Agresivnost reklamiranja

Poruka
22.606
Verovatno ste svi već primetili agresivnost firmi u reklamiranju svojih proizvoda ili usluga, ovde mislim isključivo na televiziju.
Ako je neka firma sponzor nekog dešavanja,serije ili filmova, uvek sa nekako u krupnom planu nađe naziv firme:dash:...iskreno meni to smeta i daje kontraproduktivno delovanje.Da je to nekako prikriveno i ne toliko upadljivo, ne bi imala ništa protiv ali u zadnjih pa mogu reći 20 godina to je baš izraženo i da ne kažem silovanje psihe gledaoca.

Da li je to samo slučaj samnom ili i vama smeta to agresivno nametanje nečijeg proizvoda ili usluga?

Cao draga:zag:
Iskreno posmatrajuci,zar sponzorstvo i ne sluzi u svrhu reklamiranja?
Dobra reklama prodaje proizvod.Trzistu je vaznije da je to,nesto lepo upakovano,stilski odradjeno i reklamirano.Retko ko procita deklaraciju i sastav.
U poslednje vreme i cena diktira prodaju ali to je vec druga prica...
Moram da priznam da ja kupujem reklamirane proizvode i desi se ,vrlo cesto da pogresim.Sta cu ,samo sam zena:lol:

Cao draga:zag:
Iskreno posmatrajuci,zar sponzorstvo i ne sluzi u svrhu reklamiranja?
Dobra reklama prodaje proizvod.Trzistu je vaznije da je to,nesto lepo upakovano,stilski odradjeno i reklamirano.Retko ko procita deklaraciju i sastav.
U poslednje vreme i cena diktira prodaju ali to je vec druga prica...
Moram da priznam da ja kupujem reklamirane proizvode i desi se ,vrlo cesto da pogresim.Sta cu ,samo sam zena:lol:

Ejjj pa gde si draga moja nindžo! :zag:
Ma sve je to ok ali agresivno je sve to kad gledam recimo neku seriju a oni moraju da piju samo sponzorova pića koja su skoro uvek u krupnom planu, e to meni smeta....mada reklame kao takve volim da gledam od kad znam za sebe ali mi se ne dopadaju ti agresivno napadi u scenama serija i filmova ili ako gledam neki sporstki događaj da mi preko ekrana prođe sponzorov naziv i ometa me u gledanju.

Poslednja izmena:
Samo kad je prosla ona glupa i dosadna reklama za Stars zvake i svugdjeprisutni Ognjen Amidzic, nemam nista ni protiv zvaka ni protiv Ognjena, al su bili presrali sa tom reklamom, po trideset puta za jedno vece.

Bas iz tog razloga nikada ih nisam zatrazio na kiosku...

Treba imati mjere u svemu pa i reklamiranju.

Verovatno ste svi već primetili agresivnost firmi u reklamiranju svojih proizvoda ili usluga, ovde mislim isključivo na televiziju.
Ako je neka firma sponzor nekog dešavanja,serije ili filmova, uvek sa nekako u krupnom planu nađe naziv firme:dash:...iskreno meni to smeta i daje kontraproduktivno delovanje.Da je to nekako prikriveno i ne toliko upadljivo, ne bi imala ništa protiv ali u zadnjih pa mogu reći 20 godina to je baš izraženo i da ne kažem silovanje psihe gledaoca.

Da li je to samo slučaj samnom ili i vama smeta to agresivno nametanje nečijeg proizvoda ili usluga?

Нисам сигуран колико реклама, макар и агресивна, може да изазове контраефекат. Ако ти требају омекшивач, прашак, жваке...ти ћеш их купити на основу квалитета, а не на основу тога какву кампању имају ;) Очигледно је да је тај "контраефекат" заправо српски инат :)

Иначе, ако мене питаш, што више реклама, то боље......... :mrgreen:

Нисам сигуран колико реклама, макар и агресивна, може да изазове контраефекат. Ако ти требају омекшивач, прашак, жваке...ти ћеш их купити на основу квалитета, а не на основу тога какву кампању имају ;) Очигледно је да је тај "контраефекат" заправо српски инат :)

Иначе, ако мене питаш, што више реклама, то боље......... :mrgreen:

Da ali ja nisam mislila na termin za reklame... već evo baš juče, gledam neku našu seriju i u svakom kadru ima reklama sponzora:roll: msm ajd da je to u jednom ili dva kadra nego u celoj seriji imaju u pozadini reklamu sponzora...e sad možda samo ja to primećujem...ali mi užasno bode oči.:roll:

Meni je muka kad gledam neki film i kad pocnu reklame..ono uvek prebacim pa se ponekad ni ne vratim na film..ne znam odakle im ideja da ikog zanima nesto vidjeno xxx puta

U celom kapitalistickom svetu to je tako....

Nekada su reklame tako duge da skoro zaboravis sta se radilo u filmu ili seriji koju pratis.

Medjutim, tamo gledaoci ne placaju TV preplatu jer se TV kanali finansiraju iz reklama.

Nije normalno (ni moralno) da uzimaju i novac od reklama i tv preplatu.

Back