi, najbitnije je da muzicar nije sujetan...ja sam covek panker a sviram solo gitaru u jednom HARD ROK bendu, mene nikada nisu zanimali drugi gitaristi u fazonu "ma ja sam bolji od tebe" , cak sta vise...taj bend je mogao da nadje 10000 puta boljeg gitaristu od mene ali su me ipak zadrzali zato sto je moj nastup 30% muzika i 70% harizma :D Ne hvalim sebe ali sam provalio da su moje "kolege" straaasno sujetne...
S druge strane, pevac (ponekad i gitarista) sam u jednom PANK bendu...koji bukvalno ima pesme koje traju jedan minut...i evo da napravim paralelu izmedju ta dva benda, hard rok bend ima 5 nastupa godisnje (predgrupa Nevernim bebama, Generaciji 5, Yu Grupi...znaci sve sami veliki bendovi) i sad, frontmen tog naseg benda ne zeli da svira po nekim klubovima vec samo pred punim salama...mene to ne cini nesto zadovoljnim, jer znam da nikada moja muzika nece promeniti svet...
Sa druge strane, moji dragi pankeri sviraju pred 10 ljudi u najvecoj rupi koja postoji u gradu, o novcu necu ni da govorim...placaju nam sa 2-3 gajbe piva :D ... ja se napijem i zaboravim tekst ali to nikome ne smeta...znaci u pank bendu mi je mnooogo veci provod...
Zasto sam ovo ispisao- zato sto je GT spomenuo komentare tipa "toliko dugo sviras a ne znas pesme corbe itd) , ma brate...oni koji ne sviraju nikada nece provaliti u cemu je fol...niko od nas ne svira za publiku vec prvenstveno za sebe! .............................. (i one tri devojke iz prvog reda ;) )

e ja sam u slicnoj situaciji,ali kod mene je mozda obrnuto.....sviram u rock bandu i jeste da bas i nisu mogli da nadju boljeg gitaristu od mene (ne zato sto sam ja dobar,nego zato sto ti dobri gitaristi vec sviraju u dobrim bendovima) i tu mi je zezanje, mogu da radim bukvalo sta hocu, da sviram gitaru iza glave, da je udaram kako hocu, da lupam solo kolko hocu valjda jer ja u sustini i jesam rocker a ne panker i tu se osecam kao kod svoje kuce....znaci lezi mi ta muzika i osecam se tako da to zelim da sviram....a u punk bendu nekako odsviram ja sve sto treba,ali ne uzbudim se toliko ko toga kao sa rock bendom mada ja sa ppunk bendom sviram pred 200ljudi,a sa rock pred 50.....ma vazno samo da nije niko nafuran ni u bendu ni u publici i ja cu svirati

Auuu pa vidim ja da bi smo se nas dvojica veoma lepo slozili oko izbora pesama !! Ae da se nadjemo negde, ja cu da obezbedim vinjak, ti ponesi gitaru i udri (i naravno povescemo po par drugarica, ma ima da ih nateramo da slushaju shta mi sviramo !! ) :) :) :) Sid, jel nam se pridruzujesh ?! :)
ja bih pre votku, ako moze....samo ja sam iz ZR-a, pa ce to malo teze ici,bar dok ne krenem na fax....a kod mene imaju prodju uglavnom kovrdzave drugarice ;) mada mozda dodjem do Bg-a sa tim punk bendom zvali su nas neki da sviramo....pa ko zna :D

Ako stvarno hoces mogu u aprilu da te ubacim u grupnu pank svirku, sviraju 5-6 mladih bendova...mislim da ce biti u Kuglasu.

pa nemam pojma....imamo jedan veliki problem a to je sto ne znamo kako da dodjemo do Beograda :) mislim nemamo ni kombi ni nista,pre ce biti u leto negu u aprilu, jer taj bend ne postoji dugo,tek par svirki smo imali (sutra opet sviramo u nekom klubu), pa dok se skontamo kao cemo i sta cemo za svirke van Zrenjanina...da probamo prvo u par sela i to,da vidimo kako nam ide organizacija....zvali su nas i neki iz Novog Sada....pa onda nema problema.....

