Aikido???

Planiram ja i da se učlanim, ali pošto imam mnogo obaveza i jako malo vremena, neznam kako će to sve funkcionisati. Pošto sam iz Vršca(tj. bliže okoline), trenutno jurim svakog ko zna bilo šta o treniranju aikida u pomenutom gradu. Znam da je ranije to bilo moguće, pa se nadam može još uvek...
POZDRAV

Kao sto je Gost ;) vec rekao. Bolje treniraj. Ako nisi uopste upucen u aikido, nemoj uciti na taj nacin. Mozes nauciti, ali mnoge stvari nepravilno. A kad je temelj los, je8es zgradu koja je dobro uradjena. Prvo treniraj malo, nauci osnove, korake, disanje, pa tek onda predji na te druge vrste ucenje (cd, knjige i sl)
Nema na cemu ;)

Dobro bre brate da ti objasnim ja po narodski.
Da li si ti video nekoga da je naucio da vozi kola citajuci.

Isto ti je i sa borilackim sportovima.
knjiga moze samo da ti dopuni nesto kad vec trniras. :wink:

Ljudi, hvala na dobronamernim savetima...ALI, nisam totalni poshetnik iz aikida, trenirao sam kod Saleta(NS) nekih 5 meseci, tako da znam o chemu se radi. Imam jako mnogo obaveza, zato sam i trazhio te CD-ove.

PS: ako neko ne zheli da mi pomogne, ne mora da mi "soli pamet" sa prichama tipa da nishta neću nauchiti na taj nachin, da se to tako ne radi...(itd) JER JA TO I SAM ZNAM, ALI SITUACIJA JE TAKVA da mi je (za sada) aikido preko CD jedino solution!!!
Pozdrav

Hmmm stvarno ti ne mogu pomoci al bi voleo da mi neko obajsni kako to aikido moze da se vezba pomocu CD-ova i slicnoga?????
Mislim, takve vestine tesko da mogu da se vezbaju solo tj bez bar "strucnog" partnera, za razliku od nekih drugih gde mozes da udaras u dzak, makivaru ili sta vec drugo....

Skeptik:
Hmmm stvarno ti ne mogu pomoci al bi voleo da mi neko obajsni kako to aikido moze da se vezba pomocu CD-ova i slicnoga?????
quote]

Skeptik:

Samo iz pomocnih sredstava ovog tipa ne moze naravno. Ali... neko je lepo pomenuo voznju. Voznja se bez auta ne uci, ali sve jedno postoje udzbenici koji pojasnjavaju neke principe funkcionisanja vozila, saobracajne propise i slicno.

Znanja nikad naodmet, ako je covek prezauzet trenutno da treninra, neka gleda filmove sto si dosadan? Barem ce zapamtiti koja je koja tehnika i njihova imena - bice mu lakse kasnije da ih uci i pamti za polaganje ako nista drugo.

Bolje ista nego nista. Moze sam da nauci kretanja, tenkan, tenkai i slicno - i to ce mu valjati kad krene u salu.

Skeptik:
Mislim, takve vestine tesko da mogu da se vezbaju solo tj bez bar "strucnog" partnera, za razliku od nekih drugih gde mozes da udaras u dzak, makivaru ili sta vec drugo....

E jesi skeptik, chasna rech. Opravdavash nick u potpunosti.

milosmalic:
...
Znanja nikad naodmet, ako je covek prezauzet trenutno da treninra, neka gleda filmove sto si dosadan? ...

U bre al si ti osetljiv :roll:
Pa lepo sam pitao da mi neko objasni ( ja se ne stidim da kazem da nesto ne znam, mada ako nije preko potrebno obicno to izostavim, predug je spisak stvari koje ne znam da bih ga svaki put ponavljao :wink: ), nikada mi nije bilo jasno kako vestine tog tipa trenirati samostalno, ok aikido mozda i nije najekstremniji primer bas me interesuje kako bi "samostalno" rvanje moglo da izgleda :wink: :lol: , ali cinjenica je da se npr boks moze znatno uspesnije trenirati i kada nema s partnera, odnosno dostupan ti je veci dijapazon "tehnika" nego sto je to kretanje.
Naravno iz vezbanja potpuno izostavljam ucenje naziva tehnika i slicno to je ipak nesto sto se uci a ne vezba :wink:

Aikido se moze trenirati i bez partnera. Naravno sa tim se nece postici ista... uigranost (ne znam kako da kazem) kao sa partnerom, ali se moze protivnik zamisljati. Ne mogu sad bas da objasnim... ;) Malo sam... znate vec sta

Dečko,baš me čudi da za Aikido u Vršcu tražiš obaveštenje preko interneta.Vršac je jak aikido predstavnik Srbije i aikido se tamo radi oko 30 godina.Iz Vršca ti je Mitar Filipović ,tehnički direktor Aikido federacije Island,a u Vršcu je trenutno aktivan,ako se ne varam,Vojkan Milenković,majstor 3 dan.Pored Vojkana ima još nekoliko aktivnih majstora aikidoa.Organizacija je Aikikai-tradicionalni aikido.

Back