"A sta i da jeste...?"

Da li verovanje u neku teoriju zavere utice na vas realan zivot ?

• Utice

glasova: 3 23,1%
  • Ne utice

glasova: 8 61,5%
  • Nemam pojma i ne tice me se...

glasova: 2 15,4%

• Ukupno glasova
    13

Black_star

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.063
Evo jedno pitanje za sve ucesnike foruma, pogotovo za one koji su poslovicno uvereni u svoje favorite medju raznoraznim teorijama zavera, do te mere da ih bez zazora i bez ikakave kocnice cak (i dalje) propagiraju, pa i onda kad su se iste pokazale kao zablude, ili se pak dovoljno isflekale, da ne kazem vec i pohabale koliko su dugo prisutne..... :cool:

Dakle, ovako (stoje stvari). :) Pitanje glasi: ... Cak i da je sve to u sta verujete, sto ovde (na ovom pdf / drzavi / planeti) prenosite i propagirate ISTINA, sta tacno imate u svom zivotu od spoznaje te istine? :) Kako se ona kosi sa vama, s vasim zivotnim navikama, stavovima, postupcima...? Da li ono u sta verujete cini ikakvu razliku u vasim zivotima?

Ako da, objasnite kako i na koji nacin. :) Ako ne, objasnite kako vase uverenje cini da se pomeraju planine u pravcu satisfakcije kosmicke pravde. :) Molim lepo, izvol`te, slusam...

:cool:
bercek izvoli.jpg

narod poslovično ne voli mnogo da piše. Trebao si nekako da osmisliš anketu ili da može da se odgovori u otprilike 5 reči.

Daj primer teorije zavere pa da čuješ odgovor na "A sta i da jeste...?"
to ne vazi za @Umri_muski . :cool: idemo dalje... :p
pa ne mogu ja da dajem primer, ja pitam one koji veruju u neku njihovu njima ubedljivu teoriju, otkud znam... :D dakle, ovde sam neutralan. :)
anketa nije losa ideja generalno, ali bi se svela na samo 2, 3 genericka odgovora, ne bih saznao sav materijal o stvari...
mada bi to, s druge strane, dalo neku sliku o tome koliko realno to verovanje ima uticaja na neciji zivot, mozda si i u pravu...:think:Ubacio. :D ;)

to ne vazi za @Umri_muski . :cool: idemo dalje... :p
pa ne mogu ja da dajem primer, ja pitam one koji veruju u neku njihovu njima ubedljivu teoriju, otkud znam... :D dakle, ovde sam neutralan. :)
anketa nije losa ideja generalno, ali bi se svela na samo 2, 3 genericka odgovora, ne bih saznao sav materijal o stvari...
mada bi to, s druge strane, dalo neku sliku o tome koliko realno to verovanje ima uticaja na neciji zivot, mozda si i u pravu...:think:kako da izmenim sad. :D
mora da si imao nešto konkretno na umu?
Recimo, "vanzemaljci su medju nama"?

Ali, sta cini okosnicu jedinstva u iracionalnom? :)
Pa lepo su u kratkim crtama opisali sta je u stvari pokretac toga, cim su im sugerisali da tu 'istinu' zna samo mali broj ljudi bili su skloniji da poveruju u izmisljotinu. Cist poremecaj ponasanja, nisam psiholog ali pretpostavljam da je delimicno narcizam (ja ZNAM sta drugi ne znaju), delimicno kompleks nize vrednosti.
U stvari je nedostatak kvalitetnog obrazovanja tvorac takvih teorija, najlakse je manipulisati ljudima koji ne znaju nista ili znaju malo. To koriste i za regrutovanje verskih fanatika.

Zasto apriori menjati misljenje nekome? Valjda ga prvo treba cuti, razumeti...
Misliš na teoretičare zavera?
Lično, nemam živaca ni strpljenja da slušam nešto što smatram glupim.
Nisam 'Neverni Toma', ali nikada nisam verovala u ; horoskop, crnu magiju, da je Zemlja ravna ploča, i kojekakve gluposti.
Ova tema se, čini mi se, odnosi konkretno na koronu.
Mišljenja su podeljenja, moguće da je virus veštački i izmakao kontroli..
Znam, gotovo sigurno, da zaštićenih nema, ali verujem medicini i preporukama SZO.
Imam duševni mir, bez straha, neopterećena. Dakle, ne verujem teroretčarima niti se opterćujem bilo kakvim sumnjama.
Da mi nedostaje prisnost, bliskost, aktivnosti - da, ali to nema veze sa teorijama zavera.

Ova tema se, čini mi se, odnosi konkretno na koronu.
Mislim da nije, da je kolega imao u vidu uopsteno teorije zavera i 'sta ako'...
Ali realno i jeste tako, da se nepobitno dokaze da su bili u pravu da je zemlja tepsija. Sta ce to promeniti u njhovim zivotima i zivotnoj rutini? Ili da je Elizabeta guster i da na Juznom polu ima rupa u kojoj zive ljudi visoki 3 metra sa rezervnim suncem....
I dalje ce (a i mi) ici na posao, jesti, spavati, baviti se onim cime se i sada bavimo.

Back