A sta na sve ovo kaze DS?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
238.192
Kao sto znamo DS je opoziciona stranka i kao takva ne mora da se izjasnjava povodom dileme potpisati ili ne. Ipak, posto su oni jos uvek najveca opoziciona stranka, kao i zato sto je ovo izuzetno vazno drzavno pitanje red bi bio da znamo i sta oni misle povodom toga. Medjutim, zvanicnog stava DS u vezi toga nema. Bar ga ja nisam video. Sta je razlog tome? Strah, kalkulisanje ili ... ? :think:

Oglasavali su se oni , kako da nisu !! Izneli su par stavova ovih poslednjih tri - cetiri dana .... u rasponu od tvrdog , zavetnickog zaklinjanja da ,,Zivot damo , al Kosmet ne damo ,, , pa do rezolutnog stava da cemo svi pocrkati od ljuta glada ako ne potpisemo bezuslovnu kapitalicuju .....

Poslednja izmena:
Kao sto znamo DS je opoziciona stranka i kao takva ne mora da se izjasnjava povodom dileme potpisati ili ne. Ipak, posto su oni jos uvek najveca opoziciona stranka, kao i zato sto je ovo izuzetno vazno drzavno pitanje red bi bio da znamo i sta oni misle povodom toga. Medjutim, zvanicnog stava DS u vezi toga nema. Bar ga ja nisam video. Sta je razlog tome? Strah, kalkulisanje ili ... ? :think:

Nemaju možda stav, ali su na delu učinkoviti po pitanju podrške Briselu, šta Pajtić radi sa vojvođanskom deklaracijom, ne verujem, da danas, u centralističkoj DS da nije bilo konsultacija po pitanju vojvođanske autonomije i neke vrste pritiska na trenutnu vlast...

- - - - - - - - - -

Зна се шта мисли, подржава политику Владе. Јер она води политику ДС-а.

Slažem se, samo još nisu sa izvinjenjem počeli...:mrgreen:

Rekli ste vi veoma dobro za ovih 13 sta misliTE!

Интересантно. Мудро се повукли у крај и чекају разрешење.
А сећате ли се када су прозивали опозицију да не сме да преузме власт зато што нема храбрости да решава проблеме?

Мислим да се Радикали тада још нису поделили.

isto što i svako lopovsko udruženje.....ćuti ds klan i smeje se celoj srbiji jer su nas u problem i ubacili dovođenjem euleksa na teritoriju srbije......a u isto vreme sprovodi naredbe sa zapada o daljem rasparčavanju srbije......počeli su od vojvodine preko onog pajtića šeika od razvojne banke vojvodine......ne bi me čudilo da se rukovodstvo ds klana pojavi kao počasni gost na otkrivenju novom spomeniku u preševu....ili gde god.....

Poslednja izmena od moderatora:
Ima saopstenje, prilicno je jasno

Демократска странка сматра да су преговори између Приштине и Београда о решењу Косова били неуспешни јер је приступ преговарача од самог почетка био погрешан. С обзиром на њихово неискуство то је било и за очекивати, зато смо и нудили помоћ од првог дана. Премијер је у једном тренутку направио грешку и покренуо причу и о столици за Косово у УН. Тиме и тврдњама да Косово није српско већ десет година послата је порука Приштини да може да добије више него што је очекивала, што ју је утврдило у ставу да не попушта у својим захтевима.

Чињеница је да нико од преговарача није јавно изашао да објасни шта је стављено пред Србију као услов, а уместо тога у јавности се може чути само ко је на кога викао на преговорима, ко је нудио оставку и ко је на кога у државном врху љут. Очигледно је да су неслога и неспремност у владајућој коалицији, различите позиције председника и премијера довели до тога буде уништен ионако мали маневарски простор у преговорима.

Социјалисти се сигурно сећају да није Демократска странка та која је заратила са светом 1999. године, а Кумановски споразум проглашавала за победу. Демократска странка подсећа да је, када је она преговарала на техничком нивоу са Приштином, Србија добила статус кандидата, а упркос противљењу Приштине ми смо у свим споразумима издејствовали и позивање на Резолуцију 1244 СБ УН.

Ima saopstenje, prilicno je jasno

Демократска странка сматра да су преговори између Приштине и Београда о решењу Косова били неуспешни јер је приступ преговарача од самог почетка био погрешан. С обзиром на њихово неискуство то је било и за очекивати, зато смо и нудили помоћ од првог дана. Премијер је у једном тренутку направио грешку и покренуо причу и о столици за Косово у УН. Тиме и тврдњама да Косово није српско већ десет година послата је порука Приштини да може да добије више него што је очекивала, што ју је утврдило у ставу да не попушта у својим захтевима.

Чињеница је да нико од преговарача није јавно изашао да објасни шта је стављено пред Србију као услов, а уместо тога у јавности се може чути само ко је на кога викао на преговорима, ко је нудио оставку и ко је на кога у државном врху љут. Очигледно је да су неслога и неспремност у владајућој коалицији, различите позиције председника и премијера довели до тога буде уништен ионако мали маневарски простор у преговорима.

