"A sta i da jeste...?"

Da li verovanje u neku teoriju zavere utice na vas realan zivot ?

• Utice

glasova: 3 23,1%
  • Ne utice

glasova: 8 61,5%
  • Nemam pojma i ne tice me se...

glasova: 2 15,4%

• Ukupno glasova
    13
Ne moze se ocekivati da manje od 1% ljudi drzi svest, kulturu i znanje za ostalih 99,999% ljudi u Srbiji.
Jednostavno i bez nasilja a ima i nasilja, i bez ekonomske gladi , a ima i blokade pa su ekonomski istroseni, ljudi se umore...

1000 danas su nakljukani internetom pre svega, jer vise na netu u busu , na poslu , posle posla , u krevetu , i oni znaju sve...sve znaju bato....prica nesto sto nema veze, ali zna..video na youtubeu , ma rastura...
I onda nema tu nekog znanja nego je to ZAVERA..
Zasto velikim slovom...Pa zato sto je to za njih ZNANJE.
E sad ti ako progovoris ono sto se stvarno desava u praksi , ili sto znas da mozes da uradis, jos ako si mocan, neuobicajeno , onda ide NEVEROVANJE sve te gomile, svih tih 99,999% i onda tvoja prica postaje teorija koja je netacna....a posto ti onda pomenes ZAVERU onu gore pomenutu, onda to postaje teorija zavere gde su spojeni njihovo NEVEROVANJE, njihovo ZNANJE i njihova ZAVERA zajednistva i izvora informacija.

Kao inovativni ili praktican fizicar, matematicar, hemicar, mnogo puta sam ja i pored prisutnih dr mr pr bio isto ismejan kao da pricam na njivi na selu kad kopamo kukuruz i beremo papriku.
A vremenom je nestalo onih koji su bili upuceni u praksu...ili su imali postovanja prema znanju a ne senzacionalistickom znanju.

Ja sam navikao na to...vise uopste ne reagujem...to je deo seljacke metodologije a sad je sve u Srbiji takvo....
Evo sad ima neka akcija samsung uredjaja koga u Srbiji zovu monitor...e sad, da li je TV uredjaj ili monitor, nesto izmedju , ali nemam ja vise snage da se tu nabedjujem sa ljudima koji hoce da navuku musterije koje ce posle naci svrhu toga sto su kupili.

Sa druge strane, uredjaj je izuzetno koristan nekoj drugoj populaciji i za to bi ga trebalo reklamirati...ali to je ustvari razlog zasto i nastaju teorije zavere. Neko kreira trend ili masovnu ZAVERU (evo je opet ista rec, velika slova, kao ono na pocetku) i onda dalje krece sve ono opisano...a motiv kreiranja moze biti novac, uticaj, indirektna zarada...svasta.

hmm...:think:
daj mi svoj, autentican odgovor:
- zbog cega se osecas ovako kad ti se postavi bas pitanje iz naslova ove teme?

o tome nisi ni razmisljala?:cool:

ko drzi 90% medija u Srbiji? plasis se da das odgovor i na ovo pitanje, mozda bi prepala i sebe samu? :lol: `o,tugo jesenja...` :per:

Ne bas svi, ipak, prica se da oni najtvrdokorniji imaju najjaci osecaj za (tudji) blam. ;) :)
kako tumacis novu gejcovu izjavu

Nova izjava Bila Gejtsa o vakcinaciji šokirala celu planetu​

A. J. 12. novembra 2021. 08:43
Nova izjava Bila Gejtsa o vakcinaciji šokirala celu planetu
Foto: Tanjug/Jeff J Mitchell/Pool Photo via AP

