Aerosvit avio-kompanija???

Znam da je Ukrajina u pitanju i malo sam guglala i mnogi je pominju kao najjeftiniju za razne destinacije, ali nisam našla neka iskustva i sl. Mene zanima, onako iz prve ruke ako neko zna. Našla sam recimo za Air France dosta nekih negativnih iskustava, između ostalog i da ako putuješ sa njima treba da računaš na sigurno gubljenje prtljaga (moj brat je često putovao i stalno je imao neki problem sa njima, dok recimo sa neki drugim prevoznikom tipa Austria je svaki put sve bilo ok)....

Da, karte su sa uračunatim taksama, ali je meni ovde najbitnija kilaža dozvoljenog prtljaga, pa zbog toga najviše i pitam....

U svakom slučaju hvala na odgovoru...Pozdrav:)

Air France je ok, osim cinjenice da imaju najuza sedista koje sam ikada video i na zalost osetio. Ako si mala, Air France je ok, ako visoka kao ja, trazi drugu kompaniju :)

Sto se prtljaga tice, sve avionske kompanije gube, osim Azijskih. Sto se tice te Ukrajinske kompanije, procitao sam kritike i uglavnom kazu da lete sa malo zastarenim avionima i hrana je losa, Ostalo ok (manje vise).

Air France je ok, osim cinjenice da imaju najuza sedista koje sam ikada video i na zalost osetio. Ako si mala, Air France je ok, ako visoka kao ja, trazi drugu kompaniju :)
Znači Air France otpada u startu:D Mada nije toliki problem ako su uska sedišta nego koliko ima prostora za noge...

Ovde možete pročitati utiske putnika o toj aviokompaniji:

http://www.airlinequality.com/Forum/aerosvit.htm

Što se tiče aerodroma u Kijevu, gde se vrši presedanje, čuo sam od prijatelja koji su putovali tamo da su im nestajale kamere, telefoni i slično, koji su bili u prtljagu te stoga tehniku i vredne stvari uopšte treba poneti sa sobom u kabinu.

Hvala za sajt, koliko vidim iskustva su loša...Verovatno ću na kraju izabrati Austria ili Alitalia kompaniju...

Pozdrav i hvala

Da li je neko od vas imao iskustva sa ovom avio-kompanijom i kakva su?
Pronašla sam baš jeftine karte Beograd-Toronto pa bi mi svaka informacija značila:)

Ne znam kolika je razlika u ceni, ali ako je 200-300 eur nije vredno maltretiranja. Ipak je ovo mozda i najznacajniji let za tebe/vas. Izaberi bilo koju zapadnu avio-kompaniju (Swissair, Air France, Lufthansu, Austrian .....) i naravno proveri cenu, jer nekad od datuma do datuma jako osciluje....stavi katanac na kofer i ne brini! Srecno

haha za neke komentare :)

- svaka avio-kompanija služi da preveze putnike od tačke A do tačke B :)
- svaka avio-kompanija savetuje da se vredne stvari drže kod sebe, znači u kabini
- sa svakom avio-kompanijom može da se desi da se zagubi prtljag ili na primer kašnjenja, pa propustiš vezu (meni se to desilo sa lufthanzom i austrian airlinesom na primer)

biraj prevoznika u zavisnosti od cene ili datuma koji ti odgovara. cene nisu iste za sve datume, pa je najbolje da budeš fleksibilna, a to reci i agenciji gde nabavljaš karte.

dodatni kofer nije toliko skup (ako je to u pitanju) samo proveri cenu na sajtovima. (za austrian je oko 50 CAD)

a ako ti se i zagubi kofer, nije smak sveta, dobićeš ga u roku od dan-dva, a ionako ćeš sve vrednosti držati kod sebe. :)

seatguru.com - izaberi prevoznika, tip aviona, i gledaj mape sedišta i koliko ćeš prostora imati.

takodje, uvek možeš unapred da tražiš od agencije, ili pri čekiranju karte, da promeniš sedište za exit seat row na primer ili bulkhead, imaju više mesta za noge. uvek će ti izaći u susret, ako su u mogućnosti naravno.

Poslednja izmena:
Ne znam kolika je razlika u ceni, ali ako je 200-300 eur nije vredno maltretiranja. Ipak je ovo mozda i najznacajniji let za tebe/vas. Izaberi bilo koju zapadnu avio-kompaniju (Swissair, Air France, Lufthansu, Austrian .....) i naravno proveri cenu, jer nekad od datuma do datuma jako osciluje....stavi katanac na kofer i ne brini! Srecno
Pozdrav @dassal:D U pravu si za izbor kompanije i cenu, nego sam ja htela da pokušam da nađem jeftinije karte da bih za tu razliku mogla da platim više kofera:) , ali posle čitanja komentara o Aerosvitu definitivno ću njih da zaobiđem.
Veliki pozdrav tebi i tvojoj porodici:) :bye:

haha za neke komentare :)

