Ima li neko novost za agenciju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav! Zapravo, agencija ne moze BAS nista da ti uprosti niti pomogne! Verovao ili ne. Zasto? Proces je takav kakav jeste i kroz njega se mora proci. Cemu sluze agencije? Sluze da onoga koga mrzi da ode i procita 26350265237648723 strana teksta o procesu upozna sa istim i da mu to debelo naplati. U slucaju agencije Konektus, oni sluze da Vam nadju ponudu za posao, mada krajnje ne-efektivno ali "besplatno", i to specijalno za zanimanja kojima treba manja kvalifikacija.. Ceo proces je besplatan sto se tice radnih viza. Sto se tice troskova prevoza, mora da plati poslodavac, bas kao i osiguranja itd sve dok ne dobijete SIN(JMBG) i njihovu zdravstvenu. Troskovi koji se placaju ambasadi su 120 eur, manje vise. PozZ
Koje zanimanje je u pitanju?
Preporucio bih ti da direktno kontaktiras firme i trazis zaposlenje. Ja kada sam se testirao imao sam tacno 67 poena sa ponudom za posao pa sam odlucio da ipak probam da na drugi nacin dodjem do Kanade - kao TFW, na cemu i radim(imao ugovor, LMO, podneo zahtev za vizu i poslodavac preminuo, sad nasao drugog, itd.).
Znam da sam ja pokusao preko Konektusa da nadjem ponudu, kao sto se moze procitati u jednom od mojih postova malo ranije, za veoma dugacak vremenski period moj CV je bio prikazan par puta(2x za 6 meseci? Ne secam se..) te sam im napisao da nisu efektivni i da mi njihova pomoc radije ne treba. Odgovore od njim sam dobijao na polu pismenom Srpskom ali i polu pismenom Engleskom. Krajnje neozbiljno, mada to je samo moja strana price. Nekome je mozda uspelo da preko njih ode
Proveri samo jos jednom da li imas 11110$ da prilozis kao dokaz o sredstvima(ako cifru nisu promenili).
Nisam ni najmanje upoznat sa time kako to funkcioniseja idem kao NOC7411 odnosno Long haul truck driver i posle isteka radne vize(2god) cu da se prijavim za stalno preko PINP(Provincial Immigrant Nominee Program) u zavisnosti da li cu da odem u AB ili SK. Nekako sam zakljucio da mi je ovo najbolji nacin.
Ako imas HR dokumente, mozes da odes u Kanadu na 90 dana i da probas da se direktno zaposlis. Rizicno je, kostace, ali ako mislis da od kontaktiranja preko interneta(sto si donekle u pravu) nema vajde, ovo je mozda bolje resenje. I onda predjes granicu i iz USA apliciras za radnu vizu i vratis se u Kanadu ili tako nesto.. ali to ces ti vec videti sta ti odgovara.
Sto se gradjevine tice, to spada u zanimanje D klase koja nisu prioritetna(nisam siguran ali zavisi sad sta jer je gradjevina opsiran pojam) ali u svakom slucaju ce opet traziti i diplome i sta sve ne. Moj savet, mani se agencija, imigracionih konsultanata i advokata osim ako nemas viska para a manjka vremena. U bilo kom drugom slucaju probaj da preko interneta dodjes do nekoga ko bi te zaposlio.
Takodje, ostavi oglas na sajtovima kao sto su craigslist, napisi ko si sta si i sta trazis i ostavi kontakt da mogu ljudi da te nadju. Takodje, moguce je besplatno pozivati Kanadu samo ako malo procackas po netu, sa racunara na telefon.![]()