Podeli
Američki milijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts u poslednje dve godine često je komentarisao pandemiju korona virusa i isticao značaj masovne vakcinacije, nedavno je priznao da je od vakcina i terapija očekivao više.
Gejts je u razgovoru za istraživački centar „Policy Exchange“ rekao da bi „apsolutno užasan“ broj smrtnih slučajeva i ekonomska šteta koje je korona virus donela trebalo da podstaknu finansiranje projekata koji imaju za cilj poboljšanje vakcina, tretmana i dijagnostičkih testova koji će biti neophodni za obuzdavanje sledeće pandemije.
„Znate, nismo imali vakcine koje blokiraju prenos. Imamo vakcine koje vam pomažu da budete zdraviji, ali one su samo malo umanjile prenos. Potreban nam je nov način proizvodnje vakcine“, rekao je Gejts britanskom sekretaru za zdravlje Džeremiju Hantu, a prenosi Žena Blic.
Kovid vakcine delimično blokiraju prenos virusa, ali su efikasnije u sprečavanju teških oblika bolesti, piše „Gardijan“. Stručni panel za efikasnost vakcine u Velikoj Britaniji procenio je da je efikasnost zaštite nakon dve doze Fajzera 75 odsto, a nakon dve doze AstraZeneke 65 odsto, a obe vakcine daju 95 odsto zaštite od hospitalizacije. Međutim, imunitet vremenom slabi.
Osnivač Majkrosofta kritikovao je i činjenicu da nema efikasnih tretmana za Kovid, te neuspeh dijagnostičkog testiranja.
Slični tekstovi
Niz evropskih zemalja obara negativne rekorde, ovo su brojke
Kome možda nije u interesu da pandemija završi?
Manje od 5.000 zaraženih
Bil Gejts upozorio šta bi mogla da bude sledeća opasnost po…
„Biće potrebno desetine milijardi dolara za istraživanje i razvoj i oko milijardu godišnje za radnu grupu za pandemiju na nivou SZO“, rekao je on misleći na pripremu za narednu pandemiju koja će zadesiti svet, a za koju smatra da bi mogla da bude gora od Kovida-19.
Radna grupa SZO bi vršila nadzor nad pandemijom i vodila ono što je Gejts nazvao „igra sa klicama“ gde bi zemlje vežbale odgovore na događaje koji bi mogli da izazovu sledeću krizu, kao što je primera radi bioterorista koji oslobađa male boginje na 10 aerodroma.
„Postoje prirodno izazvane epidemije i epidemije izazvane bioterorizmom koje bi mogle da budu i gore od onoga što smo iskusili danas. A, ipak, napredak u medicinskoj nauci treba da nam pruži alate koje bismo, znate, mogli da napravimo drastično bolje. Dakle, mislim da bi ovo trebalo da bude prioritet. Sledeće godine će ta izdvajanja morati da se izvrše, uključujući ovu globalnu radnu grupu za pandemiju“, zaključio je.

kako tumacis novu gejcovu izjavu
Kao objavu coveka koji prati situaciju, razmislja i uci... :) Naspram mnogih kojima je to totalno strano. :P
Ali, ti nisi odgovorila na moje pitanje... :cool: Trazio sam ti licni, autenticni odgovor na njega, a ne poturanje novinskih clanaka
da neko drugi tumaci sta bi ti navodno trebalo da mislis, pri cemu bi u mah imao zakljuciti da verujes da je ovo plan neke nove zavere,
te da je tvoje licno verovanje istovremeno i dokaz toga... Totalno suludo.:P:cool: Pri tome, sam tekst ne nudi nista sto bi nagovestavalo
na tako nesto, naprotiv, nudi nova saznanja u vezi prirode bolesti i novi tip borbe protiv ove zilave mikroskopske zivotinje...
Rekao bih da odbijanje da ogovoris na moje pitanje cini da se osecas zaista tesno u svojoj kozi, kao pojedini pripadnici LGBT populacije,
barem si njih uzela za primer osecaja personalne sramote zbog licnih svojstava i uverenja....Ja tebe pitam ponovo, zbog cega se licno osecas tako? :)
Mozda si prikriveni lezbo, pa te stid? :D Upravo tako zvuci ovo:
kad gej govori o buducnosti kao o naucnoj fantastici
gde ce neko- citaj rusi i kinezi- ....upotrebiti biolosko oruzje,
onda to nije teorija zavere,
onda je to...sta
Odgovor: tvoje lupetanje naspram tudje realne brige... ;) :cool:
Ali pitanje je: sto? :think:
(barem na ovoj temi...)

Kao objavu coveka koji prati situaciju, razmislja i uci... :) Naspram mnogih kojima je to totalno strano. :P
Ali, ti nisi odgovorila na moje pitanje... :cool: Trazio sam ti licni, autenticni odgovor na njega, a ne poturanje novinskih clanaka
da neko drugi tumaci sta bi ti navodno trebalo da mislis, pri cemu bi u mah imao zakljuciti da verujes da je ovo plan neke nove zavere,
te da je tvoje licno verovanje istovremeno i dokaz toga... Totalno suludo.:P:cool: Pri tome, sam tekst ne nudi nista sto bi nagovestavalo
na tako nesto, naprotiv, nudi nova saznanja u vezi prirode bolesti i novi tip borbe protiv ove zilave mikroskopske zivotinje...
Rekao bih da odbijanje da ogovoris na moje pitanje cini da se osecas zaista tesno u svojoj kozi, kao pojedini pripadnici LGBT populacije,
barem si njih uzela za primer osecaja personalne sramote zbog licnih svojstava i uverenja....Ja tebe pitam ponovo, zbog cega se licno osecas tako? :)
Mozda si prikriveni lezbo, pa te stid? :D Upravo tako zvuci ovo:

