Adventisti N°2

Сале

dekapitare
VIP
Poruka
77.429
zbog neaktivnosti teme
https://forum.krstarica.com/threads/adventisti-sedmog-dana.757203/
je zatvorena
"Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji."

https://svetosavlje.org/ispovest-bivseg-adventiste-iz-knjige-biblija-bez-boga-hriscanstvo-bez-crkve/

Адвентисти сматрају да је баш њима поверена најтачнија и највећа истина о Богу, па у складу с тим они и наступају. То што су од скора за њих не представља никакав хендикеп, пошто сматрају да је Јелена Вајт баш та изабраница и пророк преко кога је Бог објавио своје последње истине и упутства за човечанство. У складу са овим ставом они не признају више ниједног „пророка“ после ње. На основу њених списа је конструисана целокупна „теологија“ која се углавном врти око светковања суботе као главне споредне ствари (ако је то уопште за њих споредна ствар), поред веровања у оправдање Христовом жртвом на крсту.

po čemu su poznati

1. Оно по чему сви знају адвентисте јесте то да славе суботу, па их по томе и зову суботарима.
2. По адвентистима, нема свесног живота после смрти. Душе праведника страдају да би васкрсле,
а душе грешника умиру.
3. Адвентисти тврде да имају дар пророштва, те да, и поред грешака њиховог оснивача Милера у вези
са прорицањем времена другог доласка Господа Исуса Христа, они ипак знају да је дан његовог
другог силаска врло скоро, јер су ту „знаци времена: многе цркве, многи пророци, ратови, болести,
несреће..."
4. Један од незаобилазних адвентистичких догми јесте и она о „визији,, другог доласка Христовог, а
дала ју је Елен Вајт. Та визија, иначе, не постоји ни у једном црквеном документу, као ни у Светом
писму.

90% lazan tekst gore u uvodu.
Tako ti je to kada tekst o drugima pise sttaba koja drugu stranu vidi kao konkurenciju.
A to sti imbkomunisti i komunosticki sistem jis uvek od dece pravi evolucionisticke janjicare, to ih uopste ne brine.

po čemu su poznati

1. Оно по чему сви знају адвентисте јесте то да славе суботу, па их по томе и зову суботарима.
2. По адвентистима, нема свесног живота после смрти. Душе праведника страдају да би васкрсле,
а душе грешника умиру.
3. Адвентисти тврде да имају дар пророштва, те да, и поред грешака њиховог оснивача Милера у вези
са прорицањем времена другог доласка Господа Исуса Христа, они ипак знају да је дан његовог
другог силаска врло скоро, јер су ту „знаци времена: многе цркве, многи пророци, ратови, болести,
несреће..."
4. Један од незаобилазних адвентистичких догми јесте и она о „визији,, другог доласка Христовог, а
дала ју је Елен Вајт. Та визија, иначе, не постоји ни у једном црквеном документу, као ни у Светом
писму.
Ponovo lazan tekst 50%

logo

Adventist.logo.gif

Ček, ajd me malo podsetite - koji su to sedmog dana, oni koji ne jedu meso ili oni drugi?
sa drugog foruma

U našim krajevima nema drugih adventista. Adventisti sedmog dana je puni naziv ove Crkve. Ime ukazuje na aktivno čekanje drugog Hristovog dolaska i držanje sedmog dana Subote.

Govorenje u nerazumljivim jezicima je odlika krarizmatskih i pentakostalnih zajednica. Adventisti veruju da je pravi dar jezika govorenje stranih jezika koje vernik premda nije učio, govori pod uticajem Svetog Duha.

sa drugog foruma

U našim krajevima nema drugih adventista. Adventisti sedmog dana je puni naziv ove Crkve. Ime ukazuje na aktivno čekanje drugog Hristovog dolaska i držanje sedmog dana Subote.

Govorenje u nerazumljivim jezicima je odlika krarizmatskih i pentakostalnih zajednica. Adventisti veruju da je pravi dar jezika govorenje stranih jezika koje vernik premda nije učio, govori pod uticajem Svetog Duha.
E, znam da kod nas ima bar dve struje, jedni koji jedu sve i drugi koji su kao vegetarijanci, zato sam pitao. Imao sam drugara koji je bio u toj priči pa mi je jednom davno objašnjavao, ali sad više ne živi tu.

90% lazan tekst gore u uvodu.
Tako ti je to kada tekst o drugima pise sttaba koja drugu stranu vidi kao konkurenciju.
A to sti imbkomunisti i komunosticki sistem jis uvek od dece pravi evolucionisticke janjicare, to ih uopste ne brine.
Po običaju samo kažeš da je 90% laž, a ničim to nećeš opovrgnuti tipično za sve takve, pa ne mogu reći religije.

u sustini ja to gledam da postoji hriscanstvo, islam, budizam i ovo indijsko siva ili kako se vec zove.
sve ostalo su varijacije koje su manje vise kreirane zbog sopstvene zelje za novcem i moci vodja tih poketa/organizacija/sekti
I što bi voleo da napišem sekta a da odma ne obrušu post. :mrgreen: inače sam saglasan za moć i pare se i stvaraju ovakva "verovanja" od prekjuče.

Код Хришћана православаца, ако сте ишли на литургије, спомиње се само једна саборна црква (вера) и она је настала са Христом. Све после тога су поделе, почев од велике шизме, раскола цркве 1054 на источну (православну) и западну (католичку) која се касније цепала и уситњавала на разне фракције и на крају и секте.
Колико је то тачно довољно говори то што православну цркву називају ортодоксном (ὀρθόδοξος-правосмерно, неко ко следи правац). Значи, несвесно су признали православној цркви да следи правац изворне Христове цркве.
Даљња дискусија је као и прича о хрватској историји и њиховим краљевима. Значи, обичне измишљотине и подвале.
Због тога и траје та подела већ читав миленијум.
Цепањем, почев од католичке па онда цепањем католичке на гомилу разних фракција имамо данас тумаче вере од стране оних који су се одрекли изворне цркве?
Једноставно речено, пљуц!

Back