Aditivi

:heart: најважније је наћи сродну душу.
заједно љуштите и једете непрскане јабуке, кувате чај, гледате жикину шареницу...

...и размењују савете противу затвора...:mrgreen:

(Сори, било је јаче од мене!)

neki dan ja tako bezbrizno jela Pop Tarts :D
i reko... ajde da vidim sta sve ima unutra... nisam ni mislila da je nesto mnogo zdravo posto je vec tako ludacki slatko... i onda sam procitala u pasusu sa sastojcima
beef jelly!!!!

sta? molim? fuy!
i tako, to je kraj price o meni i Pop Tarts-ima

Inace, ovo znam jer sam kozmeticki opsednuta, ako na listi sastojaka pise da je INCI onda su to svi sastojci u proizvodu, ako ne pise... onda si cao, ko zna sta sve ima, a nisu napisali :lol:

Moram da kazem da beef jelly-a ima i u krem bananicama, kao i u silnim drugim poslasticama. To je zelatin, koji se dobija od kosti govecica. Fuj indid!

To je kao za andol što su pričali..... zdravo je popiti jedan dnevno :D jača imuni sistem ili..... štagod..... pa onda, nije zdravo, andol izaziva neki rak :lol: pa, zdravo je ali samo jedan u dva dana, pa nije zdravo u toku menstrualnog krvarenja, pa zdravo je za decu stariju od 12..... nije zdravo za penzionere a kod muškaraca uvećava prostatu..... dobro sad sam već počela da izmišljam ali kapirate poentu.....
Neka oni lepo pobroje šta je štetno i dokažu da nešto izaziva rak (bože gluposti, sad sve izaziva baš rak, jer to zvuči onako..... žestoko :roll: ništa više ne oštećuje jetru ili uništavva imuni sistem ili vas čini nervoznim ili depresivnim, ili rak ili ništa :confused: ) a ja se malo..... maaalo :D smorila od svih tih trabunjanja, sa jedne strane nas pune informacijama o tome kako soja izaziva rak dojke, sa druge strane - zdrava za žene u menopauzi :roll: sa treće strane - samo onaa obrađena valja..... pa obradite je onda :roll: i ko pušta kolu light u prodaju???

Ja bih to sve zabranila, od kokakole preko lepote i zdravlja do kosmopolitena :evil:

Ispravka - od kosti svinja.
Na Dr Oetker zelatinu u sastavu pise: svinjski zelatin. Ako malo proguglate, videcete da ga ne koriste u muslimanskoj kuhinji

Back