Социјалисти се сигурно сећају да није Демократска странка та која је заратила са светом 1999. године, а Кумановски споразум проглашавала за победу. Демократска странка подсећа да је, када је она преговарала на техничком нивоу са Приштином, Србија добила статус кандидата, а упркос противљењу Приштине ми смо у свим споразумима издејствовали и позивање на Резолуцију 1244 СБ УН.

Akademskim jezikom ...,

ali na jednostavnom srpskom jeziku
to se kaže obećao stolicu u UN za sever Kosova ..

Ali meni iz tog saopstenja nije jasno da li bi oni sad ovo potpisali ili ne? Oni ukazuju na greske vlasti i to je s pozicije oponenata sasvim u redu, ali mene zanima sta bi uradili u trenutnoj situaciji. Nisam video da to pise.

• Podržavam
Reactions: Nez
Ali meni iz tog saopstenja nije jasno da li bi oni sad ovo potpisali ili ne? Oni ukazuju na greske vlasti i to je s pozicije oponenata sasvim u redu, ali mene zanima sta bi uradili u trenutnoj situaciji. Nisam video da to pise.

DEmokrate da su hteli da dođu u ovu situaciju

ne bi instalirali i kako reče Tadić "profilisali novu političku partiju" ..,

tako da u ovoj situaciji svojom voljom nisu, to treba da ti je jasno
i od te premise pođi .. pa lagano ka zaključcima ..

Nisam mislio na njihovu situaciju nego na onu u drzavi. Oni kazu da bi sve ovo radili drugacije, a ja sam ubedjen da bi i njima pre ili kasnije da su na vlasti bilo postavljeno ovakvo pitanje kao sad ovima. I voleo bih da znam njihov odgovor.

Nisam mislio na njihovu situaciju nego na onu u drzavi. Oni kazu da bi sve ovo radili drugacije, a ja sam ubedjen da bi i njima pre ili kasnije da su na vlasti bilo postavljeno ovakvo pitanje kao sad ovima. I voleo bih da znam njihov odgovor.

Нисмо се разумели.

Моје мишљење је да демократе нису на власти не зато што су заиста изгубили,
већ зато што су одступили и то баш зато да се не би нашли у овој ситуацији ..

Стога ако би их ти питао шта би они урадили .. моје је мишљење да су ти
већ одговорили. одступили су да они не би били ти који ово морају да ураде.

Није ово ситуација оћеш нећеш .., ја једино критикујем снс што су неискрени ..

:)

images

Нисмо се разумели.

Моје мишљење је да демократе нису на власти не зато што су заиста изгубили,
већ зато што су одступили и то баш зато да се не би нашли у овој ситуацији ..

Стога ако би их ти питао шта би они урадили .. моје је мишљење да су ти
већ одговорили. одступили су да они не би били ти који ово морају да ураде.

Није ово ситуација оћеш нећеш .., ја једино критикујем снс што су неискрени ..

Ово је најтачније....

Šta ima da se izjašnjavaju kada su SVE OVO ONI ZAKUVALI :aha2: :besan2:

Mogu samo da se PRAVE NEVEŠTI i da RADE KONTRA nebi li skupili neke PP ( političke poene ) :think:

A, kada bi kojim slučajem PONOVO BILI U VLASTI - NASTAVILI BI TAMO GDE SU SNS PREUZELI ŠTAFETU :aha2: :besan2:

Kakvo je ovo pitanje ?

Umesto da su kriminalci u zatvorima još se vodi računa šta oni imaju da kažu !?

DS ima samo jednu budućnosti. Pravac kazamat i da im se konfiskuje 150 milijardi evra što su pokrali. Sa njima može samo još o tome da se diskutuje.

Можда је ово корак у том правцу:

Pokrenut stečajni postupak nad RBV

To je samo kap u moru.

Onda kad sve demokratske lopuže budu po zatvorima a Srbija u svoju kasu za početak povrati najmanje 50 milijardi evra tek onda može da se tvrdi da je početak oporavka Srbije započeo. Do tada će sve ovo biti samo dečija igra za narod i ništa više.

Najbolji primer za to je Mišković. Pokrao je 5-6 milijardi evra a tereti se za 30 miliona !!!
Plati će on tih 30 a dodaće samo još 30 a možda i 300 a onda će ostati nedodirljiv. Faktički vučić sve čini da abolira lopovluk.

Poslednja izmena:

DS se izjasnio preko Pajtića
Inače, DS je strana koja iz ove situacije izlazi kao apsolutni gubitnik. Oni su i prebacili celu ovu stvar iz UN na teren EU. a tamo još iz nekog razloga, bez funkcije sedi onaj Amer Riker. Dakle, DS je po pitanju ovog ucenjivanja plasirao potencijalno oddvajanje Vojvodine od Srbije. Takav stav DSa se mogao naslutiti nešto ranije u kabinetu hrvatskog predcednika, Josipovića , GDE JE TADIĆ OTIŠAO DA PRATI UTAKMICU SRBIJA HRVATSKA, i da pri tom primi naređenje od Josipovića, šta DS treba da radi i kako da se ponaša.

Back