A razgovor?

''Kakvi su ljudi BOSANCI?
Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro. Čudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela, a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjača i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim....''
Meša Selimović

Neznoscu..i volim te ..a onda svim onim malim stvarim
koje cine ljubav..zagrljaj..poljubac..paznja..pripadanje..razumevanje..poverenje

Poslednja izmena:
...na Istoku se ne izražava
tamo se emocije
žive
i ne prosipaju se okolo
da se drugi njima pune
i od tudje
prave svoje njive...
Lonac
pokrivamo
ne zbog pjene
nego usljed rasipanja
energije njene...

Tako je...i ako radim drugačije...

• Podržavam
Reactions: Nez
...mehanicistički,
to je tačno
ali Lonac Života
nema poklopca
već račirena krila
svoje Ptice
iznad sebe...
...Ona čuva i od jaka Sunca
i gradonosna oblaka
...a i
da nepotrebno odlije se
i jedno pero
ili dlaka...

...tako misli ovoga Jutra,
Faraonn

Neznoscu..i volim te ..a onda svim onim malim stvarim
koje cine ljubav..zagrljaj..poljubac..paznja..pripadanje..razumevanje..poverenje

Prijateljice moja,
-zar su male Stvari,- Zagrljaj...Poljubac...Pažnja...Pripadanje...Razumijevanje...Povjerenje...
...ako su One male
onda su sve ostale
neodrasle ostale...

...mehanicistički,
to je tačno
ali Lonac Života
nema poklopca
već račirena krila
svoje Ptice
iznad sebe...
...Ona čuva i od jaka Sunca
i gradonosna oblaka
...a i
da nepotrebno odlije se
i jedno pero
ili dlaka...

...tako misli ovoga Jutra,
Faraonn

Tacno...
ali, na zalost...ima i onih koji
sebe zatvaraju, uplaseni od zivota
kresu ptici krila
a istovremeno se pitaju
zasto?...

Prijateljice moja,
-zar su male Stvari,- Zagrljaj...Poljubac...Pažnja...Pripadanje...Razumijevanje...Povjerenje...
...ako su One male
onda su sve ostale
neodrasle ostale...

Dragi moj prijatelju ..veliki pesnice i pisce lepih reci

razumeo si ti sta sam ja htela da kazem

Ljubav je velika a sve drugo sto cini ljubav su romanticno receno "male stvari"

znamo svi da male nisu i da znaju da usmere i oblikuju nase zivote

house_sparrows_flight.jpg

Molim Vas ptici ne secite krila,,,najcesce ljudi razgovaraju putem pp.Ne vole svi da obznanjuju svima sve.I ovako nasim postavkama,izazivamo komentare,ali jedan sa drugim..izbegavaju se svadje,veca sloboda kod iskazivanja misljenja.Priznacete svi smo ili vecina nas ovde,pronasli kutak od bekstva okruzenja,koji zna da bude surov,nepojmljiv,posebno za romanticarske dusice kakve smo mi.A svako od nas moze da se obrati onom sa kim zeli da podeli misljenje .Tako da ne smatram,da se malo prica ,da malo ima razgovora medju nama.Siroka je lepeza ponuda ,kako i gde mozemo da pohvalimo,kritikujemo,a medjusobom mozemo i da se smejemo,placemo ,volimo.Vazno je da ovde imamo prijaatnost naseg utocista.Jer da nam je tamo,u RL sve kako zelimo,ne bismo bili ovde,Skromno misljenje jednog Vrapcica

Poslednja izmena:

Back