...a sta je sa nama ribama?

maksily:
evo i ja da se pridruzim komentarima, ja sam riba/skorpija i umem da budem zeznuta, tvrdoglava do bola. Mrzim kasnjenje i aljkavost! To me izludjuje, kao i isfoliranost, cim osetim da se neko folira bez blama okrecem ledja i ne nastavljam dalje konverzaciju, znam da to povredjuje drugu stranu, ali to je jace od mene.. jednostavno ne volim da me neko ubedjuje da je cvet plav kad je crven i kraj. Nemam poroketipa droga,alkohol...mislim da su to ciste gluposti, imam gomilu prijatelja s kojima sam stalno u kontaktu i svi me vole i ja obozavam njih, oni koji me ne vole me i ne interesuju. Mnogima smeta moj slobodan duh, sto sam komunikativna i snadjem se svuda, a ako dominiram u drustvu zbog mog saljivog duha, dolazi do bolesne zavisnosti strelaca koji vole da su uglavnom oni ti oko kojih se vrti svet.
O kombinaciji riba rak, uf... generalno lepo se slazu kad su sami, al rak ume cesto da bude pod velikim uticajem svoje porodice i da time ugnjetava ribu pa ova plane i onda ...njesra! Ipak mislim da je stalno cimanje jer rak hoce da dominira, a on ipka ide unazad i ume da koci ribu, a to cesto nailazi na njeno negodovanje, zar ne? Ja ne volim da idem unazad i onda kad me ovaj moj cimen, rat!

Znaci,na ovo nemam sta da dodam...Sa svim se u potpunosti slazem.Jedino bih dodala da na raka moze da utice i njegovo drustvo pred kojim uvek imam potrebu da se pokaze kao "glavna faca". :wink:

Mene je "RIBA" ubedjivala da sam nešto što nisam, a pored svega ni ona sama u to nije vjerovala.
Zapravo ni ona sama nije znala šta hoće - u to sam ubeđen. Ali znam ja šta je ona tražila.
Tražila je da se osjeti vrijednom i voljenom.
Problem kod "RIBA" je to što smatraju da nisu ništa loše učinile pa i kad jesu, jer smatraju da je surfanje po osjećajima sasvim normalna pojava koja se uvijek sama po sebi opravda.

"RIBAMA" fali osječaj za pravdu i moral.

Samo kad pomislim da LAŽ i PRIJEVARU smatraju kao nešto što se može opravdati zbog toga i toga!!!!! :lol: :evil: HA HA HA

Inače "RIBE" imaju ono lijepo što ni jedan drugi znak nema, ali upropašćuju sebe i druge sa svojom neodlučnošću.

Easier to let go
Give in to yourself tonight
Get on with the show
Expect me not to be so pure
Give me one for the road
Got a fever for sure

Yeah yeah yeah - I'm on a mission
Yeah yeah yeah - If you're with me raise your hands
Yeah yeah yeah - Got no inhibitions
It's our decision, we're gonna have a good time
Yeah yeah yeah - Got a new religion
Yeah yeah yeah - Gotta take me as I am
Yeah yeah yeah - I've got expectations
Of gradification, we're gonna have a good time

So when this thing is through
If you wanna be with me
I'll be lookin for you
Feel the energy tonight
Feelin' the groove
I feel it spinnin around, yeah

I got desire
I feel inspired
I wanna go much higher
And baby I don't wanna come down
All I want is to be excited
So come on, get united
No more need, to hide it
If you're really with me than come on and raise your hands

Gonna have a good time
Gonna have a good time
Yeah yeah yeah-aca

Uopste se ne slazem da ribama fali osecaj za pravdu i moral!Kod mene je bar izrazen u velikoj meri ponekad me cak drugi gledaju sa cudjenjem zbog mog morala pa nisi retki ni komentari tipa-u kom svetu/vremenu ti zivis?Mnogo vece kriterijume postavljam sebi nego drugima,za druge mogu da nadjem opravdanje zbog cega su nesto ucinili iako ja to nikad ne bih uradila!

