AI Jesus

Sensei

Master
Moderator
Poruka
88.432
Hram u Džohoru, u Maleziji, otkrio je ono što tvrdi da je prva statua Mazu na svetu koju pokreće veštačka inteligencija, interaktivni digitalni prikaz kineske morske boginje sposobne da odgovori na pitanja vernika i pruži duhovno vođstvo.

1746075255708.png

Cenim da će kad tad da bude i Isus u ovakvom interaktivnom izdanju.

Šta mislite, kada?

Visi ovo, sad kad sam "izmislio rupu na saksiji" vidim da to već uveliko postoji

„AI Jesus“ se odnosi na čet-bota sa veštačkom inteligencijom koga je kreirao švajcarski IT stručnjak, a koji se nalazi u ispovedaonici u crkvi u Lucernu, u Švajcarskoj. Veštačka inteligencija, koju pokreće OpenAI-jev GPT4o, ima za cilj da istraži presek tehnologije i vere nudeći teološke uvide i smernice, slično tradicionalnom svešteniku. Iako veštačka inteligencija može da odgovara na pitanja i nudi savete, nije namenjena da zameni ljudske sveštenike ili da se bavi stvarnom ispovešću.

Vrlo zanimljiva tema. Mene ništa to ne čudi. Samo, nadam se da neće da se desi kao u filmskom serijalu "Terminator", da stave da AI upravlja sistemom vojne odbrane, e onda smo ga nadrljali, kao u filmu ljudi od Skyneta što su nadrljali. :) ;)

Vrlo zanimljiva tema. Mene ništa to ne čudi. Samo, nadam se da neće da se desi kao u filmskom serijalu "Terminator", da stave da AI upravlja sistemom vojne odbrane, e onda smo ga nadrljali, kao u filmu ljudi od Skyneta što su nadrljali. :) ;)
Vec se AI stavlja u svrhe vojne odbrane :) Mada Skynet je malo verovatan jer AI nije evolurao sa nasim emocijama , ljubomorom , besom i zeljom za dominacijom i kontrolom , tako da ako nema to u kodu nema ni zelje za tim stvarima :)

Религије се инако темеље на догматским учењима без било каквог простора за критички приступ тако да вештачкој интелигенцији неће да буде тешко да се убаци у ту причу. Религије су АИ пре АИ-а. Сва учења која су догматска АИ ће да савлада без проблема

Poslednja izmena:
Hram u Džohoru, u Maleziji, otkrio je ono što tvrdi da je prva statua Mazu na svetu koju pokreće veštačka inteligencija, interaktivni digitalni prikaz kineske morske boginje sposobne da odgovori na pitanja vernika i pruži duhovno vođstvo.

Pogledajte prilog 1722011

Cenim da će kad tad da bude i Isus u ovakvom interaktivnom izdanju.

Šta mislite, kada?
Ilon Mask je pominjao planove za pravljenje digitalnog Boga u jednom od svojih ntervjua

baš tako
koga bude uopšte interesovala duhovnost neće recimo znati šta je Svetosavlje.
već danas se stari običaji gube.
Baš juče sam video vest, čak sam otvorio i temu na astrologiji, da je današnja mladež, generacija Z, mnogo više spiritualna nego prethodne generacije. A obzirom da im je AI potpuno normalan, neizbežno je da će da iznikne AI "religija" koja će da ujedini svet

Šta je svrha popova? (ovo bi trebalo da bude zasebna tema)

Puno toga. No između ostalog kad pričaju sa vernicima, da osete problem i ljudski sa srcem odgovore, uz mudrost koju imaju. To deljenje sa drugom dušom nečeg, to ne može sa mašinom

To je kao da pitaš da li možeš sa mašinom da se voliš, da li možeš sa đašinom da budeš prijatelj

Izvor informacija samo može biti AI

Baš juče sam video vest, čak sam otvorio i temu na astrologiji, da je današnja mladež, generacija Z, mnogo više spiritualna nego prethodne generacije. A obzirom da im je AI potpuno normalan, neizbežno je da će da iznikne AI "religija" koja će da ujedini svet

Religija nije religija ako nema Duha

Back