AFP: Hrvatska je upozorenje drugima na Balkanu, do kraja stoljeća imat će 2, 5 miliona stanovnika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zajebo si se. Probali ste 1991, pa niste uspjeli. Zašto misliš da ćete uspjeti u idućem pokušaju. A zašto misliš da se Hrvati ne bi vratili da brane svoje u slučaju nove srpske agresije? I na kraju, zašto uopće misliš da bi Srbi išli ratovati u Hrvatsku? I Srbija se prazni i nestaje brže i više nego Hrvatska. Ima i u Srbiji praznog prostora.
Sumnjam da su probali na tu stranu, Jankovi su vezivali zastave sa vasim u HB, dok nije pukla tikva.

Sto se tice teme, nece niko ratovati, a pogotovu Srbija i Hrvatska.
Siguran sam da ce ovaj put preovladati razumni i normalni ljudi, koji mogu jedino zajedno da konkurisu na velika svetska trzista i poslove.

Ratom svi gube, a nadam se da ce se i na Balkanu ljudi dozvati toliko pameti da jednom skontaju da ne moze komsiji kuca da gori a da svoja dobro prodje, pa taman da je i ne zahvati pozar sto je nemoguce.

Samo ekonomskim boljitkom ljudi se nece seliti i zivece u miru jedni pored drugih.
Sav strani faktor se mora ignorisati u resavanju lokalnih problema. Nisu oni nikakvi mirotvorci, vec deluju na terenu zbog svojih interesa.

To je u redu s tvoje strane, samo takvi će tebe tjerati da rješavaš jednadžbu kućnog budžeta sa šest nepoznate.
Tko vam je taj Boris Malešević tamo u Zagrebu ?

Preko njega čujem ide rušenje Vučića.

Jedni drugima trziste. Tko ce nase proizvode kupovati osim nas. ?
Šta bi smo mi ovde kupovali od krvatskih proizvoda, kada imamo naše.

Pa valjda je bolje KUPOVATI DOMAĆE, da naši radnici primaju platu ?

Mislite li da je hr obajvjestajna sluzba vrsila obuku Maje Berovic, Sandre Afrike i ostalih, da nagnaju zene na taj stil zivota, da nema vise malih vojnika za borbu? 🤔🤔🤔

Radovane, pa niz Kras proizvoda, kave, ne znam sta jos ide, Zvecevo cokolade. Bronhi bombone bolje od Negra. Rad u sezoni na obali, ljetovanje na obali. 🤗

Zajebo si se. Probali ste 1991, pa niste uspjeli. Zašto misliš da ćete uspjeti u idućem pokušaju. A zašto misliš da se Hrvati ne bi vratili da brane svoje u slučaju nove srpske agresije? I na kraju, zašto uopće misliš da bi Srbi išli ratovati u Hrvatsku? I Srbija se prazni i nestaje brže i više nego Hrvatska. Ima i u Srbiji praznog prostora.

Janko je musliman i mrzi jednako i srbe i hrvate.

Zeli da baci buvu da bi se mi krvili medjusobno.

Morao sam ga googlati, čisto da vidim kako izgleda. Što radi ne znam i ne zanima me.
Pokušava da sruši Vučka, večeras javiše u vestima.
Ma znao sam to ja već odavno, bilo je više nego očigledno, da vetar duva sa ustaške strane.

Kao nekada davno u Marseju što je puhnuo a ?

Kažu da velike pare prima taj lik za vođenje te antisrpske kampanje.
Doći će kako izgleda i do diplomatske krize, mislim Srbija je nezavisna zemlja, i to se može shvatiti kao agresivan politički potez protiv nje.

Ko vas je i kako provalio a ?

Pazi kad ostane sacica planinaca i nepismenih, nastupa podela teritorija , konacna...tu moze rat Srbije i Hrvatske da bude......Krezubi protiv Slinavih...

Vi stvarno mislite da ce neko prepoznati nekadasnje Srbe i nekadasnje Hrvate u stanovnicima Srbije i Hrvatske za 15 godina...?????
Ma daj...pa i sad mala deca razlikuju tacno ko je od kada...ne po izgledu...