- svaka avio-kompanija služi da preveze putnike od tačke A do tačke B :)
- svaka avio-kompanija savetuje da se vredne stvari drže kod sebe, znači u kabini
- sa svakom avio-kompanijom može da se desi da se zagubi prtljag ili na primer kašnjenja, pa propustiš vezu (meni se to desilo sa lufthanzom i austrian airlinesom na primer)
Slažem se, ali ipak mislim da postoje neke razlike u načinu na koji određene kompanije posluju, bar tako deluje iz komentara koji preovladavaju na netu za svaku kompaniju posebno.
U mojoj potrazi za kartama Aerosvit se izdvojio kao ubedljivo najjeftiniji iako sam čitala da ljudi najčešće nalaze karte Alitalije kao najjeftinije.
Mislim da su u periodu u kome treba da putujem karte generalno jeftinije. U svakom slučaju najjeftinije karte koje sam nalazila bile su preko 400 eura u jednom pravcu, pa su mi ove Aerosvitove bile malo sumnjive i zbog toga sam i htela da vidim ima li neko iskustva sa njima.

Hvala vam svima na odgovorima:heart::hvala: i ako nekog interesuje, karte sam tražila preko ovog sajta http://wftc2.e-travel.com/plnext/AIEBDOHBDOH/CleanUpSessionPui.action?SITE=BDOHBDOH&LANGUAGE=GB

Pozdrav

Svojevremeno sam putovao preko kanadske kompanije Skyservice. Oni su imali direktne povratne charter letove iz Zagreba za Toronto, sa stajanjem u Belfastu radi dopune rezervoara (kompanija je propala pocetkom ove godine, i vise nema direktnih letova iz ZG)
To mi je tada bila ubedljivo najjeftinija varijanta (cak i kad uracunam put kolima do ZG) i izabrao sam je zato sto nema smornih presedanja i opasnosti da kofer zaluta u Kirgiziju.
Avion je bio prilicno mator Boeing 757, iznutra... pa ne bas cist i mirisljav, u Belfastu nam je otkazao uredjaj za pracenje vremenskih prilika koji su onda opravljali jedno sat vremena itd itd...
Moglo bi se staviti milion zamerki... ali...
avion me je prevezao od tacke A do tacke B (i kasnije nazad), preziveo sam tih 11x2 sati leta, bez cekanja na kojekakvim svapskim aerodromima i nervoze gde su mi otisle stvari prilikom presedanja. I ustedeo sam pri tome oko 200 eur, koji su mi dobro dosli za nesto drugo. Ipak 200 eur nije za bacanje a za 22 sata ih se tesko da zaraditi u Srbiji.
Poenta, nije uvek ni najskuplje resenje i najbolje. Stisnes zube, izdrzis i (ukoliko ti ne izgube stvari) na dobitku si.

Ja bih proverio jedino kakvi su ti Ukrajinci po pitanju gubljenja prtljaga, a sve ovo ostalo (jel bio dobar izbor filmova na TV u avionu, kakva je bila hrana, jesu imali glejd mikrosprej osvezivace, kakve noge imaju stjuardese i slicne gluposti) je skroz nevazno. Ako covek uspe da izdrzi 12 sati u autobusu bez klime, odnosno 15-20 sati u prljavom i krcatom vozu do Bara, verovatno moze i u ukrajinskom avionu.

Poslednja izmena:
OK, evo i ja imam trilemu:
Nas dvoje planiramo let za pocetak maja i nasao sam ovo kao najpovoljnije (sve ostalo je preko 800 eur po osobi)

1. Aerosvit (preko Kieva) 365 eur (u cenu uracunata 2 kofera po osobi) x 2 = 730 eur
2. Alitalia (preko Rima) 410 eur (doplata za 2.kofer 55 eur) x 2 = 930 eur
3. JAT+British Airways (preko Londona) 483 eur (doplata za 2.kofer 50 eur) x 2 = 1066 eur

Za Aerosvit kad malo bolje procitam sta ljudi pisu, komentari su stvarno uglavnom negativni, manje vise kasne sa poletanjima po nekoliko sati mozda i ceo dan (moze biti problem jer nam onda iz Toronta valja uhvatiti let za Winnipeg), avioni su prljavi (nevazno), nista vredno ne sme se stavljati u kofer jer moze lako da 'dobije noge' (ponecemo sa sobom u kabinu)

Za Alitaliu sam nasao jednako negativnih komentara kao i za Aerosvit. Otkazuju letove bez najave, neljubazni, redovno gube prtljag (po komentarima ovo mi deluje gore i od Ukrajinaca) itd...

