Adapter ili srafciger

Moghrion

Veoma poznat
Poruka
13.025
Drugari, danas su mi krajnje neocekivano stigla dva objektiva za prakticno smesne pare... Kako sam i do sad svakakvo djubre kupovao i prodavao racunao sam da isto i sa ovim bude, no, ova stakla mi se bas svidjaju te sam mislio da ih sacuvam za sebe.
Medjutim...
Iz nekog... khm... razloga ona nece da stoje na mom nikonu....
Verujem da je to zbog toga sto su im bajoneti drugaciji...:mrgreen:
Napravio sam par slika njih, da bi skratio muku prekucavanja onog sto na njima pise, te, ako ko od vas zna, gde da trazim adaptere, mogu li da ih nadjem i po kojoj ceni, bio bih vise nego zahvalan ukoliko bi taj neko to znanje podelio samnom.
-]
Oba su manuelna tako da bi mi i crtez za strugara zavrsio posao...

evo prvog

i drugog

Hvala unapred

J.E.B.I.G.A...verovatno navoji i promeri...NE ODGOVARAJU....;)

Niko ne odgovara... a ljubazni kolega je vec napravio crtez plocice koja treba da legne, a koja je kao nikonov komad za zakljucavanje... cak je i kod svog strugara odneo... bice od toga nesto... a ovaj 80-200 sam vec bacio na limundo. za njega bi vec morala cela zadnja strana da se pravi, sa sve nosacem za onaj jezicak za blendu i jos ko zna sta...

Za slucaj da neko koga zanima vidi...
ovaj rus od 135mm je sredjen... onaj prsten je napravljen, zabusen, napakovan umesto one plocice i uprkos nekim ogranicenjima, jako sam zadovoljan...
Ima jako plitak dof, jer nema blendu, mada ceo mehanizam stoji, listica nema nigde...fokus je mek i fin, mada ide samo od jednog do 3-4 metra...
Bokeh ni ne umem da opisem, al pljesnuo sam par slika, cisto da se vidi kako izgleda...
Ne verujem da mogu bas nesto mnogo da ga eksploatisem, ali, za neko umetnicarenje ce svakako da posluzi...
aparat ne cita nista za otvor blende jer je i jezicak na pogresnoj strani i na suprotni pravac pokazuje u odnosu na nikonov, al koga je briga... samo manuelno rebnem ekspoziciju i radi k'o zmaj...
evo kako to izgleda

prsten kad je uzet od strugara

pravljen prsten i prsten koji je skinut

i obradjen prsten napakovan na objektiv

100% krop iz sredine

i jos kojesta...

Slikama nista nisam radio (pa ni kadrirao:rumenko:), sem uvezao iz *.nef-a i smanjio...
Toliko od mene...

Back