Incognito
Poznat
- Poruka
- 8.225
E bar na tom polju sam itekako dobro informisan. Znam par ljudi iz Udruzenja korisnika telekomunikacija, ukljucujuci i advokate koji ih zastupaju. Imao sam prilike da procitam celi taj monopolisticki ugovor (da ga nije bilo, Telekom nikad ne bi bio prodat), i sve se svodi na to da niko sem Telekoma ne sme da vrsi usluge fiksne telefonije na teritoriji Srbije do, ako me secanje sluzi, Avgusta 2005. Pa je posle malo menjan zato sto smo ostali bez ingerencije na Kosovu. Ali i dalje, nigde ne pise nista o protoku podataka, pa samim tim ni o VoIP-u. Cak je i sud to utvrdio kad su ojadjeni ISP-ovi tuzili Telekom, i nalozio Telekomu da im vrati sve sto im je oduzeo, ali Telekom ipak nije postovao sudsku odluku (zbog toga je i stvoreno Udruzenje korisnika telekomunikacija).
A ja hocu da znam gde svakog meseca ode mojih oko 200€ (jedno vreme je to bilo i vise) vec godinama... Gde su usluge koje ocekujem za te pare... Gde su unapredjenja mreze? ... Gde je razdvajanje dvojnika?... Skidanje PCM-ova? ... Gde su savremene digitalne centrale (a ne ova djubreta od Alcatel A1000)?
A mediji... Pa kako se drugacije boriti sa Telekomom koji jos ni jednom do sada nije poslusao korisnike? Pa ima ljudi koji su jos pre 15 godina potpisali ugovor i regularno platili za telefonske linije, a jos ih nisu dobili...
Ili trebam da vam pozovem likove iz Memodata-e, da vam objasne kako je Telekom ukrao Vecernje novosti od njih? Ili pojedine horor price kompanija koje su za debele pare iznajmljivale poprecne veze, pa im vi kalemili pupine?
Daj nemojmo da se lazemo...
A ja hocu da znam gde svakog meseca ode mojih oko 200€ (jedno vreme je to bilo i vise) vec godinama... Gde su usluge koje ocekujem za te pare... Gde su unapredjenja mreze? ... Gde je razdvajanje dvojnika?... Skidanje PCM-ova? ... Gde su savremene digitalne centrale (a ne ova djubreta od Alcatel A1000)?
A mediji... Pa kako se drugacije boriti sa Telekomom koji jos ni jednom do sada nije poslusao korisnike? Pa ima ljudi koji su jos pre 15 godina potpisali ugovor i regularno platili za telefonske linije, a jos ih nisu dobili...
Ili trebam da vam pozovem likove iz Memodata-e, da vam objasne kako je Telekom ukrao Vecernje novosti od njih? Ili pojedine horor price kompanija koje su za debele pare iznajmljivale poprecne veze, pa im vi kalemili pupine?
Daj nemojmo da se lazemo...