Haha, ma gitaru bree !! :) :) Nek bude neka yamaha !! Shalim se....
moze Fender? jeste da ne prave neke bog zna kakve akustare,ali samo to imam ....a za eletricnu vec skupljam pare da uzmem jednog vintage Stratocastera i da sam miran za ceo zivot....samo se dvoumim izmedju sunbursta, vintage white, vintage blondie i natural....vec mesecima razmisljam koju boju da uzmem....samo o tome mislim, riba mi se naljutila :lol:

moze Fender? jeste da ne prave neke bog zna kakve akustare,ali samo to imam ....a za eletricnu vec skupljam pare da uzmem jednog vintage Stratocastera i da sam miran za ceo zivot....samo se dvoumim izmedju sunbursta, vintage white, vintage blondie i natural....vec mesecima razmisljam koju boju da uzmem....samo o tome mislim, riba mi se naljutila :lol:

ma mozee, shta fali fenderu ? a sho se tiche kupovine ma uzmi koji hocesh ! Eeeej bre pa to je stratocaster ! :) Mada ja planiram nekog jacksona...

Ajde, ja cu da budem domacin, ja sam u Bg-u i kolko vidim najstariji sam :D Tako da, nemoj da mi se ponapijate tamo pa da ja odgovaram za vas :D

Ma samo ti sachuvaj lichnu kartu dok mi dodjemo do tamo, i nishta ne brini...:):)

ma mozee, shta fali fenderu ? a sho se tiche kupovine ma uzmi koji hocesh ! Eeeej bre pa to je stratocaster ! :) Mada ja planiram nekog jacksona...
pa nista, samo imas i mnogo boljih akustara....malo je tvrda gitara,a i ne kotira savrseno....meni je Stratocaster zivotna zelja, onako neki relic sav razdrndan....a kad njega uzmem onda cu posle ove ostale lako, posle moze jedan Jackson, i Gibsona dva,tri .... ali to samo ako zaradim od tog stratocastera, necu da dozivim da kao matori muzicar odvajam sebi od usta i od jetre za gitaru kao sada :)

Polly od Nirvane ne ispustam...Tako je jednostavna,ali je obozavam ta ra taraa...
House of the rising sun,vise jer se sad lozim na to trzanje prstima:D

Ako mi se pesma svidja,nema veze da li je baladica ili tvrdja,ma bitno je da uzivam:)

pa nista, samo imas i mnogo boljih akustara....malo je tvrda gitara,a i ne kotira savrseno....meni je Stratocaster zivotna zelja, onako neki relic sav razdrndan....a kad njega uzmem onda cu posle ove ostale lako, posle moze jedan Jackson, i Gibsona dva,tri .... ali to samo ako zaradim od tog stratocastera, necu da dozivim da kao matori muzicar odvajam sebi od usta i od jetre za gitaru kao sada :)

ja zivim za stratocastera najveci razlog shto u shkoli imam petice i cetvorke je to shto hocu da onda tako zavrshim i srednju pa fakultet pa da se zaposlim i da se ne zenim bar
5 godina da od plate odvajam za gitare.

znam prevelike ambicije , ali kad imam takav cilj ako treba svo znanje sveta ima da pokupim samo da za 20 godina vidim u svojoj sobi 5 americkih stratocastera sa onim vratom iz 70ih
guitar 4 life brother.:o:o:D:D:D:D:D:D:D:D;):worth::worth::worth::worth::worth::super::super:

Pozdrav colege, ja sviram gitaru vec dve-tri godine i super mi ide, obozavam da sviram pesme Jumping Jack Flash od Stonsa,Rock & Roll od Zepelina, 20 century boy od T-Rex, i mnoge druge pesme od bendova G'N'R, Motley Crue, Whitesnake, Ratt, Dokken i naravno volim blues da sviram

Back