adsl

• Začetnik teme Začetnik teme RIA77
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RIA77

Elita
Poruka
15.577
Мој омиљени начин повезивања на интернет.
Брзина и није нека али барем ради, за разлику од коаксијалних каблова који умеју да закажу :)

Брзина и није нека али барем ради, за разлику од коаксијалних каблова који умеју да закажу :)
Извини али то како си написао мало је смешно. И ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) такође ради путем каблова, телефонских парица које су мање квалитетне од коаксијални каблова. Толико о кабловима. Остатак приче је сасвим нешто друго а, колико могу да приметим, том материјом не владаш.
Док сам живео у Србији, са АDSL коришћењем функције CLOUD била је немогућа мисија са UL брзином до 1mbps што је у преводу било 0,125 MBps. Да би разумели, брзина се изражава у битима а количина података у бајтима а однос је 8 бита = 1 бајт.
Онда рачунајте колико вам је времена потребно да пошаљете квалитетну фотографију од 10-так мегабајта?
10:0,125=1,20 минута за једну фотографију?!
Са тог и таквог ADSL-a доспео сам у Русију 2009 на кабловски интернет 100/100mbps или у преводу, исту фотографију сам овде слао на клауд за 0,8 секунди?!
Данас су овде сасвим нормалне брзине 1000/1000mbps и јако јефтине, просто незамисливе за Србију?
Илустрације ради, мој провајдер нуди:
mts 1.PNG

Најскупљи пакет, 1000/1000 + СИМ карта и +ТВ за 1290 рубаља што му по данашњем курсу дође 2.500 динара.
Ко хоће само интернет, ово су пакети:
mts.PNG

Мој пакет 100/100више не нуде, застарео је!

Извини али то како си написао мало је смешно. И ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) такође ради путем каблова, телефонских парица које су мање квалитетне од коаксијални каблова. Толико о кабловима. Остатак приче је сасвим нешто друго а, колико могу да приметим, том материјом не владаш.
Док сам живео у Србији, са АDSL коришћењем функције CLOUD била је немогућа мисија са UL брзином до 1mbps што је у преводу било 0,125 MBps. Да би разумели, брзина се изражава у битима а количина података у бајтима а однос је 8 бита = 1 бајт.
Онда рачунајте колико вам је времена потребно да пошаљете квалитетну фотографију од 10-так мегабајта?
10:0,125=1,20 минута за једну фотографију?!
Са тог и таквог ADSL-a доспео сам у Русију 2009 на кабловски интернет 100/100mbps или у преводу, исту фотографију сам овде слао на клауд за 0,8 секунди?!
Данас су овде сасвим нормалне брзине 1000/1000mbps и јако јефтине, просто незамисливе за Србију?
Илустрације ради, мој провајдер нуди:
Pogledajte prilog 1171446
Најскупљи пакет, 1000/1000 + СИМ карта и +ТВ за 1290 рубаља што му по данашњем курсу дође 2.500 динара.
Ко хоће само интернет, ово су пакети:
Pogledajte prilog 1171447
Мој пакет 100/100више не нуде, застарео је!
Ja сам био запослен у техничкој подршци за наводно "оптички" интернет а у ствари већином коаксијалне каблове.
Знаш како се осећам када ми човек каже да је као фирма прешао на оптички интернет и да му је ADSL био бољи ?
Коаксијала тј ово што се код нас рекламира као "оптички" и није оптички, јер је квалитет коаксијалних каблова слабили од оптике.
Говорим дакле за Србију.
Стога, интернет у форми ADSL jeсте спорији, али не прави проблеме као оптика.
Брзине даунлоада за ADSL su 15-20 MB, једино што је заиста лоше на ADSL-u je upload.
Нпр код коаксијалних каблова, када се много људи укључи, настане гужва. То је посебно видљиво код коаксијалне телевизије.