Odgovor: tvoje lupetanje naspram tudje realne brige... ;) :cool:
Ali pitanje je: sto? :think:
(barem na ovoj temi...)
:rotf:
:rotf::hahaha::hahaha:

„Biće potrebno desetine milijardi dolara za istraživanje i razvoj i oko milijardu godišnje za radnu grupu za pandemiju na nivou SZO“, rekao je on misleći na pripremu za narednu pandemiju koja će zadesiti svet

Die Scheidung von Bill und Melinda Gates nach 27 Jahren Jahren Ehe ist seit Montag offiziell. Das ehemalige Paar hat drei volljährige Kinder und verfügt über ein gemeinsames Vermögen von ungefähr 130 Milliarden Dollar, das laut Medienberichten durch eine Trennungsvereinbarung aufgeteilt werden soll.05.08.2021

130 milijardi dolara poseduje ovaj gej,
zasto onda ide ulicama i prosi ovu sicu za zdravlje populacije,
ako smatra da je on bogom dat da nas spasava,
i trpa nos gde mu nije mesto,
onda nek izvadi iz svog dzepaa

130 milijardi dolara poseduje ovaj gej,
"Gej" sa zenom, decom i ljubavnicom pride...:roll::lol: Bulaznis iznova... :D
onda nek izvadi iz svog dzepaa
I dosad je to cinio, nigde nije rekao da nece i dalje... Opet bulaznis, kod tebe se to izgleda ponavlja. :cool: :lol:
pa dobro, eto priznajem, i sta ces sad
meni tvoje priznanje nije potrebno, ovde sam samo trazio da vidim da li je neko `rocan` sa onime sto pise... ;)
i ako mu se to dovede u pitanje smislenom argumentacijom, zbog cega drzi da je figurativno targetiran kao "gej". :)
pri cemu je gej=otpad, degeneracija, dekadencija ... dozivljaj uvrede. ;) ajde, mucni sad, pa se opet vrati. :):lol: :cool:

"Gej" sa zenom, decom i ljubavnicom pride...:roll::lol: Bulaznis iznova... :D

I dosad je to cinio, nigde nije rekao da nece i dalje... Opet bulaznis, kod tebe se to izgleda ponavlja. :cool: :lol:

meni tvoje priznanje nije potrebno, ovde sam samo trazio da vidim da li je neko `rocan` sa onime sto pise... ;)
i ako mu se to dovede u pitanje smislenom argumentacijom, zbog cega drzi da je figurativno targetiran kao "gej". :)
pri cemu je gej=otpad, degeneracija, dekadencija ... dozivljaj uvrede. ;) ajde, mucni sad, pa se opet vrati. :):lol: :cool:
e ti si se bas vezao za taj gej, ne ja,
ja tom gejtsu tepam sa gej,
a osim toga nisi mu ti drzao svecu
pa da stvarno znas sta je,
to sto je napravio par dece,...ako su njegova uopste,
ne znaci da ne hebe i koze , recimo

Mislim da nije, da je kolega imao u vidu uopsteno teorije zavera i 'sta ako'...
Ali realno i jeste tako, da se nepobitno dokaze da su bili u pravu da je zemlja tepsija. Sta ce to promeniti u njhovim zivotima i zivotnoj rutini? Ili da je Elizabeta guster i da na Juznom polu ima rupa u kojoj zive ljudi visoki 3 metra sa rezervnim suncem....
ti si bese onaj koji ispravlja vid kasikama umesto da ide kod ofatlmologa? i sta kazes, kada su saznao da zemlja nije ravna ploca i da je dejvid ajk u nasem timu?
koja elizabeta, mislis na onu
God save the queen
The fascist regime
They made you a moron
A potential H bomb

pa ovo je fantasticno,
kao da je iz mog pera izaslo

Na Zemlji će ostati samo malo odabranih“: Milijarder predviđa budućnost čovečanstva​

A. J. 14. novembra 2021. 09:32
„Na Zemlji će ostati samo malo odabranih“: Milijarder predviđa budućnost čovečanstva
Foto: Kevin Gill - CC BY 2.0