Mislite li da je hr obajvjestajna sluzba vrsila obuku Maje Berovic, Sandre Afrike i ostalih, da nagnaju zene na taj stil zivota, da nema vise malih vojnika za borbu? 🤔🤔🤔

Radovane, pa niz Kras proizvoda, kave, ne znam sta jos ide, Zvecevo cokolade. Bronhi bombone bolje od Negra. Rad u sezoni na obali, ljetovanje na obali. 🤗
Naleteh na Wiki kad tamo stoji

"Hrvatska priznaje životno partnerstvo za istospolne parove kroz Zakon o životnom partnerstvu osoba istog spola, čime su istospolni parovi ravnopravni onima u braku u svemu osim u posvajanju djece. Ipak, zakon omogućava skrbništvo nad djetetom partnera u nekim situacijama.

Zakon također priznaje i definira neregistrirane istospolne veze kao neformalne životne partnere, čineći ih jednakim registriranim partnerstvima ako su živjeli skupa minimalno 3 godine. Hrvatska je prvi puta priznala istospolne parove 2003. godine zakonom o neregistriranim istospolnim zajednicama koji je zamijenjen Zakonom o životnom partnerstvu. Hrvatski sabor donio je novi zakon 15. srpnja/jula 2014., stupajući na snagu u dvije faze (5. kolovoza/augusta i 1. rujna/septembra 2014.)"

Sad mi je malo jasije zašto nestajete ?

Сусјед, замолио бих те да пишеш разумљивије, смирено.
Падање у ватру има за последицу овакве конструкте а
читати то малчице нервира.
Ma ogavan mi je taj konstrukt olinjalog lojavca tipa da se mi međusobno pokoljemo da bi oni onda ostvarili "građansku" državu od Une do Drine

Bogata i uređena zemlja U Švicarsku će se u dvije godine iseliti 40 do 60 tisuća Hrvata

Prema procjeni hrvatskog demografa Stjepana Šterca, u sljedeće dvije godine u Švicarsku bi se moglo iseliti između 40 i 60 tisuća naših građana

Od 1. siječnja bogata i uređena Švicarska otvorila je svoje tržište rada za Hrvate, što će, nažalost, utjecati na dodatno iseljavanje ljudi iz Hrvatske, osobito mladih koji se najlakše prilagođavaju novoj sredini. Prema procjeni hrvatskog demografa Stjepana Šterca, u sljedeće dvije godine u Švicarsku bi se moglo iseliti između 40 i 60 tisuća građana. Inače, u toj zemlji prema podacima švicarskog Saveznog ureda za statistiku iz studenog 2020. živi 28.966 hrvatskih državljana, no kako navodi i Državni ured za Hrvate izvan RH, prema procjeni hrvatskih katoličkih misija, veleposlanstva Republike Hrvatske u Bernu i hrvatske iseljeničke zajednice, smatra se kako Hrvata u Švicarskoj ima oko 80 tisuća, prenosi Hina pisanje Večernjeg lista. Veliki broj Hrvata, iseljenih krajem 70-ih, 80-ih i 90-ih prošlog stoljeća, u međuvremenu je dobio švicarsko državljanstvo i postali su Švicarci.

"Švicarska postaje idealan prostor useljavanja jer je riječ o izrazito uređenom društvu i prostoru na kojem već živi dosta naših ljudi. Moje su procjene da će se zbog olakšanog useljavanja Hrvatima u tu zemlju u sljedeće dvije godine iseliti između 40 i 60 tisuća hrvatskih državljana. Prije dvije godine držao sam predavanja u Švicarskoj i uvjerio se koliko su ljudi zadovoljni životom u toj zemlji.

Oni sanjaju takvu uređenost društva kakvo je švicarsko u Hrvatskoj. Hrvati se lako prilagođavaju novoj sredini zbog čega su idealna imigracija za tu zemlju, a zadržavaju i hrvatski identitet i Švicarska nije daleko pa mogu bez problema posjećivati obitelji u domovini. Današnji mladi i obrazovani ljudi brzo se prilagođavaju i nauče jezik sredine u koju su došli", kaže Šterc. Dodaje da je, s obzirom na uređenost društva i plaće koje se nude u Švicarskoj, to za Hrvate obećana zemlja. -

Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/vijesti/fl...-godine-iseliti-40-do-60-tisuca-hrvata/370354

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back