ajd dajte savet

Situacija jeste bezveze.

Da ti je dosadno to jeste sigurno, posto sam i ja dosao u Svicarsku pre par godina i moram priznati da su ljudi isto tako jako nedruzivi i trebalo je malo vremena da se naviknem na sav taj sistem. Kad pomislim dok sam dole bio, nije bitno koji dan je to, na ulicama imas ljudi i ljudi, hodaju, setaju, kafici puno...a ovde posle 17h nemas zivu dusu nigde! To coveka ubi u pojam...ali moraces se naviknuti na taj sistem.
Zasto je tvoj muz takav mogu ti od prilike reci. Znaci Balkanac koji je rodjen i odrastao u inostranstvu je najgori. Pocevsi od karaktera pa do neznam ni ja.. Znaci pokupili su sve najgore sa obe strane.
To sto on misli da je njemu lepse bilo dok je bio sam, to cisto sumnjam. Probaj mu jednom neoprati i opeglati, reci mu slobodno " e ovako ne ide vise". Znaci i on je roditelj kao i ti. Sto se tice dece. On ima iste obaveze kao i ti i nikakav x box ili bilo sta nesme da mu bude na prvom mestu. Porodica prvo, pa sve ostalo. To sto on radi 8 i vise sati dnevno, ja licno verujem da je taj covek umoran. Znam kako je raditi, radio sam ja i dole, ali nista se ne moze porediti sa poslovima u inostranstvu. Ne znam sad tacno kako je kod tebe tu, ali u Svicarskoj se iskreno jako namucis. Naravno zavisi od svega kakav posao imas. Ali po njegovom ponasanju, izvini, neverujem bas da je neka inteligencija.
U svakom slucaju morate obavezno popricati o svemu. Znaci ako on nije dovoljno pametan da shvati da gresi, TI nemoj da trpis, nego ga lepo pozovi, sedite i u 4 oka probajte to srediti. Dali je on uopste svestan koliko bi on TEK obaveza imao, da mu das razvod braka? Dali je on svestan da bi morao traziti JOS JEDAN POSAO, samo da bi mogao preziveti, jer bi vas 3 prvo morao izdrzavati i placati TEBI alimente, sto za tebe sto za decu. Informisi se dobro kakva prava imas, i ako bude doslo do nekakvih komplikacija u svakom slucaju i da se razvedete, ja licno verujem da ces ti pre naci nekoga nego on. Ne mora on misleti, zato sto te je doveo sa poljoprivrede u svedsku da moze da radi sta mu srce pozeli, da te tretira kao roba. Nije da on tebe vise ne voli, nego su nasi ljudi takvi. On misli da je momak od 20 godina...a sigurno su ga njegovi tako odgojili da misli, " ok sad sam je doveo odozdo, pa neka radi bar po kuci ovo, svejedno drugo nista i nezna". Stvarno vidjao sam slucajeve i ovde gde se ti ljudi stvarno kretenski ponasaju prema suprugama...ono kao da su stvarno samo masine za radjanje i ciscenje stana.
U svakom slucaju, znaci moras sa njim obavezno popricati, reci mu slobodno u facu sta ti se ne svidja i sta zelis da promenis, nemoj da places, plac nije resenje, to njemu samo daje jos vise morala da to radi. Ponasaj se i ti drveno prema njemu...nemoj da mu radis sto si dosad, opeglaj sebi i deci, njemu nemoj.
Znam da se verovatno plasis, jer on radi a ti ne...mislis, on vas uzdrzava, ali uopste nije tako.
Pitaj ga samo koliko kosta jedna cistacica u svedskoj, koja ce mu svaki dan prati, peglati, kuhati, paziti na decu, pa neka razmisli sta radi ili bi mu ja poceo sve to naplacivati!

Fin pozdrav i nema sta da se brines....

PS: U svim tim zemljama zene imaju tolika prava da ti prosto nemas razloga za brigu, a njega mozes bukvalno ruinirati.

i jos jednom PS: osecam se ko baba neka sad:D dajem savete ko curica:D

poz

devil

svaka cast na iscrpnom i ljudskom odgovoru

Back