Podeli
Čovečanstvo će preseliti većinu industrije, a na Zemlji će ostati samo malo odabranih , i ona će biti pretvorena u prirodni rezervat, rekao je milijarder Džef Bezos, osnivač „Amazona“ i svemirske kompanije „Blu oridžin“. On je objasnio da će se milioni ljudi roditi u svemirskim kolonijama i posećivaće Zemlju turistički.
Zemlja može da izdrži 10 milijardi stanovnika, a svemir bilione, rekao je Bezos na „Ignejšs forumu“, navodeći da će ljudske kolonije u svemiru biti napravljene u cilindričnim objektima koji će se okretati kako bi stvorili veštačku gravitaciju. Prema njegovim predviđanjima, većina industrije biće preseljena u te kolonije kako bi se sačuvala Zemlja, a na njoj će ostati tek malo odabranih pogona i mnogo manje ljudi.
„Zemlja će biti pretvorena u nacionalni park sa ograničenim pristupom, poput američkih nacionalnih parkova. To će biti posebno mesto, ne možemo da ga uništimo“, kazao je Bezos.
Milijarder je dodao da će milioni ljudi raditi u svemiru, što je i vizija njegove kompanije „Blu oridžin“.
„Tokom vekova, većina ili mnogo ljudi biće rođeno u svemiru i to će biti njihov prvi dom. Oni će biti rođeni u kolonijama, živeće u njima. Posećivaće Zemlju kao što posećujemo Nacionalni park Jelouston“, predviđa Bezos, prenosi RT.
Slični tekstovi
Možete da imate sve milijarde sveta, ali ipak niste Leonardo Dikarpio…
Neobičan objekat u svemiru koji neprestano eksplodira: Niko ne zna šta…
Astronomi pronašli OGROMNU šupljinu u svemiru, za koju nemaju…
Želite više para? Najbogatiji ljudi na svetu imaju 6 saveta za vas
Kolonije u svemiru imaće reke, šume i divlji svet, navodi osnivač „Amazona“.
On nije objasnio ko će ostati da živi na Zemlji, iako ga je domaćin Edi Ignejšs to pitao.

Kolonije u svemiru imaće reke, šume i divlji svet, navodi osnivač „Amazona“.
On nije objasnio ko će ostati da živi na Zemlji, iako ga je domaćin Edi Ignejšs to pitao.
te kolonije indijanci su zvali ''vecna lovista'', a kod nas su poznate i kao ''onaj svet'', a bezos nije budala da se izlane i kaze ko ce da salje na onaj, a ko ce da ostane na ovom svetu

pa i onda kad su se iste pokazale kao zablude, ili se pak dovoljno isflekale, da ne kazem vec i pohabale koliko su dugo prisutne..... :cool:

Dakle, ovako (stoje stvari). :) Pitanje glasi: ... Cak i da je sve to u sta verujete, sto ovde (na ovom pdf / drzavi / planeti) prenosite i propagirate ISTINA, sta tacno imate u svom zivotu od spoznaje te istine?
Istina je za nas religiozne sustina i smisao zivota. Hristos: ja sam put istina i zivot.
Sta imamo? Pa ostvarenje nase zivotne misije.

KAKO MOZETE SA NAMA DA KOMUNICIRATE? SAMO I JEDINO ISTINOM. dakle, dokazi da sam u zabludi, a ja cu da si ti u zabludi, pa na poene igramo, ko vise dokaze, i svedemo racun i vidimo ko je ''pobedio''.
P.S. a mozemo pomalo i da se nasalimo dok se igramo, kao poznati naucnik
sredinger i ja, ili ti i jevropa

Poslednja izmena:
Dakle, ovako (stoje stvari). :) Pitanje glasi: ... Cak i da je sve to u sta verujete, sto ovde (na ovom pdf / drzavi / planeti) prenosite i propagirate ISTINA, sta tacno imate u svom zivotu od spoznaje te istine? :) Kako se ona kosi sa vama, s vasim zivotnim navikama, stavovima, postupcima...? Da li ono u sta verujete cini ikakvu razliku u vasim zivotima?
Pa, zaar ti nisam ja vec dao odgvor?
radi se o latentnim religioznim fanaticima koji su se prerusili u teoretcare zavera, tzv. spavaci
ja ne znam da li ti sa tvojim engleskim citas ko ce sve u americi da bude proglasen teroristom, neki vec jesu?

najsigurniji smo kada vi nama zalepite etiketu ludaka, pajsera -teor. zav. i smejete nam se, tako smo najpokriveniji, niko ne sumnja na nas, neke tamo ''pajsere''.

barisnjikov je .... jel ti stvarno verujes da on veruje u to sto postavlja?

molim te, razmisli, odakle u posl. vreme ovoliko teoreticara zavera, pa interet postoji odavno, a oni su krenuli tek od skora da se omasovljuju?

Poslednja izmena:

Back