ACDSee

Gerson

Početnik
Poruka
7
Koristim ACDSee Photo Studio Ultimate 2020 uspešno više od godinu ipo dana. Radio je normalno i bez ikakvih problema, sve do pre neki dan. Onda je odjednom počeo naprasno da se ruši uz poruku: "ACDSee Ultimate has encountered a system error and will close now". Odnosno, kada otvorim neku sliku sa njim on je prikaže normalno, ali ako poželim nešto više od toga - da je editujem (sa Edit) ili kliknem na Develop ili na View ili Manage - program se obavezno sruši uz navedenu poruku. Čak i dok u njemu samo listam-pregledam slike iz albuma zna posle nekog vremena da izbaci istu tu poruku.

Pokušao sam da ga popravim sa Repair, deinstalirao ga i ponovo instalirao par puta, resetovao računar nekoliko puta - bez uspeha, ništa se nije promenilo. Na kraju sam ga skroz obrisao i instalirao novu verziju ACDSee Photo Studio Ultimate 2021. Kad i sa njim potpuno ista priča - već pri prvom pokretanju izbacuje istu tu poruku: ACDSee Ultimate has encountered a system error and will close now" i isto se posle toga sruši kao kod prethodne verzije. Dakle ni to nije pomoglo. S'obzirom na sve ovo pretpostavljam da je problem negde do sistema Windows 10 Pro, (u registriju i sl.) a ne do samog programa. System Restore i vračanje na prethodnu tačku kada je sve radilo kako treba nije pomoglo.

Da li neko ima ideju šta bi moglo da bude uzrok ovog problema i kako ga rešiti?

Radio je normalno i bez ikakvih problema, sve do pre neki dan.
ах тај апдејт...
користи овај, ради савршено, не шпијунира корисника и величине је око 5 мегабајта!
fsiv.png

мени служи за посао...све има, отвара слике, гифове.. можеш цртати унутра, једноставније и боље него у пеинту
Paint ne bih komentarisao jer je nanivou predškolske ustanove.

A što se tiće FastStone-a - lošije su mu i oskudnije Reapir Tool komande, brisanje-uklanjane objekata sa slika, specijalni efekti, kao i Exposure-Lighting-Color opcije nego na ACDSee-u. Plus sam se na ACDSee navikao jer ga koristim 15 godina.

Back