JAT + british airways... mozda deluje pristojnije, ne znam sta bih rekao (jedino sto 330 evra razlike u odnosu na Ukrajince nije malo ako znam da me tek ceka duga potraga za poslom u Kanadi)

Za sada smo preko agencije rezervisali ove prve, al nista jos nismo platili...
Sta biste vi izabrali od ova 3? :think:

Poslednja izmena:
Pozdrav markow7, ja sam postavila ovu temu i reći ću ti moje iskustvo. Posle traženja i slušanja i čitanja komentara ljudi koji su putovali do Toronta tj.na preko-okeanskoj relaciji, zaključila sam da postoje razlike između kompanija ali sve zavisi šta ti je bitno. Ja sam na kraju kupila karte Alitalije i u tom trenutku najjeftinije karte.
Aerosvit u trenutku kada sam znala tačan datum putovanja je rasprodao sve karte a zbog kofera bi verovatno krenula sa njima.

Moje iskustvo sa Alitaliom je ok. Drugi kofer sam platila 50e. Nisu mi izgubili kofere, iako kažu da je za njih normalno da gube kofere stalno. Kažu i da aerodrom u Rimu često štrajkuje, pa je često i otkazivanje letova. Naravno ako otkažu let ili zakasniš, plate hotel ili te ubace na prvi sledeći.
Putovala sam sa devojkom kojoj je Alitalija izgubila kofer i kada su joj vratili nije bilo pola stvari u koferu. Platice joj odštetu, čini mi se oko 500 dolara, ali ona kaže da to ne pokriva stvari koje je nosila....Tako da nije samo Aerosvit problem....

Kupila sam karte za mog oca koji će putovati Aerosvitom preko Ukrajine u aprilu, pa kada čujem njegove utiske napisaću ovde.

Obrati pažnju, pošto si rezervisao Alitaliju, ako JAT vozi do Rima, kao što je bilo u mom slučaju. Saznala sam da sve aviokompanije negde u martu ili aprilu prelaze sa zimskog reda letenja na letnji red letenja, a te nove rasporede još nisu ažurirali.... Po novom redu letenja, žena iz JAT-a mi je rekla, naši avioni za Rim kreću posle 8 ujutro tako da se gubi veza sa polaskom iz Rima. Ili se može desiti da je vreme između dva leta kratko (kažu da treba da bude najmanje 2 sata). Ja sam imala dva sata između dva leta, ali je bila prilična gužva na aerodromu, tako da sam stigla ok, ali da je bilo manje vremena bilo bi nategnuto. Najbolje je rezervisati oba leta preko iste kompanije...Znam da iz Bg vozi Austrian i Aerosvit, za druge ne znam.

Toliko od mene. Pitaj ako te još nešto interesuje.

P.S. Iako ima negativnih komentara za Aerosvit, njihove karte ne mogu da se nađu mesec i po dana pre putovanja, bar ja nisam mogla...tako da ne znam šta reći...

Pozdrav

Poslednja izmena:
Rezervisali smo Aerosvit... posle nas je ostalo jos svega 7 mesta u avionu

Ovo sam ti rekla zbog toga što je moj drug rezervisao kartu za kraj marta preko Alitalije i odmah otišao da je kupi, ali nije mogao jer taj let praktično ne postoji. To nije moglo da se vidi kod rezervacije jer još nisu u potpunosti ažurirali podatke o novom rasporedu letenja. Ne bi bilo loše proveriti. Ako ostaješ pri Aerosvitu onda mislim da tu nema problema, jer oba leta idu preko njih, pa i ako se nešto menja, menjaće sve, a ti ćeš biti obavešten

Da li je neko od vas imao iskustva sa ovom avio-kompanijom i kakva su?
Pronašla sam baš jeftine karte Beograd-Toronto pa bi mi svaka informacija značila:)
Ako odes na veb Air Canada.ca nacices rasprosaju Evropa Severna Amerika.
Ja sa njima dosta putujem, Kina, Brazil Evropa.
Kao clan ai ti mozes postati ,takos eskupljaju poeni koje kasnije mozes da koristis bez placanja novcem.
poseduju jeftine karte i zovu se tango i mozes isto da rezervises mesta,
Malev ima i dobar sevis i dobru Hranu, KLM takodje . Sa AL Italija je bilo sa Prenocenjem a sada ne placaju hotel. Austrian sa uslugom su na najvisem nivou.
Sretno

Pogledaj i poljski LOT ( www.lot.pl ).

Izaberi na sajtu opciju Beograd-Winnipeg u jednom pravcu, i stavi vaš datum putovanja. Cena za dvoje početkom maja bi trebala biti oko 140.000 din. (za kompletan put), koliko sam uspeo da vidim.

Pozdrav.

Hvala...
S Poljacima izadje malo skuplje... s Ukrajincima(38000din)+ WestJet TO-WPG (174$+20$ za 2.kofer ~ 16000din) za nas dvoje s 4 kofera to bi izaslo okruglo 520 eur po osobi (ukupno 108000 din)

Poslednja izmena:

Back