Adelaide

Aleksin

Obećava
Poruka
69
Taman sam se spremao da posaljem dokumenta u ACT za SS, kad shvatih da su se uslovi malo promenili i moje zanimanje vise nije OPEN vec je LIMITED. Iako to jos uvek nije kraj i nada i dalje postoji, ipak razmatram i druge opcije, pa vidim da je to zanimanje na slicnom statusu (medium availability) i u South Australia, odn. Adelaide...

Dakle, sad imam mogucnost da uslovno receno biram da li da apliciram u ACT ili u SA, pa bih voleo da cujem neka vidjenja, iskustva ili komentare o ovom gradu, kako bih mogao da ga uporedim sa Canberrom i donesem ispravniju odluku... Osim sto je Adelaide znatno veci grad (1.3 mil stanovnika) i ima bolju klimu (slicnu mediteranskoj), dobro bi mi dosle svakakve druge informacije u vezi kvaliteta zivota, skolovanja dece, zaposlenja i sl.

Hvala unapred

Hm, nekako je uspelo da mi promakne da je vec otvorena tema za Adelaide... hvala kolegi koji je osvezio tu temu...

Molim moderatora ili da obrise ovu moju temu, ili mozda da je objedini sa ovom drugom, nema potrebe da obe stoje i rasipaju komentare.

thx

Moje zanimanje je bilo u Adelaidi OPEN od jula prosle godine, pa je u januaru bilo Medium Availibility samo 3 nedelje, i sada je Special Conditions Apply, a u ACT je LIMITED od 24/2. Nadam se da ce tako ostati dok ne zavrsim assessment, najranije do Maja

Hm, nekako je uspelo da mi promakne da je vec otvorena tema za Adelaide... hvala kolegi koji je osvezio tu temu...

Molim moderatora ili da obrise ovu moju temu, ili mozda da je objedini sa ovom drugom, nema potrebe da obe stoje i rasipaju komentare.

thx

Ne nema veze. Druga se odnosi na specificno porodice sa decom i stvari vezano za to. Tako da nema bas neki domet u ostalim aspektima koje mozda ljude interesuju zar ne?! :D Neka ostane ovako za sad...

Bila sam u Adelajdu mesec dana, pre 3 godine, kada sam polagala za licence za NAATI. Miran grad, jeftini stanovi-najjeftiniji u Australiji, tako su mi rekli...To je prednost, kao i klima, koja je umerena. Loša strana je što je pomalo penzionerski grad, letargičan, nema nekih dešavanja, a i plate su malo manje nego u ostalim gradovima. Mogu da dam poređenje sa Pertom jer nam se prijateljica preselila iz Adelajda u Pert, i naspram Perta, Adelajd izgleda kao varošica u svakom smislu. Za Kanberu ne znam, u svakom slučaju, nećeš pogrešiti gde god da odeš, bitno je da dobiješ vizu ;)

Hvala na komentaru. Pa dobro, meni ne smeta ako je grad miran, za mene licno je to prednost... Poslao sam zahtev za SS pre par dana, videcemo za koju nedelju sta ce da kazu. Poz

Back