AI Jesus

Ako je duh mogao da se usadi u biorobota (čoveka) može i u mehaničkog.
Ali mi koji verujemo smatramo da je Bog usadio Duh, ako Bog odluči da tu mašinu učini živom to je druga stvar.

Život je mnogo više od mehaničke "pameti".

Bog se utelovio i postao čovek, i imao iskušenja kao svi mi, padove, dizanja, i baš to saosećanje Njegove duše i spoj sa našom dušom je ono što čoveku može dati mir i radost. Kako će to doneti mašina koja je samo puna nekih informacija? Ako mi AI kaže volim te, meni to ništa ne znači, ali ako mi drugi čovek to kaže to nešto znači.

Uopšte je besmisleno o tome pričati, jer Bog je Duh i On je ljubav.

Ali mi koji verujemo smatramo da je Bog usadio Duh, ako Bog odluči da tu mašinu učini živom to je druga stvar.

Život je mnogo više od mehaničke "pameti".

Bog se utelovio i postao čovek, i imao iskušenja kao svi mi, padove, dizanja, i baš to saosećanje Njegove duše i spoj sa našom dušom je ono što čoveku može dati mir i radost. Kako će to doneti mašina koja je samo puna nekih informacija? Ako mi AI kaže volim te, meni to ništa ne znači, ali ako mi drugi čovek to kaže to nešto znači.

Uopšte je besmisleno o tome pričati, jer Bog je Duh i On je ljubav.
Bog je onaj što radi stvari koje naš um ne može da shvati. Ali, tokom vremena smo provalili mnoge "božanske" stvari.

Bog ne voli da se "opametimo". Hoće da smo mu večni robovi. To je demonstrirao u samom startu kada je odbranio drvo znanja od Adama i Eve. Kasnije je porušio Vavilon i napravi da se ljudi više ne razumeju tako lako. Sad smo opet došli mnogo blizu pa ne treba da se čudimo ako nas opet udari po ušima što "mnogo znamo".

Bog je onaj što radi stvari koje naš um ne može da shvati. Ali, tokom vremena smo provalili mnoge "božanske" stvari.

Bog ne voli da se "opametimo". Hoće da smo mu večni robovi. To je demonstrirao u samom startu kada je odbranio drvo znanja od Adama i Eve. Kasnije je porušio Vavilon i napravi da se ljudi više ne razumeju tako lako. Sad smo opet došli mnogo blizu pa ne treba da se čudimo ako nas opet udari po ušima što "mnogo znamo".

Ne pričamo o istom Bogu 🙂

Baš juče sam video vest, čak sam otvorio i temu na astrologiji, da je današnja mladež, generacija Z, mnogo više spiritualna nego prethodne generacije. A obzirom da im je AI potpuno normalan, neizbežno je da će da iznikne AI "religija" koja će da ujedini svet
interakcija sa mašinom
ono kad pogledaš to već odavno počelo. evo ti i ja sad diskutujemo a ko zna ko smo i kakvi smo. uvod u ai

Recimo, stavimo po strani šta mislimo o RKC, ali postaviću ispod snimak kako pokojni papa govori o nadi.
E sad, da to kaže AI na mene ne bi ostavilo utisak. Ali ako to kaže stariji čovek pun iskustva, i osećaš srcem da je to nešto dobro, i vidiš mu oči dok govori, onda je to nešto što ohrabri.
Vera, nada, ljubav to su glavne stvari na kojima počiva vera.

Back