Africki kup nacija 2012

jos_1_5ak

Poznat
Poruka
9.462
Proslog vikenda poceo je 28-mi po redu Africki kup nacija iliti sto bi neki rekli " Evropsko prvenstvo za Afrikance :)
Inace 2 zemlje su domacini ovog prvenstva Ekvatorijalna Gvineja i Gabon.

Na ovoj stranici mozete pogledati vise informacija, o sastavima grupa, rasporedu utakmica, sastavima timova, stadionima i gradovima gde ce se igrati.....itd.

http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Africa_Cup_of_Nations

Inace ovo prvenstvo ce biti jako neobicno zato sto prvenstvo nije ni pocelo a vec se dogodilo nekoliko senzacija , recimo dvostruki uzastopni sampion Afrike na 2 prethodna prvenstva i branilac titule Egipat nije se uopste ni plasirao na ovo prvenstvo , kao recimo ni 2 giganta Africkog fudbala Nigerija i Kamerun, zatim nema recimo ni domacina prethodnog Svetskog prvenstva Juzne Afrike kao ni recimo jednog sasvim solidnog Alzira koji je ostavio vrlo dobar utisak na prethodnom SP u Juznoj Africi (narocito protiv Engleske odigravsi 0:0 sa njima)

Od kvalitetnijih timova tu su recimo Obala Slonovace koja po imenima ima verovatno i najkvalitetniji tim na ovom prvenstvu (Drogba, Gervinho, Doumbia, Ture, Zakora........), Gana koja mozda na prvi pogled i nema mnogo nekih izrazitih pojedinaca koji igraju u velikim klubovima (kao sto je slucaj sa Obalom Slonovace recimo) ali radi se o jednoj izuzetno cvrstoj i komaktnoj ekipi , koja igra timski i igra pametno (sto su i potvrdili na SP u Juznoj Africi) , takodje prica se da od kako ih je preuzeo bivsi trener Partizana Goran Stevanovic popularni "Plavi" jos su dodatno unapredili igru i igraju jos bolje , Maroko jedna sasvim dobra ekipa cija vecina igraca igra po jakim evropskim ligama i klubovima kao recimo ( El Kaddouri iz Celtic-a, Chamakh iz Arsenala , Boussoufa iz Anzhi-a, El Ahmadi iz Feyenoord-a, Hadji iz Renness-a......) pa eto ako budu bili pametni mogli bi to da iskoriste , zatim njihovi Arapski susedi sa severa Afrike Tunis koji nema neke zvezde u timu ali oduvek su bili izuzetno nezgodan protivnik svakome , igraju izuzetno tvrd fudbal (eto interesantno je da na otvaranju bas u prvom kolu u mecu u grupi igraju Maroko i Tunis , severno-africki derbi) , recimo Senegal je isto tu negde koji ima nekoliko izuzetnih napadaca kao recimo : Demba Ba iz Newcastle-a, legendarni Mamadou Niang , Moussa Sow iz Lille-a, N'Doye iz FC Kopenhagena , doduse mozda u odbrani i u veznom redu nisu tako jaki ali ukoliko im napadaci prorade mogli bi sto-sta da urade , takodje Mali je isto sasvim solidna ekipa, koja bi mozda mogla na "mala vrata" da udje na put velikog uspeha, malo ovako nepoznanica ali najveci broj igraca im igra uglavnom po Francuskim klubovima koje predvodi Seydou Keita iz Barce, tu je recimo i Kante iz Panathinaikosa.

Nadam se da ce biti dobrih tekmi, mada svakako da ce se osetiti izostanak ovih nekoliko 'velikih" ekipa (kao sto su : Kamerun, Nigerija, Egipat, Alzir i Juzna Afrika ) i da ce se to odraziti na kvalitet prvenstva ali sta je tu je , mislim zasluzeno su ispali , imalu su sansu da prodju, igrali su kvalifikacije, ispali su pa prema tome sami su krivi.

Inace senzacije se vec uveliko desavaju tamo ;)
Jel gledao ko mozda prekjuce mec Ekvatorijalna Gvineja - Senegal , kakva senzacionalna pobede Ekvatorijalne Gvineje , kakav gol u 95-om minutu, definitivno utakmica godine zasad wink
Ekvatorijalna Gvineja (inace najlosije rangirana selekcija na ovom prvenstvu na Fifinoj rang listi) je prva obezbedila ucesce u narednoj rundi dok je favorizovani Senegal prva eliminisana ekipa sa prvenstva nakon 2 kola, zaista ludo prvenstvo i jos jedna potvrda one teze da danas svi igraju fudbal ;)

Pratim ja i naravno sve cestitke za Zambiju osvojili su i moje simpatije , nemaju zvezde u timu , nit igrace u velikim klubovima ali su se kao tim zaista odlicno pokazali , pokazali su timski duh, borbenost, pametnu igru.........zaista sve sto jedan tim treba i evo dokle su dogurali , naravno treba pomenuti i zasluge trenera Renarda koji je zaista odradio odlican posao sa ovom ekipom.

Inace pa i nije bas tako veliko iznenadjenje to sto su pobedili Ganu, pogotovo zbog cinjenice sto Gana prakticno uopste nema napadace i tesko postize golove , a i tokom citavog prvenstva Zambija je ipak prikazala malo lepsi fudbal od Gane.