Ja sam potpuno ubeđen da "RIBE" vjeruju da se ponašaju moralno i fer. Što više o tome i govore cijelo vreme. Sve je apsolutno točno i ispravno što kažu. Kod drugih ljudi će brzo primjetiti nepravdu i laž, u to ne sumnjam. Osjetio sam na svojoj koži. Ali što se tiče njih samih nisu ni svjesni što i kako čine drugima. Ne radi se tu o lošim osobama. Za mene su "RIBE" jedan od najboljih i najinteresantnijih znakova,.

Ja bih na prvom mjestu stavio da "RIBA" bude sudac kada bi trebalo da se nekome sudi. Ali kao što sudac sam sebi ne može da sudi, tako i "RIBA" ne može sama sebi da procjeni ono što čini drugima.

Ono što sam primjetio kod jedne "RIBE" je sljedeće:

Ako se radi o osobama koje nemaju neku veliku ulogu u njenom životu, ona će sasvim objektivno govoriti o njihovim problemima i takodjer će naći realno opravdanje za to što su te osobe učinile.

Ako se radi o jako bliskim osobama ili njoj samoj, tu će uvijek naći moralnu zamjerku. Svaki puta će opominjati na greške (pa i sitnice).
Pa ponekad i teško osuditi.

No ona sama sebe ne može osuditi pa dolazi do sljedečeg:
-U večini slučajeva ona nije u stanju da se promjeni pa će svoje buduće poteze pokušati prekriti veom tajne (ili lažima), dok će i dalje od drugog tražiti isplatu duga.
Ona će i dalje na riječima zvučati ispravno, koretkno i sasvim moralno, što će vjerovatno i nju samu ubediti u to da je svoju grešku ispravila. Ali zapravo tom autosugestijom i nesposobnošću da sama sebe osudi i kazni za svoje greške, ona će i dalje plivati, plivati i uvijek se izmigoljiti.

Ja duboko vjerujem da "RIBE" toga nisu u potpunosti svjesne, pa im se zato i čini da su sasvim fer i korektne. I pnekad se smatraju potpuno neshvaćeno.

Za nekoga sa strane je to jako teško primjetiti. Riječi su veoma jako oružje.
Meni je to uspjelo zato što sam se nalazio u jako uskom krugu "RIBICE" te sam kroz moje osječaje mogao osjetiti kada je meni bila učinjena nepravda i kako se ona uvijek sa lakoćom uspijela iz svega toga izvući.

"RIBE" ne daju na sebe i to je dobro. Ali neka malo imaju obzira i na druge koje ih veoma jako cijene i vole.

kabum:
Uopste se ne slazem da ribama fali osecaj za pravdu i moral!Kod mene je bar izrazen u velikoj meri ponekad me cak drugi gledaju sa cudjenjem zbog mog morala pa nisi retki ni komentari tipa-u kom svetu/vremenu ti zivis?Mnogo vece kriterijume postavljam sebi nego drugima,za druge mogu da nadjem opravdanje zbog cega su nesto ucinili iako ja to nikad ne bih uradila!

Ovo je veoma interesantno i ujedno formula za riješenje jedne od tajni "RIBA".

Dva različita stava. Jedan za sebe, a drugi za druge.

Zato su svi ujedno i zbunjeni i fascinirani "RIBAMA".

Ja smatram da za jednu te istu stvar ne mogu postojati dva različita stava, gledajući na sebe i na druge. Ako mogu opravdati nešto što je netko učinio, onda to vrijedi i za mene. Ako postoji nešto što nikad ne bih uradio, isto tako bi očekivao i od drugih.
U smislu zakona da smo svi jednaki pred Sudom i Bogom, ova teza je mnogo jasnija i prihvatljivija. I veoma fer i moralna.

Jer ako ja opravdam druge za istu stvar, a sebe ne, dovodim se u destruktivan položaj u kojem je fernes nestao. Time izbacujem iz balansa pravednost i dovodim druge u nezavidan položaj da mi nadoknade ono što sam si ja sam u početku dobronamjerno za moje pravo oduzeo.
Klackalica balansa se pokrenula, a stati će samo kada se raspadne.

Back