Adelaide 36ers-i usli u istoriju

jos_1_5ak

Poznat
Poruka
9.462
Evo nesto sto je svakako vredno pomena.

Pre nekoliko dana Adelaide 36ers-i su ja mislim usli u istoriji kao prvi australijski tim koji je pobedio neku NBA ekipu , Adelejd 36ers je pobedio Finiks Sanse sa 134 - 124 u predsezonskoj utakmici, svakako velika i istorijska pobeda za njih i australijsku kosarku, pritom treba naglasiti da u Finiksu svi Kris Pol, Devin Buker, DiAndre Ejton, Kameron Pejn, Mikel Bridzis, Dzok Londejl su igrali preko 25 minuta i svi su imali punu minutazu i ucinak sto svakako pobedu Adelejda cini jos vrednijom.
Takodje ubaciti jednoj NBA ekipi i to kandidatu za titulu 134 poena je svakako impresivno i za pohvalu, svaka cast za Adelejd. :bravo: 💪 🆙

Evo i highlights-a sa utakmice ;) :

Inace moram da konstatujem da malo onako usput koliko uspevam da propratim australijsku ligu da su zaista sve bolji i bolji, imaju zaista dobru i kvalitetnu ligu, ono njihova liga ima relativno malo timova, mislim samo 10 ali zato liga je vrlo ujednacena, svako svakog moze da pobedi svi su dobri i svi timovi su im zaista puni dobrih igraca, tipa Adelaide 36ers, Sydney Kings, Cairns Taipans, Melbourne United, South East Melbourne, Tasmania JackJumpers, New Zealand Breakers, Perth, Illawarra Hawks, Brisbeine Bullets, ono napravili su svoju “mini NBA” ligu ,imaju sve vise kvalitetnih domacih igraca, dovode kvalitetne strance (cesto i mlade NBA prospekte) i mislim da vecina igraca iz australijske lige moze komotno da igra u NBA.
Vidim i pravila neka prilagodjavaju NBA-ju i trude se da ih prate, ono pogledam nekad neke highlights-e sto mi iskacu na youtube iz njihove lige i generalno dosta dobra kosarka se igra, ono dosta dobar posao rade.

Pola igraca su im amerikanci. Tako da ne znam da li to moze da se racuna. :)

Igrali su u USA kod kuce, sigurno su hteli da se dokazu da su za NBA...

A ni NBA nije ono sto je nekad bio.

Pa sad imaju 3 Amerikanca u ekipi ali ovo je pre svega pobeda australijske kosarke i australijskog tima, mislim ono sto je svakako evidentno je da je vec duzi niz godina unazad australijska kosarka u ozbiljnoj ekspanziji i da je sve bolja i bolja , ono imaju sve vise kvalitetnih igraca, sve vise NBA igraca, njihova reprezentacija je konstantno u zoni medalja na SP i OI i skoro uvek medju top 3,4 ekipe (i verovatno je samo pitanje momenta kada ce i osvojiti neko SP ili OI) , eto i reprezentacija njihova je vec 2 puta pobedila Amerikance (cak mislim i zenska reprezentacija je pobedila Amerikanke pred OI i konstantno je u vrhu), eto sad i njihov klub pobedio NBA ekipu (i to kandidata za titulu), liga im je sve bolja (sto je verovatno bar donekle razlog svemu tome) i generalno Australijanci zaista rade dobar posao sto je evidentno.

Back