Adaptacija stare kuće

the prodigy

Obećava
Poruka
64
Pozdrav, zbog korone imam višak slobodnog vremena 😂 za planove, situacija je sledeća:
Imam staru kuću od naboja
Nije za život
Ima struju, vodu, plin
Da li bih mogao uštedeti ako bih ostavio samo prednji zid, sve porušio i sagradio novo, pa posle srušio i taj prednji zid, načuo sam da ima neka fora u tome, ili imate neki drugi predlog?

Pozdrav, zbog korone imam višak slobodnog vremena 😂 za planove, situacija je sledeća:
Nije za život
Ima struju, vodu, plin
Da li bih mogao uštedeti ako bih ostavio samo prednji zid, sve porušio i sagradio novo, pa posle srušio i taj prednji zid, načuo sam da ima neka fora u tome, ili imate neki drugi predlog?

prespavaj ovo sve, bolje ti je.

Nema tu rušenja prednjeg zida. A ako je od naboja onda ni temelji nisu kako treba a u 90% je i vlaga tu negde... Iskreno zidaj sve ispočetka kako treba. Batali se da od babe praviš devojku jer od tog nema ništa.

Sve moze ali je najvaznije da imas dobre majstore. Ja sam odlucio da zadrzim stare zidove jer su bili debeli od 60 cm, i poceli smo renovaciju sa novim krovom na stare zidove.
U tvom slucaju stavice krovni betonski treger na tri zida pa ce onda radit cetvrti zid. Nema nikakvih problema.
Finansijski najbolje je da nanovo radis, i to da ugovoris posao do karabine pa onda do kraja. Ako nemas love da platis odjednom za karabinu, kostace te oko 25% vise da gradis malo po malo.

pa sad sve zavisi. dal si od "modernih" ili pametnih.
ako si od pametnih ondak ces sanirati zid da ti izdrzi koliko i ti.nedaj nabijacu

mada je mozda pametnije da za pare kupujes nesto sto ce ti posluziti u skorijoj buducnosti za robnu razmenu
i ja sam svasta planirao. i bastu i zabran i fasadu a stizu vremene mad maxa kada ces se botiti za goli zivot a ne za izgled stare kuce :sije:

Nije za život
Ima struju, vodu, plin
Nema nikakva fora nego mnogo ljudi misli da je komplikovana i skupa papirologija za građevinske dozvole za novogradnju u odnosu na renoviranje.

Ne bi mnogo uštedeo, a mnogo je lakše zidati od temelja .

U svakom slučaju proveri u opštini koliko bi te koštala dozvola za adaptaciju, a koliko za gradnju novog objekta.

Nema nikakva fora nego mnogo ljudi misli da je komplikovana i skupa papirologija za građevinske dozvole za novogradnju u odnosu na renoviranje.

Ne bi mnogo uštedeo, a mnogo je lakše zidati od temelja .

U svakom slučaju proveri u opštini koliko bi te koštala dozvola za adaptaciju, a koliko za gradnju novog objekta.

ako osnove temelja ostaju isti dovoljna je dozvola za adaptaciju

Hvala na odgovorima
Ništa od rušenja. Nisam u Srbiji trenutno, neda Vučić 😂
Ne bih ništa veliko pravio, ako ostanem preko da imam gde da dodjem sa porodicom, da se ne guramo ni kod ženinih ni kod mojih.
Plan mi je bio neki objekat od 50-ak kvadrata, ytong ili tako nešto.
Ništa grandiozna
Za mene i ženu kasnije da imamo.

I ja mislim da je tako, ali nisam siguran.

Zato sam i napisao da treba proveriti.

Lično, iskoristio bih ovo vanredno stanje i srušio i sazidao pre nego što prođe.
Ovo će trajati dovoljno dugo da možeš i višespratnicu da digneš.
ako imas ustekane pare, sto da ne. Ako bas i nemas staznam.. moze ovo da potraje a posledice su PRESEDAN u novijoj istoriji.
mozda je bolje kupovati naoruzanje umesto blokova i peska :think:

Slične teme

Back