Ah, taj soping...

**Freya**

Elita
Poruka
16.559
...u poslednje vreme se osecam cudno...volim za sebe da kazem kako spadam u dete inflacije koje tri puta razmisli pre nego sto potrosi, medjutim, primecujem da sklonost ka trosenju postoji nezavisno od porekla, pola i pa prihoda.

...koliko vam je stvari dovoljno a kada jednostavno postaje previse? Ne mislim samo na odecu vec i na namestaj, ulepsavanje stana, hranu, hobi, knjige da li cesto pronalazite majicu koja je bila kupljena samo zato sto je bila jeftina a nikada kasnije nije ni obucena? Ili serpu, dezodorans, svejedno...

...da li menjate tehniku onda kada zaista dotraje ili kada funkcionise normalno ali je postala demodirana? Da li letujete gde i vasi prijatelji ili ulozite dodatni napor kako biste za manje para dobili bolju uslugu?

...koliko vrednujete novac u smislu da zelite da znate gde vam svaki dinar odlazi i da li pre kupovine ocenjujete samo da li mozete da platite ili procenjujete da li je cena opravdana nevezano da li mozete da platite?

Ne volim sumanuto trošenje ili izguzivanje, što bi naš narod rekao..

Ali smatram da novac i jeste tu da se troši, džabe tebi sve zarađene pare ako nisi sebi svoje guštove zadovoljio...

Више волим да обилазим радње него 'леба да једем.

Купујем тачно оно што ми треба, ни мање ни више. Ако ми се стварно допадне, дајем колико кошта.

Открила сам и чари секонд хенда, шампион сам проналажења бисера у смећу.

Тачно знам где је који динар отишао, ту сам прави хитлер.

...u poslednje vreme se osecam cudno...volim za sebe da kazem kako spadam u dete inflacije koje tri puta razmisli pre nego sto potrosi, medjutim, primecujem da sklonost ka trosenju postoji nezavisno od porekla, pola i pa prihoda.

...koliko vam je stvari dovoljno a kada jednostavno postaje previse? Ne mislim samo na odecu vec i na namestaj, ulepsavanje stana, hranu, hobi, knjige da li cesto pronalazite majicu koja je bila kupljena samo zato sto je bila jeftina a nikada kasnije nije ni obucena? Ili serpu, dezodorans, svejedno...

...da li menjate tehniku onda kada zaista dotraje ili kada funkcionise normalno ali je postala demodirana? Da li letujete gde i vasi prijatelji ili ulozite dodatni napor kako biste za manje para dobili bolju uslugu?

...koliko vrednujete novac u smislu da zelite da znate gde vam svaki dinar odlazi i da li pre kupovine ocenjujete samo da li mozete da platite ili procenjujete da li je cena opravdana nevezano da li mozete da platite?
Volim kako ne bi, ali not gonna happen. Skromnost i pored zelja.

- - - - - - - - - -

Inace misljenja sam da zenama ne treba davati novac na raspolaganje. Mnogo trose zaista. Sacuvaj Boze sta sve zene mogu da potrose.:sad2:

svako ima nek bag pa i ja sto se tice sopinga
ne secam se kad sam nesto kupila po punoj ceni sem hrane i kucnih potrepstina
kupujem samo na rasprodajama ili ako znam nekog iz radnje pa mi naprave popust al se osecam ko majmun kad platim punu cenu :rumenko:
nek je i -10% al mora bar nesto :lol:
naravno sva ta usteda bude potrosena na zahebancije mog muza koji kaze "drugarice bre znas ti koliko ja zaradjujem?" kao moze mu se
ne bi se moglo reci da bas umem da kupujem,nemam taj talenat,bas moram da ukljucim mozak da bih kupila korisnu stvar,jer ne volim ni da kupujem nesto sto necu koristiti (sto sam nekad radila)
kako starim sve sam veca stekara :lol:
unuci ce govoriti za mene "da nece u grob da odnese" :malav:

Sve manje uzivam u kupovini. Tacno uhvatim sebe kada neka od drugarica navre da udjemo u butik kako prevrnem ocima.
Volim salone namestaja i casopise o enterijeru. Da imam mogucnosti, ne bih stedela za lep zivotni prostor.
Mislim da novac dat za knjige i slike nikada nije promasaj. Jesam se pokajala zato sto sam kupila neku nepotrebnu garderobu, ali sam se jos vise pokajala i necu prezaliti neke nekupljene slike.
Putovanja, po meni, treba da su avantura, a ne hotel i usluga. Imaju smisla ako se upoznaje mentalitet, svrlja po pijacama, jede nesto sasvim nesvakidasnje...

Nisam bila u situaciji da imam dovoljno novca da ne razmisljam, a nisam ni sama pa da sam odgovorna samo za sebe. Napravim ponekad ispad i to kada naletim na nesto sto znam da ce se nekome ko mi je drag bas dopasti. Osmeh iynenadjenja nema cenu :) A godima planiram da uradim nesto iskljucivo za sebe, nista preveliko ali znam da bi me usrecilo i svaki put kada skupim novac ispreci se nesto drugo. Nikako da dodjem na red...

Sve manje uzivam u kupovini. Tacno uhvatim sebe kada neka od drugarica navre da udjemo u butik kako prevrnem ocima.
Volim salone namestaja i casopise o enterijeru. Da imam mogucnosti, ne bih stedela za lep zivotni prostor.
Mislim da novac dat za knjige i slike nikada nije promasaj. Jesam se pokajala zato sto sam kupila neku nepotrebnu garderobu, ali sam se jos vise pokajala i necu prezaliti neke nekupljene slike.
Putovanja, po meni, treba da su avantura, a ne hotel i usluga. Imaju smisla ako se upoznaje mentalitet, svrlja po pijacama, jede nesto sasvim nesvakidasnje...

Nisam bila u situaciji da imam dovoljno novca da ne razmisljam, a nisam ni sama pa da sam odgovorna samo za sebe. Napravim ponekad ispad i to kada naletim na nesto sto znam da ce se nekome ko mi je drag bas dopasti. Osmeh iynenadjenja nema cenu :) A godima planiram da uradim nesto iskljucivo za sebe, nista preveliko ali znam da bi me usrecilo i svaki put kada skupim novac ispreci se nesto drugo. Nikako da dodjem na red...
jao knjige :neutral:
volim da kupim i gomilam ali retko procitam jos koji put,tako da je biblioteka zakon,ali ne moze sve da se nadje

Ja vise nesto ne mogu, odem u soping centar udjem u jednu prodavnicu po sta sam dosla i to je to. Bezim na vino na terasi.
Ti jel ides sama ili sa nekim?

ja jos nisam nasla osobu za soping tako da uglavnom idem sama
ili sa cerkom ali moram da joj obecam nesto i onda ona trpi isprobavanja,i daje savete
ona je zakon,ima 12god udje u prodavnicu i posle 2 min kaze ovo hocu ovo ne dolazi u obzir,odmah zna sta joj sve svidja,za bilo sta
meni nesto zapadne za oko i odmah mi se svidja ali ima stvari oko kojih dosta oklevam :rotf:

Back