Аја Софија

Glasala sam!
Hvala na korisnom linku!
Odusewvila sam se kad sam ovo videla,jer je Aja Sofija bila i jedna od tema mog maturskog rada,pa sam se malo podsetila lepih srednjoskolskih dana!

Pozdrav za sve!!!!

Оче наш на арамејском језику

Абвун дбашмајо
Оче наш

Абвун дбашмајо
Оче наш,који си на небесима
Неткадаш шмох
Да се свети име Твоје
Теите малкутох
Да дође царство Твоје
Нехве себијонох
Да буде воља Твоја
Аикано дбашмајо оф бароа
на земљи као на небу
Хаб лан лахмо д`сунконан јаумоно
Хлеб наш насушни дај нам данас
Уошбук лан каубаин уахтохаин
И опрости нам дугове наше
Аикано доф хнан шбахн лахбајн
као што и ми опраштамо дужницима нашим
Уло теалан несјуно
И не уведи нас у искушење
Ело фасон мен бишо
Но избави нас од злога
Метул дилохи малкуто
Јер је Твоје Царство
У хаило у тешбохто
Сила и слава
Ло алам алмин амин.

Во вjеки вјекова амин

Оче наш на арамејском језику

Izvini, ali i ja bih malo o gramatici.

Da li ste učili srpski jezik u školi?
Postoji glasovna promena koja se zove JEDNAČENJE SUGLASNIKA PO ZVUČNOSTI. Po tom poravilu, naš lepi srpski jezik ne trpi da se u reči neposredno jedan za drugim nađu glasovi različiti po zvučnosti, tj. bezvučni i zvučni glas.

To znači da se ne kaže srbski nego SRPSKI.

Verujte mi, nećete ispasti veći ili bolji Srbi ako pišete srbski jer taj pridev sigurno ne izgovarate sa B, osim ako se ne potrudite iz petinih žila da naglasite to B.

Nadam se da ste me razumeli :D

Samo još da prijavim da sam dala svoj glas za peticiju i da vam poželim SVE NAJBOLJE!

Nestasna Ameba:
Izvini, ali i ja bih malo o gramatici.

Da li ste učili srpski jezik u školi?
Postoji glasovna promena koja se zove JEDNAČENJE SUGLASNIKA PO ZVUČNOSTI. Po tom poravilu, naš lepi srpski jezik ne trpi da se u reči neposredno jedan za drugim nađu glasovi različiti po zvučnosti, tj. bezvučni i zvučni glas.

To znači da se ne kaže srbski nego SRPSKI.

Verujte mi, nećete ispasti veći ili bolji Srbi ako pišete srbski jer taj pridev sigurno ne izgovarate sa B, osim ako se ne potrudite iz petinih žila da naglasite to B.

Nadam se da ste me razumeli :D

Samo još da prijavim da sam dala svoj glas za peticiju i da vam poželim SVE NAJBOLJE!
Ma to im je neko srbovanje, valjda naglašavaju da su nekakve srbende, šta li. Ne vredi ti to snajka. Još malo pa će pisati na slavjanoserbskom...
Kako bi inače razumeli svog popu... :D

Back