U finalu cu navijati za Zambiju iako po meni Obala Slonovace zasluzuje taj trofej , pogotovo zbog cinjenice da je ovaj njihov tim vec dugo na okupu , rade dobro vec dugo vremena u kontinuitetu , stvorili jedan zaista mocan tim prepun odlicnih igraca (po kvalitetu ovu Obalu Slonovace bi mozda poredio sa onom Nigerijom iz 90-ih sa Okocom, Babajarom, Babangidom, Finidijem, Kanuom i ostalim asovima) i zaista zasluzuju da im se to vrati nekim rezultatom i nekim trofejom.

Uf, kakvi su ovo penali bili. Svaka cast Zambiji, kroz ceo turnir igrali su srcem, onim organom koji nasi igraci mogu samo da ostave u u intervjuu i nigde drugde.

Pomalo je smesno da su 3 penala promasena od strane igraca iz premijer lige, "najkvalitetnije" lige na svetu...

ib2Bpd0sUtt3yG.gif

Poslednja izmena:
Uf, kakvi su ovo penali bili. Svaka cast Zambiji, kroz ceo turnir igrali su srcem, onim organom koji nasi igraci mogu samo da ostave u u intervjuu i nigde drugde.

Pomalo je smesno da su 3 penala promasena od strane igraca iz premijer lige, "najkvalitetnije" lige na svetu...

ib2Bpd0sUtt3yG.gif

Jos jedan dokaz da je za reprezentativni uspeh potrebna zelja onako iz srca i kompaktnost tima.......ova trojica su najkvalitetniji fudbaleri Obale i medju najboljim s africkog kontinenta a opet eto ostaju bez uspeha......ujednaceni timovi dolaze do rezultata,npr Englezi se nisu plasirali na EP 2008 i u poslednjih 20 godina ne znaju za veliki rezultat iako su imali sjajne igrace,a npr Turci su igrali 2 polufinala u 6 godina........
Nadam se da sada kada nemamo nijednu zvezdu extra klase (koja drasticno odskace od ostatka) da ce biti bar malo bolje......

Sve cestitke Zambiji, uspeli su "nemoguce" i zaista dokazali svima da se cuda ipak desavaju ;:)
Stvarno zasluzili su da slave i sad da se ja pitam u Zambiji bi trebalo proglasiti opste narodno veselje gde bi ljudi uzivali u uspehu i slavili jedno nedelju dana ;)

Zaista kapa do poda i svaka im cast , alal vera momcima.

Pratim ja i naravno sve cestitke za Zambiju osvojili su i moje simpatije , nemaju zvezde u timu , nit igrace u velikim klubovima ali su se kao tim zaista odlicno pokazali , pokazali su timski duh, borbenost, pametnu igru.........zaista sve sto jedan tim treba i evo dokle su dogurali , naravno treba pomenuti i zasluge trenera Renarda koji je zaista odradio odlican posao sa ovom ekipom.

Inace pa i nije bas tako veliko iznenadjenje to sto su pobedili Ganu, pogotovo zbog cinjenice sto Gana prakticno uopste nema napadace i tesko postize golove , a i tokom citavog prvenstva Zambija je ipak prikazala malo lepsi fudbal od Gane.

U finalu cu navijati za Zambiju iako po meni Obala Slonovace zasluzuje taj trofej , pogotovo zbog cinjenice da je ovaj njihov tim vec dugo na okupu , rade dobro vec dugo vremena u kontinuitetu , stvorili jedan zaista mocan tim prepun odlicnih igraca (po kvalitetu ovu Obalu Slonovace bi mozda poredio sa onom Nigerijom iz 90-ih sa Okocom, Babajarom, Babangidom, Finidijem, Kanuom i ostalim asovima) i zaista zasluzuju da im se to vrati nekim rezultatom i nekim trofejom.

Ova Obala Slonovače je po igračima bolja za klasu od one čuvene Nigerije...

sta da kazem, krivo mi je sto se Gana zayebala i uzela Stevanovica za trenera, ali mi je drago da su izduvali, jer da su uspeli i u finale da udju to bi bio konacan poraz fudbala....
svaka cast Zambiji, imaju srce ko oblakoder :D
ovi Slonovi nikad nece osvojiti CAN iako su za klasu bolji od svih, jednostavno se useru kad se odlucuje, umesto da zagrizu

Jos jedan dokaz da je za reprezentativni uspeh potrebna zelja onako iz srca i kompaktnost tima.......ova trojica su najkvalitetniji fudbaleri Obale i medju najboljim s africkog kontinenta a opet eto ostaju bez uspeha......ujednaceni timovi dolaze do rezultata,npr Englezi se nisu plasirali na EP 2008 i u poslednjih 20 godina ne znaju za veliki rezultat iako su imali sjajne igrace,a npr Turci su igrali 2 polufinala u 6 godina........
Nadam se da sada kada nemamo nijednu zvezdu extra klase (koja drasticno odskace od ostatka) da ce biti bar malo bolje......

:hahaha: :hahaha: :hahaha: smejem se od muke :lol:

Poslednja izmena:

Back