ADSL wifi/modem/router

N 300 nije oznaka wireless brzine, nego oznaka dometa sa kojeg se možeš bezžično konektovati, genije. Otprilike 20 m oko kuće.

Samo malo Watchman, a,b,g,n su standardi propusne moci! N standard je najnoviji i dozvoljava maksimalni protok od 300mb/s, dok postoje i modemi/ruteri sa oznakom N Lite, koji podrzava taj standard ali je maksimalna brzina 150 mb/s. Tako da je onaj Belkinov, sigurno bolji od Linksys-a!

Samo malo Watchman, a,b,g,n su standardi propusne moci! N standard je najnoviji i dozvoljava maksimalni protok od 300mb/s, dok postoje i modemi/ruteri sa oznakom N Lite, koji podrzava taj standard ali je maksimalna brzina 150 mb/s. Tako da je onaj Belkinov, sigurno bolji od Linksys-a!

Preko 54 mbs može da pravi razliku samo u lokalu, prema netu je nebitna.
A Linksys je marka, a Belkin?
TL-WR740N-S01.jpg

Poslednja izmena:
Pitanje: Imam linksys wag200g. Moze li se podesiti da mu radi wifi ako koristim wadsl? Kada se povezem preko kabla imam konekciju, medjutim problem je sto uredjaj sam ne mogu da povezem na net. Ili ne moze ili ne znam.

Između Belkina i Linksysa bez razmišljanja bih odabrao TPLink ili Netgear. :mrgreen:

Tacno.

Ja kad sam birao izmedju Belkina i TP linka, uzeo sam TP Link.
Poznavao sam prodavca i dobio sam info da im se Belkin mnogo cesce vraca na reklamaciju. Jeftiniji modeli su im bili previse bagoviti.

TP Link mi radi vec oko 7-8 meseci, stucnuo je 2-3 puta ukupno. Samo mu opcija za enkripciju nije sjajna jer ume da uspori saobracaj...ali cujem da je slicno i kod drugih.

Pitanje brzine je suvisno. Da li je 150, 300 ili 600 mbp/s je meni nebitno. Internet konekcija mi ide do 36 mb/s a brzina hard diskova do oko 110 mb/s.
I sta me briga da li ce na ruteru da pise p... odnosno 600 mb/s? :cool:

To mu dodje kao Ferari bez tockova i benzina ...ali lepo izgleda u garazi :D

Ja smatram da su oba rutera gore navedena ok ali da je cisco malo u prednosti pošto si naveo da ti je bitna neka stabilnost... cisco je po mom iskustvu stabilniji i kvalitetniji mada ni Belkin nije za bacanje ;)

Poslednja izmena:
jacina signala nema veze sa propusnom moci,kao sto teoreska brzina sa provajderom,a provajder sa svojim resursima onoliko koliko moze,zamislite brzinu neta u H.Kongu,mi smo prilicno smesni sa svojim resursima,pogotovo kad kupujemo uredjaj sa propusnom moci,koju je bukvalno tesko iskoristiti!

Back