Agresivnost dece i mladih

• Začetnik teme Začetnik teme goga+
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dečko, je l tebi stvarno neverovatno da je za tolike godine bilo koja osoba, dete, imalo bar jedan agresivni ispad koji je bio manje uobičajen od prostog "šibanja za pravdu"?

Pitanje je prosta logika, iz ovoga: "Pitaj ćaleta jesu li se šibali na odmorima. I u kakvu si ti to školu išla?"
Šta je sad šibanje na odmorima reper za agresiju?

Jbt ovde kako nešto napišem tako me neko prozove za lažova. Pun forum internetski obrazovanih :aha:

- - - - - - - - - -

Inače pogrešila sam, znam jednu devojku iz osnovne koja za 8 godina nije imala nijedan agresivni ispad, ni običan ni neobičan. Zato što je autistična.

Nekada se znalo ...Gde je mesto mladima ,a gde starijima
Pri tom ne mislim na neka stroga pravila,vec na zivot
,koji je bio kudikamo mirniji ,i kao takav je bio nametnut drustvu za vreme
Srbije pre 1 Svetskog rata, izmedju dva rata,i za vreme Jugoslavije.

Logicno je da sa povecanjem nemastine ,ratova i nasilja drustvo poludi.
I,onda roditelji ,koji su sami uleteli u Vrzino kolo pocnu uciti decu da se
postenje ,dobrota ne isplati.Tada klinci pored tih saveta pocnu uocavati
nepravdu,i pocnju stvarati svoj Svet.

Pogrešan sistem vrednosti, Pink i želja da se ostvare u ulozi majke..
Zato što su neodgojena, nesvesna i retardirana, a nema zakona koji će ih sankcionisati. Socijalne službe nam ništa ne rade, a roditelji su isti takvi, samo znaju da mogu u zatvor. Maloletnici su zaštićeni k'o beli medvedi i eto problema.

Uzas, bojim se kako ce tek biti kad mi dete malo poraste..ja sam inace odbijala da verujem da su danasnja deca takva, ali evo za samo nedelju dana kako sam se vratila sa mora, sam cula kako su preklali labuda, isprebijali nastavnika, isprebijali ucenika prvog razreda, i jos je nesto bilo, ne mogu sad da se setim..i skoro su sve osnovci u pitanju.
A ja inace ne pratim vesti, ovo je ono sto sam usput cula, slucajno.. :/

Ja sam inace za to da se za teske zlocine sudi deci kao i odraslima, inace ce poceti da ubijaju po ulicama onako opusteno, bez ikakvih posledica.

Недостатак дисциплине рађа мала чудовишта.

Пре овог захлађења седим на Ади и гледам како један отприлике шестогодишњак камењем гађа голубове који се шеткају по плажи.

Погледам лево- десно, гледам хоће ли га неко опоменути да то не ради.

Ништа.

Питам малог -"Зашто гађаш птице?" и одједном се јавља нека жена, мајка или баба не знам више, каже -"Он их не гађа, он мисли да их тако храни"

"С обзиром да их врло јасно ГАЂА", рекох, "могли бисте макар да га опоменете да то не ради."

Са друге стране ни реч прекора, ни НЕМОЈ, ни НЕ, ни ПРЕСТАНИ...

Ето, тако настају мали кретени.

Poslednja izmena od moderatora:
Недостатак дисциплине рађа мала чудовишта.

Пре овог захлађења седим на Ади и гледам како један отприлике шестогодишњак камењем гађа голубове који се шеткају по плажи.

Погледам лево- десно, гледам хоће ли га неко опоменути да то не ради.

Ништа.

Питам малог -"Зашто гађаш птице?" и одједном се јавља нека жена, мајка или баба не знам више, каже -"Он их не гађа, он мисли да их тако храни"

"С обзиром да их врло јасно ГАЂА", рекох, "могли бисте макар да га опоменете да то не ради."

Са друге стране ни реч прекора, ни НЕМОЈ, ни НЕ, ни ПРЕСТАНИ...

Ето, тако настају мали кретени.

Nulti nivo: opomenuti svog genetskog naslednika, bez pracenja reakcije ("Nemoj!" u vetar, naslednik nastavlja, nepromenjeno),
prvi nivo: opomena, sa pracenjem reakcije, ali naslednik nastavlja,
drugi nivo: opomena, pracenje, nastavljanje, II reakcija roditelja...

Kada vidim da nije ni nulti nivo, dodje mi da povratim. Licno mi je najzanimljiviji drugi nivo i "II reakcija roditelja" i reakcija okoline na njihovu reakciju - kombinovano.

----------------
Licno sam za momentalnu reakciju i to jednu i bezuslovno ispunjenje pretnje. Prosto.

Nulti nivo: opomenuti svog genetskog naslednika, bez pracenja reakcije ("Nemoj!" u vetar, naslednik nastavlja, nepromenjeno),
prvi nivo: opomena, sa pracenjem reakcije, ali naslednik nastavlja,
drugi nivo: opomena, pracenje, nastavljanje, II reakcija roditelja...

Kada vidim da nije ni nulti nivo, dodje mi da povratim. Licno mi je najzanimljiviji drugi nivo i "II reakcija roditelja" i reakcija okoline na njihovu reakciju - kombinovano.

----------------
Licno sam za momentalnu reakciju i to jednu i bezuslovno ispunjenje pretnje. Prosto.

ne postoji ni jedno dete na svetu koje ce da gadja golubove, sutira stence i macke, a da mu to nisu usadili roditelji
koliko bolesetan moras da budes, pa da kazes da dete gadjeanjem misli da hrani golubove???
pa jel na isti nacin i to dete dobija dorucak u svojoj kuci?
nevaspitanje i primitivizam
nisu deca kriva, od roditelja sve potice

ne postoji ni jedno dete na svetu koje ce da gadja golubove, sutira stence i macke, a da mu to nisu usadili roditelji
koliko bolesetan moras da budes, pa da kazes da dete gadjeanjem misli da hrani golubove???
pa jel na isti nacin i to dete dobija dorucak u svojoj kuci?
nevaspitanje i primitivizam
nisu deca kriva, od roditelja sve potice

Ljudi stalno zanemaruju i genetski deo. Cudo je koliko moze da se nasledi, a da to nije drustveno-vaspitni deo...

zasto su djeca agresivna:
mala djeca do skole zele da skacu da se igraju zbog svih gluposti koje nas okruzuju roditelji iz straha ih sputavaju, kupuju igracke i racunarske igrice samo da bi sjedili u kuci i bili mirni, time ih razmaze jer djeca nauce da ce sve dobiti ako pocnu da prave nered,
djeca skolskog uzrasta - poremecen sistem vrednosti ,od roditelja i drustva nauceni da im nastavnika nista nemoze a vecina nema usadjeno postovanje ni prema roditeljima, svaki zahtjev profesora shvata kao atak na sebe i uzvracaju duplom mjerom
mladje osobe posle skole - propalo drustvo, puni negativne energije, zele nesto nemogu da postignu nista, kod nas je i osnivanje porodice koja je ekonomski nezavisna od baba i djedova nemoguca misija, zele da rade, da putuju da zive a ne zivotare

Back