gost 101840
Legenda
- Poruka
- 55.650
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja stvarno ne znam ko je rekao da je abortus uklanjanje parazita ili slicnog,niti me to zaista interesuje.
I odkud tebi pravo da kazes da je abortus uvek strah od ugrozavanja sopstvenog konformiteta?
Si ti u njihovoj kozi pa znas razloge,jel ti mislis da ljudi u Srbiji uglavnom zive u komforu?
Reci to sve npr devojci koju je neko silovao pa je zatrudnela.Reci to zeni koja nosi van matericnu trudnocu...Uostalom nije sve u zivotu crno i belo,u vecini slucajeva je sivo.Samo zene koje su to dozivele znaju kako im je u dusi i u srcu i kako se nose sa tim,verujem svaki nacin je drugaciji.
Da je ubistvo coveka i nerodjenog deteta isti,onda bi zakon bio isti za oba slucaja,ali nije kao sto znas
Neko tamo je pomislio i odredio da zene u tom slucaju imaju pravo slobodnog izbora i to im je i pruzeno,njen zivot,stvar intimne prirode,njeno telo,deo njenog bica...
Zato zivi svoj zivot i pusti druge da zive kako znaju i umeju...
Nije ovde stvar u nedostatku razumevanja, predrasudama ili ti osudjivanju bilo koga ili čega. Zakon o zabrani abortusa ne bi ništa promenio. I ubistva već rodjenih su zabranjena pa ih ljudi ipak čine. I slažem se da postoje kompikovane situacije u kojima treba doneti odluku o tome da li ovakav čin uraditi ili ne. Ali ukoliko se već ovakva odluka donese, onda treba biti svestan toga šta si izabrao i šta uradio. Čitavim svojim bićem osetiti da si počinio ubistvo. Dokle god se budu nalazila opravdanja u smislu navedenih, da je abortus uklanjanje parazita ili skupa ćelija koje su rešile da izvrše samoubistvo, ovakve greške će se ponavljati, iznova i iznova, i ljudi će u nedogled nastaviti da nanose štetu sebi i drugima.
Osim toga, čovek nikad ne može sa sigurnošću znati zbog čega je neka duša izabrala da bude rodjena i kakav bi joj život bio. Zbog toga je neistina da biramo da podarimo smrt umesto života radi dobrobiti nerodjenog deteta. Uvek je to strah od ugrožavanja sopstvenog konformiteta, sopstvenog života. I taj strah mi je razumljiv, ali kao što reče kineska poslovica, čin treba nazvati pravim imenom, i priznati sebi da si u odrdjenom momentu u strahu ubio.
Lakše je zaklanjati se iza zakona mase, nego preuzeti odgovornost za sopstvene postupke.