Ада, 2021.

Обилић

Elita
Banovan
Poruka
17.234
Већ другу годину не идем на Аду због пандемије,
али ајде, у недељу, пред крај претоплог дана и периода одем да се бућнем.

Недостају:

тушеви,
свлачионице,
клозети,
хигијеничари,
а и они спасиоци почињу да се иживљавају на оном скутеру за воду,
конкретно сам гледао једну спаситељку како скутер вози и по ограђеној пливачкој зони !!!

Недостају:

тушеви,
свлачионице,
клозети,
хигијеничари,
конкретно сам гледао једну спаситељку како скутер вози и по ограђеној пливачкој зони !!!
Искрено, само ово последње са скутерима сам приметио. Све остало што си набројао ја нисам видео да недостаје. Читаво лето са са клинком ишао сваки викенд. Тушеви нам на домак руке, тоалети исто. Оно што ме нервира је да су превише раширене лежаљке и мање је тих непокривених делова плаже. Али колико знам ниси у обавези да наручиш нешто иако си на лежаљкама. ВИдео сам маму неку са децом, легла на лежаљке, дошао конобар и питао је шта жели, онда рекла ништа, он отишао и није је више смарао, а она остала ту читав дан. Не знам да ли је то неки изузетак или правило.

Мислим да Ада пружа прилично добар конфор за све, јер је довољно пространа, има и дебелу хладовину и вода је зачуђујуће чиста. Сећам се када сам био клинац, вода је била пуна свакојаког ђубрета, а највише опушака цигарета што ми се посебно гадило. Сада је тога много мање, ваљда баш због кафића, где су се људи научили да тресу и гасе цигарете у пиксле.

Ово је мој лични утисак од ове сезоне, где сам заиста са дететом уживао на Ади. Али наравно, држим да постоје и другачији доживљаји и утисци.

Искрено, само ово последње са скутерима сам приметио...

Био сам са макишке стране, негде на средини,
ушао сам скутером кроз неку рупу и нисам могао да се шетам ...

Е ту у видокругу је била једна свлачионица без бетониране подлоге, већ земља,
па кад се мокри људи пресвлаче то постане каљуга !

Била је станица за возић и чесма, али клозета није било.

Можда да пређеш са ове друге стране, јер Макишка страна нема све оно што има ова друга. Ми смо били када се прође банџи и на истом месту смо провели читаво лето. Има стварно све што треба, а највећа мука је пешачити по сунцу до тамо. Мада то је мала жртва за уживање.

... Има стварно све што треба, а највећа мука је пешачити по сунцу до тамо.....

Имам решење, али ко мене шта пита ...

Треба наткрити целу стазу око језера и клупе за седење поставити на сваких 5 метара,
хиљаде клупа !!!
Да може човек да шета, да има маста да седне и блеји, а да га сунце не убија.

Ал ко мене пита ...

Претпоставља се да се не купаш по киши, каква те каљуга спопала. Уосталом, културан свет има папуче или сандале на ногама.

Недостају:

тушеви,
свлачионице,
клозети,
хигијеничари,

Уредно сам ишла и прошле и ове године. Какве везе има ковид са купањем у језеру.
Тушева има, свлачионица такође. Клозети - њих заиста нема али можеш отићи у неки кафић. На главној страни их има у оној бетонској згради.

Back