crveni oblak
Elita
- Poruka
- 19.115
Palo mi na pamet jedno pitanje: koje ponasanje koje nije po nekakvom opste prihvacenom Bon Tonu vas najvise nervira? Mene licno najvise nervira kad mi se neko priblizi na manje od kulturnog metra u komunikaciji i kad neko pokusa da me dodirne bez pitanja i kad neko ne ume da proceni kada pocinje da smara...a vas? Zanima me i koja biste pravila izbacili kao suvisna. Licno bih odmah izbacila bilo koji dres kod koji od ljudi pravi bezizrazajnu masu zagasitih boja, ustogljena okolisanja u govoru i ukinula bih kod ljudi latentni zazor od neuobicajenih stvari i pojava.
Da li mislite da opsta pravila ponasanja malo odudaraju od sadasnjice ili ne?
Uvek sam shvatala da je lepo ponasanje taman ono koje nikako ne ugrozava druge, ni fizicki ni psihicki, ali sam onda shvatila da je to tesko postici bez toga da ugrozimo sebe. Sta smatrate nekakvom ravnotezom u lepom ponasanju? Da li je to kez u koji se faca zgrchi dok vas neko smara, ili je to psovanje iskljucivo u krugu najblizih (
) ili je to isprazna prica sa komsinicom u liftu cisto da ne ispadnete namtjor ako cutite? Ili je mozda pravo lepo ponasanje zapravo iznalazenje neke svima prijatne sredine u ponasanju koja mozda nije po opste prihvacenom Bon Tonu, ali ne ugrozava nikog od ucesnika neke situacije?
Da li mislite da opsta pravila ponasanja malo odudaraju od sadasnjice ili ne?
Uvek sam shvatala da je lepo ponasanje taman ono koje nikako ne ugrozava druge, ni fizicki ni psihicki, ali sam onda shvatila da je to tesko postici bez toga da ugrozimo sebe. Sta smatrate nekakvom ravnotezom u lepom ponasanju? Da li je to kez u koji se faca zgrchi dok vas neko smara, ili je to psovanje iskljucivo u krugu najblizih (