Ah, taj soping...

Joj i ja... I Lilly... A jedna pored drugo su mi :rumenka:

Свакодневно их обилазим, да будем у току. Као инспектор сам.

п.с. Навадила сам се на Malizia гелове за туширање, феноменално миришу. (ДМ има, Лили нема)

dbf335c575d50e3b02460eb174af6250.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
У Лилију за купљену Velnea face (било коју крему за лице) добијате џабе производ за чишћење лица (пилинг гел, пена за умивање, тоник).

Најбоље је што су те креме само 210 динара. Пазарила.

...u poslednje vreme se osecam cudno...volim za sebe da kazem kako spadam u dete inflacije koje tri puta razmisli pre nego sto potrosi, medjutim, primecujem da sklonost ka trosenju postoji nezavisno od porekla, pola i pa prihoda.

...koliko vam je stvari dovoljno a kada jednostavno postaje previse? Ne mislim samo na odecu vec i na namestaj, ulepsavanje stana, hranu, hobi, knjige da li cesto pronalazite majicu koja je bila kupljena samo zato sto je bila jeftina a nikada kasnije nije ni obucena? Ili serpu, dezodorans, svejedno...

...da li menjate tehniku onda kada zaista dotraje ili kada funkcionise normalno ali je postala demodirana? Da li letujete gde i vasi prijatelji ili ulozite dodatni napor kako biste za manje para dobili bolju uslugu?

...koliko vrednujete novac u smislu da zelite da znate gde vam svaki dinar odlazi i da li pre kupovine ocenjujete samo da li mozete da platite ili procenjujete da li je cena opravdana nevezano da li mozete da platite?

Nisam tri puta u zivotu kupila stvar koju posle nisam koristila, jeftino ili skupo.
Belu tehniku menjam kad dotraje...to ne vazi bas za telefon, racunar i sl.

Inace, ne volim da idem u kupovinu, ne postoji aktivnost koja me vise zamara i iscedi ko krpu. Volim cipele, ali ih cuvam pa ne kupujem cesto.
Naravno da procenjujem da li mogu da platim, ali nekada cena jeste opravdana nevezano za moje mogucnosti.
Umem da kupim i skupu stvar, a umem i na ulici. tako sam kupila do sad najbolju prolecnu jaknu kod cike na ulici za 400 dinara, nenosenu... :lol:
A posle kupila cipele za mnooogo veci iznos, na rate. :whistling:

Jedino gde volim da se snjuvam su knjizare...Cerka me je do skoro uvek vukla za rukav da ne ulazim ili zaobilazila mesta gde ima knjizara...sada je odustala.
Ne kupujem mnogo knjiga, nemam gde da ih drzim...ali vooooolim :zaljubljena:
Skoro sam pratila dragog na aerodrom i pobegla mu dok je cekao da cekira kartu...znao je gde da me nadje, u knizari naravno :lol:

Ja sam stari racundzija. Volim da trosim, al sve mora biti pametno. Neodgovornost prema novcu ne podnosim, jer taj novac mora da se zaradi. Ali zato kad dam sebi i svojima oduska, onda stvarno uzivamo. Cenim da treba umeti pametno i zaradjivati i trositi, a tu ne mislim na skrtost

...u poslednje vreme se osecam cudno...volim za sebe da kazem kako spadam u dete inflacije koje tri puta razmisli pre nego sto potrosi, medjutim, primecujem da sklonost ka trosenju postoji nezavisno od porekla, pola i pa prihoda.

...koliko vam je stvari dovoljno a kada jednostavno postaje previse? Ne mislim samo na odecu vec i na namestaj, ulepsavanje stana, hranu, hobi, knjige da li cesto pronalazite majicu koja je bila kupljena samo zato sto je bila jeftina a nikada kasnije nije ni obucena? Ili serpu, dezodorans, svejedno...

...da li menjate tehniku onda kada zaista dotraje ili kada funkcionise normalno ali je postala demodirana? Da li letujete gde i vasi prijatelji ili ulozite dodatni napor kako biste za manje para dobili bolju uslugu?

...koliko vrednujete novac u smislu da zelite da znate gde vam svaki dinar odlazi i da li pre kupovine ocenjujete samo da li mozete da platite ili procenjujete da li je cena opravdana nevezano da li mozete da platite?
Ja sam cudna zena... Ne uklapam se bas u neke stereotipe! Pogotovo Srpske!

Kupujem malo i jednostavno. Imam uvek samo par komada odece koje nosim, ponekad isti komad unvise primeraka. Neko moze da pomisli da nosim istu odecu svakog dana. Cim pokaze znakove dotrajalosti seli se u moj studio u radnu odecu koju prljam bojama koje se ne mogu oprati... Posle nekog vremena u studiju il ako se pocepaju, razvuku i slicno bacam u smece, ne trepnem.

Mrzim da imam gomile stvari. Zivim sa ljudima koji se zatrpavajumsa stvarima i to me frustrira... Ali sta da radim, moram da budem tolerantna.

Kupujem malo i jednostavno. Imam uvek samo par komada odece koje nosim, ponekad isti komad unvise primeraka. Neko moze da pomisli da nosim istu odecu svakog dana. Cim pokaze znakove dotrajalosti seli se u moj studio u radnu odecu koju prljam bojama koje se ne mogu oprati... Posle nekog vremena u studiju il ako se pocepaju, razvuku i slicno bacam u smece, ne trepnem.

Mrzim da imam gomile stvari. Zivim sa ljudima koji se zatrpavajumsa stvarima i to me frustrira... Ali sta da radim, moram da budem tolerantna.

Опис одговара и мени. Имам врло мало ствари и све иду једна са другом.

Такође бацам без околишања.

Ovako je najpametnije :ok:
Ali je moj problem sto volim stare stvari, npr. kapute, sesire,... da osvezim i ucinim "modernim"- ne pratim modu, nosim sto mi se svidja, ali prilagodim donekle.
Mislim da bih uzivala u kostimografiji :) A volim i da menjam izgled namestaja. Da imam prostor, nista staro a upotrebljivo se ne bi bacalo, nego preuredilo i poklanjalo.

Moje srodna dusa:lol:

Kada nadjem nesto sto mi se dopada umem da kupim u dve boje.
Sada se vec pitam kako je moguce da se godinama isto oblacim:( ali negde mislim da sam se pronasla i da cu ostati na istoj trasi jos dugo, dugo...

Ne znam koliko to ima veze sa onim starim casopisima a la Bazar i Prakticna zena koji su nas uvek savetovali kako da kupujemo, neutralna baza, dve - tri "nase" boje, dodaci u jacim nijansama i prirodne tkanine. Secam se da su jezik istupili i valjda mi se to negde zadrzalo...inace smatram da treba postovati ono sto imas, iz Amerike je krenuo talas besomucnog trosenja para kako bi se impresionirala okolina koju i ne poznajemo...i onda kredit, kredit...smatram da njihov sistem nije bas prijateljski nastrojen prema kupcima.

Skoro sam cula razgovor dve devojke, jedna se seli i sokirano prica drugoj kako je cistila garderober i pronasla masu odece koja ima jos uvek etiketu na sebi...a sta je mogla sa tim novcem:(

Свакодневно их обилазим, да будем у току. Као инспектор сам.

п.с. Навадила сам се на Malizia гелове за туширање, феноменално миришу. (ДМ има, Лили нема)

dbf335c575d50e3b02460eb174af6250.jpg

A muz stoji ispred prodavnice besni i pusi dok ti "balavis" sa prodavcima.:lol: (Sala, ne ljuti se)

Back