a u koliko sati spavaju komarci?

Forumaš Veličanstveni

Elita
Banovan
Poruka
15.221
e narode, super što volite životinje naročito svoje, nego imam problem nevidjen...
maločas oko 2:05 dakle pre 10 minuta, poupadali mi komarci i ovi domaći i ovaj crni bombarder što drnda ko 10 domaćih
namerno nisam otvarao prozore izmedju 20 i 22h jer znam da se tada muvaju oko prozora ali ovo je previše
ladno su budni u 02h

kad oni spavaju uopšte?

i nemoj da se neko pravi šašav iz ove nazovi države a više cigan-male da "nemaju pojma" za ove poluzdrave komarce
ako me i ujedu to bude standardan plik a ovi poluzdravi naprave nekakav mali ali okrugli i tvrdi plik
ovo od običnog komarca traje do ujutru a od ovog poluzdravog evo vuče se 7 dana
ne samo kod mene nego i kod nekoiko komšija pa čak i jedne bebe
sećam se da su ti poluzdravi bili nešto naročito besni i drndavi

komarac ne može da leti od kontinenta do kontinenta
više je moguće da je neko odgajio larve u blizini
nemoj samo da mi kažete da ste i ovo dozvolili za pare pa koga ujedu ujeli su?

malo su se smirli... mislim da su ovi došli autobusom iz centra grada....
dokona omladina takoreći, ovi matori ipak spavaju treba se ustane u pola pet...
sad ću ja da se odlogujem i da ih ponalupam po zidovima
pretprošlo veče sam tresnuo 4 jednim udarcem...
nek me ljubitelji životinja slobodno tuže
il nek poture svoje debelo meso da ih narane il nek ćute zauvek :rtfm:

Poslednja izmena:
Komaraca ove godine ima dosta jer je bilo dosta vode u kojoj su mogli da se razmnožavaju, nema tu mesta za teorije zavere. Ima i tigrastih, nije tajna, i nije tajna da su masovno zaraženi. Takođe su nam stigli i oni zaraženi srčanim crvom, tako da je od kljčnog značaja za ljubimce stavljati im zaštitu koja tera komarce. Koristite repelente, ili u prevodu, mažite se, uključujte sredstva raznorazna, umesto ukrasnog cveća gajite začinske biljke, eventualno kadifice, naročito od lavande, bosiljka i limun-trave beže.

Komaraca ove godine ima dosta jer je bilo dosta vode u kojoj su mogli da se razmnožavaju, nema tu mesta za teorije zavere. Ima i tigrastih, nije tajna, i nije tajna da su masovno zaraženi. Takođe su nam stigli i oni zaraženi srčanim crvom, tako da je od kljčnog značaja za ljubimce stavljati im zaštitu koja tera komarce. Koristite repelente, ili u prevodu, mažite se, uključujte sredstva raznorazna, umesto ukrasnog cveća gajite začinske biljke, eventualno kadifice, naročito od lavande, bosiljka i limun-trave beže.

To sa komarcima su problemi globalnog zagrevanja planete.

Sada se u umerenom pojasu sire tropski insekti i biljke.

i nemoj da se neko pravi šašav iz ove nazovi države a više cigan-male da "nemaju pojma" za ove poluzdrave komarce
ako me i ujedu to bude standardan plik a ovi poluzdravi naprave nekakav mali ali okrugli i tvrdi plik
ovo od običnog komarca traje do ujutru a od ovog poluzdravog evo vuče se 7 dana
ne samo kod mene nego i kod nekoiko komšija pa čak i jedne bebe
sećam se da su ti poluzdravi bili nešto naročito besni i drndavi

komarac ne može da leti od kontinenta do kontinenta
više je moguće da je neko odgajio larve u blizini
nemoj samo da mi kažete da ste i ovo dozvolili za pare pa koga ujedu ujeli su?

Sta kaze nauka:

Svi komarci su svrstani u familiju Culicidae. Komarci su rasprostranjeni u svim krajevima sveta i do sada je opisano oko 3000 vrsta, medjutim ovaj broj nije konačan i iz godine u godinu se uvećava. Pjedine vrste rasprostranjene su višezemalja, a druge imaju ograničenu geografsku raširenost. U oblastima sa toplom klimom kreće se ne samo veći broj vrsta već je i gustina njihove populacije veća, u poredjenju sa hladnim krajevima, odnosno zemljama. Sem toga, dok je u krajevima sa toplom klimom aktivnost komaraca tokom čitave godine, u krajevima sa kontinentalnom klimom, ovi su insekti aktivni samo za vreme tople sezone. Predstavnici ove familije igraju važnu ulogu u patologiji čoveka i domaćih životinja. Ovi artropodi prenose kod čoveka uzročnike malarije, denge i žute groznice. Kod domaćih životinja i ptica oni prenose razne vrste plazmodida, zatim razne filaride i druge uzročnike bolesti. Veličina komaraca je različita kod raznih vrsta i dužina njihovog tela kreće se od 3 do 10 mm.Boja im je takodje različita; sivožućkasta, crvenkasta, crnkasta itd. U pogledu odnosa komaraca prema čoveku, odnosno ljudskim naseobinama, komarci su podeljeni u tri grupe:
1. Prva grupa: vrste komaraca koje srećemo u blizini čoveka. Te vrste bodu čoveka i domaće životinje.
2. Druga grupa: vrstekomaraca koje se približavaju čoveku odnosno domaćim životinjama, samo kada osete potrebu za hranom. Takve se vrste nalaze u toku dana izvan ljudskih naselja, tj.stanova.
3. Treća grupa: komarci koji nikad ne zalaze u ljudska naselja.
>>>

Back