Bio sam momak, pre armije.
Kasno uveće, prošla ponoć, sedimo u parku moje društvo, muško,na jednoj klupi i zezamo se, i jedna grupa devojaka na drugoj klupi. Poznavali smo se površno, ono, zdravo za zdravo.
Jedna od njih mi je odavno bila zapala za oko, i ja magarac, to sam ranije rekao mojim drugarima. I uhvatiše da me zezaju, otvoreno, da devojke čuju.
Nisam imao kuda, ustadoh ja i priđoh joj. Pitah je da prošetamo, ona me odbi. Ja počeh laganim pristupom i toplim rečima, nabacivši joj o njenoj lepoti, privlačnosti, itd...
Očigledno sam je udavio pričom, kad ona odjednom: " da se skineš go ovde na sred centra, nebih sa tobom". Ja zinuo. Svi se učutali, ni komarac da se čuje. E sad, ili da se pomirim sa korpom, i da me zezaju ceo život, ili da se dokažem.
Pitah je ja:" Ako se skinem go, i budem stojao 5 minuta na sred parka gde svi prolaze, sex pada odmah?" Ona reče - DA!
Skinus se ja go, i stadoh na sred parka. Nisam skrivao ništa, a što je interesantno, obuhvatio me neki ponos.
Svi su čutali osim ženskih koje se smejuljile.
Mislim se ja, sad ču da te naučim pameti, jer nisam ni onda voleo podsmevanje, jer sam tako to i shvatio.
Dadoše mi signal da je prošlo 5 minuta, i ja umesto da požurim da se obučem, ja onako go, lagano joj priđoh. Rekoh, Slušaj mala, sad zapamti za ceo život kako izgledam, ovako go, a sad neču da te kresnem ni da mi plate! Ni sad, ni bilo kad! Malo sam bio ljutit.
Prvo pocrvene ona u licu, pa poblede, i nije reč rekla. Obukoh se ja, i odoh sa momcima kući.
Kasnije me je jurila, molila, i lično, i preko drugih, da se pomirimo, i da će mi pružiti sve što poželim. Bih tvrda srca, nisam popustio.
Sretoh je jednom prilikom kada sam dolazio na godišnji sa svojom ženom iz Austrije, videh je ide pod ruku sa jednim šonjom. Po izgledu sam zaključio da je čovek koji nije bio za nju, ni pod nokat.
Prolazeći pored nje, prepozna me, i videh suze u njenim očima. Rastužih se i ja, ali nisam smeo to pokazati, jer mi žena bila samnom. A moja žena tada, kad smo se uzeli, bila je riba ipo, na šta su mi svi zavedeli.
Lepa priča. i poučna, za mlade dame. Pazite šta radite, jer život može proći pored vas, a posle ebanja, nema kajanja.