ADSL MTS zivi krs ,sve najgore .
Беотел нет, ево, хвала Богу, три и по године, не сећам се када је био неки проблем. Врло ретко, нпр када је грмљавина па не ради неки предајник или тако нешто.
Да ли сам звао можда једном двапут подршку и то је било веома давно не сећам се.
imao sam adsl 20Mb nikad me nije izdao
Е то ти причам. Најбоље кад ми се јави фриленсер и каже да има два интернета, један оптички и један ADSL.
Зна човек шта је мука па да се обезбеди. :)

Ja сам био запослен у техничкој подршци за наводно "оптички" интернет а у ствари већином коаксијалне каблове.
Знаш како се осећам када ми човек каже да је као фирма прешао на оптички интернет и да му је ADSL био бољи ?
Коаксијала тј ово што се код нас рекламира као "оптички" и није оптички, јер је квалитет коаксијалних каблова слабили од оптике.
Говорим дакле за Србију.
Стога, интернет у форми ADSL jeсте спорији, али не прави проблеме као оптика.
Брзине даунлоада за ADSL su 15-20 MB, једино што је заиста лоше на ADSL-u je upload.
Нпр код коаксијалних каблова, када се много људи укључи, настане гужва. То је посебно видљиво код коаксијалне телевизије.

Беотел нет, ево, хвала Богу, три и по године, не сећам се када је био неки проблем. Врло ретко, нпр када је грмљавина па не ради неки предајник или тако нешто.
Да ли сам звао можда једном двапут подршку и то је било веома давно не сећам се.
Оптика најмање прави проблеме.

Оптика најмање прави проблеме.
У Русији можда. У Србији, да си ти чуо 1/10 жалби које сам ја чуо, било би ти јасно зашто и то мало оптике што има ради променљивим квалитетом.
Једном приликом нисмо имали сат времена интернет у call centru.
Толико о поузданости оптике у Србији. Ако негде инсталирају оптику, онда је то call centar. Па шта рећи а не заплакати.
Zavisi kako gde...
VDSL хоће да прави проблеме везано за удаљеност од базне станице.

У Русији можда. У Србији, да си ти чуо 1/10 жалби које сам ја чуо, било би ти јасно зашто и то мало оптике што има ради променљивим квалитетом.
Једном приликом нисмо имали сат времена интернет у call centru.
Толико о поузданости оптике у Србији. Ако негде инсталирају оптику, онда је то call centar. Па шта рећи а не заплакати.

VDSL хоће да прави проблеме везано за удаљеност од базне станице.
За квалитет оптике у Србији не знам али ти верујем. Правилно урађена оптика најпоузданија је за рад.

И ја теби верујем, но шта да се ради, чекамо инострани квалитет оптике, видим да је Јетел кренуо да ради само оптику, надам се да је то боље од неке друге оптике која се продаје.

У Србији има 15/1 Adsl za 890 динара (7.5 евра). На то иде цена 700 динара за фиксни телефон (6 евра).
Kod nas je internet + telefon, bez TV-a oko 23€.
Net 200/20 flat 169kn
Telefon flat 5kn
Ukupno 174kn, oko 23€.
S tim da je i telefon neograničen prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, osim onih koje se posebno naplaćuju.

Net 200/20 flat 169kn
Telefon flat 5kn
Ukupno 174kn, oko 23€.
S tim da je i telefon neograničen prema svim fiksnim i mobilnim mrežama, osim onih koje se posebno naplaćuju.
Нека вам је са срећом, одлична је понуда, ми још чекамо повећање плата и боље понуде у Србији.

Imam optiku 2+ godine nikada mi nije zapuca dok adsl bolje da ne govorim...

Net 200/20 flat 169kn
Telefon flat 5kn
Ukupno 174kn, oko 23€.
Ovde je manje, ja TV ( koji nisam upalilo da gledam program njihov od kada sam uzeo), net, mobilni I fiksni placam oko 5000din ( jos I uzeo telefon preko mreze za klinca), al sam zato 12 meseci placao dinar. To je nekih 60000din ili 2500din mesecno ili 21e.
Za to dobija ne ogranicen pozive, sms, 100gb data koje mogu da delim sa nekim, 200/20, fikani telefon I tv...

Back