Aerodrom Beograd došao do 50% od pre-pandemijskog prometa

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.353
Aerodrom NikolaTesla do kraja avgusta je imao nešto više od 2 milona putnika (2.044.000) što ga svrstava na 55. mesto na listi najprometnijih aerodroma u Evropi. U avgustu je bilo 578.000 što je za 23,7% manje od istog meseca 2019-te. Dakle leto je prilično dobro prošlo zahvaljujući čarterima i otvoenim granicama.
Za prvih 8 meseci iza BEG su Sofia, Budimpešta, Helsinki, Venecija, Riga, Mančester.
Očekuje se po projekciji da će do kraja godine biti oko 2.9 miliona putnika što je oko 49% pre-pandemijskog prometa, u 2022-oj oko 5 mil. a 2023 se očekuje povratak na rekordnu 2019-tu

Celi tekst na engleskom:

https://www.exyuaviation.com/2021/09/belgrade-airport-within-top-55-busiest.html?m=1

Po onome što sam video ovog leta jer sam išao 6-7 puta kao pratnja, gužve su bilo poveće, parking je par puta bio pretrpan...sve u svemu davao je znake živosti što me raduje.
Takođe radovi jako lepo napreduju po onome što se može videti.

Image1631777340.852960.jpg

foto sa skyscrapercity.com

Poslednja izmena:
juce ujutru sam bila na aerodromu i preselo mi je
sad su dozvolili taksistima da stoje ispred a i nema vise onoga da mozes da stanes na 3 minuta da istovaris putnike, vec je cela traka zauzeta parkiranim automobilima a ti se snalazi i vukljaj kofercine do ulaza

Da, dolazni deo dole je zatvoren zbog radova od proletos gde im je inače stajalište pa su se popeli gore privremeno.
Inače pre par dana sam najnormalnije istovario tetku ispred terminala, verovatno ti se tako zalomilo :lol:

Da, dolazni deo dole je zatvoren zbog radova od proletos gde im je inače stajalište pa su se popeli gore privremeno.
Inače pre par dana sam najnormalnije istovario tetku ispred terminala, verovatno ti se tako zalomilo :lol:
Ja sam skoro leteo, u punoj sezoni cartera, a gore je bila slobodna samo jedna traka za izlaz i to lose obelezena. Svaki treci nije znao gde da krene prema izlazu pa je u jednom momentu bio kolaps.
Te taksiste treba oterati na parking, ionako samo prave losu reklamu za aerodrom i BG uopsteno.

Ja sam skoro leteo, u punoj sezoni cartera, a gore je bila slobodna samo jedna traka za izlaz i to lose obelezena. Svaki treci nije znao gde da krene prema izlazu pa je u jednom momentu bio kolaps.
Te taksiste treba oterati na parking, ionako samo prave losu reklamu za aerodrom i BG uopsteno.
Nemoj na parking da ih teraš :lol: ima nas koji čekamo nekoga ionako su ga skratili sa rent-a-car gore.....
Apsurdno je da si na mrtvom aerodromu tokom prve decenije ovog veka imao duplo veći parking nego rekordne 2019-te.
Ali i to je predviđeno projektom, mislim i da su čak i počeli novi parking da prave.

Inače taxisti su dno dna...gledam ih u trenerkama sa kajlam vuku strance za rukav....onaj pult što je bio na dolaznom su uklonili (i pola zauzeli sa rent-a-car kioscima...katastrofa)

Nemoj na parking da ih teraš :lol: ima nas koji čekamo nekoga ionako su ga skratili sa rent-a-car gore.....
Apsurdno je da si na mrtvom aerodromu tokom prve decenije ovog veka imao duplo veći parking nego rekordne 2019-te.
Ali i to je predviđeno projektom, mislim i da su čak i počeli novi parking da prave.

Inače taxisti su dno dna...gledam ih u trenerkama sa kajlam vuku strance za rukav....onaj pult što je bio na dolaznom su uklonili (i pola zauzeli sa rent-a-car kioscima...katastrofa)
Sklonili pult za taksi?? Pa onda je sve zaista jasno ko je sa kim u sprezi, i da ustvari nece da ih sklone.
Mi smo zemlja apsurda, mene vise nista ne moze da iznenadi :D

Sklonili pult za taksi?? Pa onda je sve zaista jasno ko je sa kim u sprezi, i da ustvari nece da ih sklone.
Mi smo zemlja apsurda, mene vise nista ne moze da iznenadi :D
Za njih se zna....jbg ni metro nisu predvideli da prepreči onih par njiva preko Ledina nego će narednih par decenija da ti budu jedina opcija uz gradski prevoz.
Srećom ima onaj A1 koji je koliko toliko pristojan.

Videćemo...VANSI sad treba to da reguliše.

Za njih se zna....jbg ni metro nisu predvideli da prepreči onih par njiva preko Ledina nego će narednih par decenija da ti budu jedina opcija uz gradski prevoz.
Srećom ima onaj A1 koji je koliko toliko pristojan.

Videćemo...VANSI sad treba to da reguliše.
Moskva koja je zaista ogromna teritorijalno ima voz od sva tri glavna aerodroma do centralnih cvorista gde se ukrstaju velike zeleznicke stanice i linije metroa. Do skoro su bili bez stanica, sad staju na dva mesta izmedju prve i pocetne. I imas direktnu vezu izmadju svih vaznih saobracajnih punktova a da ne zavisis od guzvi na putu.....

Moskva koja je zaista ogromna teritorijalno ima voz od sva tri glavna aerodroma do centralnih cvorista gde se ukrstaju velike zeleznicke stanice i linije metroa. Do skoro su bili bez stanica, sad staju na dva mesta izmedju prve i pocetne. I imas direktnu vezu izmadju svih vaznih saobracajnih punktova a da ne zavisis od guzvi na putu.....
tako logika nalaže naročito jetr žele do 15mil putnika da dođu do 2030-te
Ali ima i SNS logika koja kaže pravi metro tako da ni železničku ni aerodrom ne povežeš sa metroom,da ceo jug Beograda (Vidikovac,Labodovo,Petlovo,Rakovica,Cerak,dole ka Banjici)....nemaju metro ali zato kroz prazne njive u Makišu mora da prođe a sve zajedno da se ukršta u BNV....

tako logika nalaže naročito jetr žele do 15mil putnika da dođu do 2030-te
Ali ima i SNS logika koja kaže pravi metro tako da ni železničku ni aerodrom ne povežeš sa metroom,da ceo jug Beograda (Vidikovac,Labodovo,Petlovo,Rakovica,Cerak,dole ka Banjici)....nemaju metro ali zato kroz prazne njive u Makišu mora da prođe a sve zajedno da se ukršta u BNV....
:dash:
Kazes zeleznicku...Jel' uspeo neko da je nadje? Legenda kaze da je jedan covek uspeo.....

To onaj put prema Surcinu koji je ucrtan u karte jos pre 20 godina? (ne mogu da otvorim video)
Taj i danas radi najnormalnije,tamo usput imaš privatne parkinge. Meni nekada tu bude brže da idem kada nije špic i kada nema gužve u Surčinskoj na Ledinama...znači rano ujutru ili kasno uveče....

Evo ima oi ovde o novom izgledu a radovi su uveliko u toku...pratim to na onoj temi o aerodromu

Back