- Poruka
- 733
Ljudi pa vi se primate na svaku vest iz novina kao ovcice.
Kad i ako bude stvarno da neka zemlja ne zeli da ratifikuje onda mozemo da pricamo.
Ovo su sve spinovanja i politicki pritisci.
Ко нам каже

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ljudi pa vi se primate na svaku vest iz novina kao ovcice.
Kad i ako bude stvarno da neka zemlja ne zeli da ratifikuje onda mozemo da pricamo.
Ovo su sve spinovanja i politicki pritisci.
Aha.....Laz i prevara....Ali....
http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=99874
Mozda i bude nesto od SSP-a?
![]()
Pa dobro kad se primas, da ti ne uskratim zadovoljstvo.
Primaj se do kraja.
Ухватили сте човека који није могао да побегне из Београда, и то упоређујете са Радованом и Ратком.![]()
slažem se
samo obrati pažnju, Hrvati udaraju na RSK (koje je pod zaštitom UN) kada? Mesec dana posle iste takve intervencije Mladića na zaštićena područija u BIH, šta kaže neki u Evropi posle Srebrenice na nemale srpske žrtve u RSK, pa i zaslužili su, vraćeno, nema osude u pravim razmerama, a takva budalaština je išla dotle da sam ja u razgovoru sa nekima koji su mi postavili kontra pitanje, "ko žali za Drezdenskim žrtvama"...paralela je bolesna i pojednostavljena, ali je u njihovim glavama takva, a šta je Srbija uradila da to završi?
Naša poltička elita je od samog početka počela da igra samo na simpatije i priču, pa ako hoćete Srbe u Evropi, mora da popusti
ja sam i ovde na forumu pisao, da sam protiv bilo kakvog potpisivanja SSP-a dok se ne završi priča oko Haga, baš iz tih razloga, što se uvek prolongira nešto zbog nekog "repa" starog 8 odnsono 13 godina. Holandija neće popustiti dok se ne završi priča o Ratku Mladiću, a ovi naši bezmudaši to ne mogu da urade jer je svaka godina izborna i očekuju svake godine "mic po mic" samo na kartu mi smo za Evropu, pokažite i vi da ste dobar domaćin
Uskoro Mladic iza resetaka.
Placi mala,placi...
Ma nema sta da uporedjujem, krenulo se sa hapsenjima.
Ovaj uhapsen, nek se spremi sledeci.![]()
Godinama su ih cuvale strukture koje sada padaju sa vlasti i sa pozicija....Ovo je pocetak....Биће плакања, али ви ћете плакати. Годинама причате како ће Ратко и Радован бити ухапшени. Само што нису
.
Jasta. Zivi bili pa videli.Ратко и Радован су на сигурном и никад нећете моћи да их ухаписте.
Meni je sumnjivo zašto ta Holandija (uostalom kao i EU) stalno "gura prst u oko" Srbiji i tzv. prozapadnim snagama, pošto neprekidno rade neke stvari koje su u suprotnosti sa njihovim "dobrim namerama" i željom da u Srbiji pobede "one snage koje su za pridruživanje Evropi"...
Godinama su ih cuvale strukture koje sada padaju sa vlasti i sa pozicija....Ovo je pocetak....
Jasta. Zivi bili pa videli.
Izgleda da su kampanje nekih stranaka uoči majskh izbora bili samo farsa...
Pošto su se jedni hvalili potpisivanjem SSP, a drugi se zaklinjali da će ga poništiti odmah čim preuzmu vlast...
Kad ono...
Vesti dana - utorak, 10. jun 2008. 22:37
holandija neće ratifikovati ssp sa srbijom
Politika - Pre 33 minuta
HAG - Holandski ministar spoljnih poslova Maksim Ferhagen izjavio je da neće predati parlamentu na ratifikaciju Sporazum Srbije i EU o stabilizaciji i asocijaciji (SSP), uskraćujući time prednosti koje bi Srbiji pružio taj dokument, javila je agencija ANP.
Obraćajući se poslanicima, ministar je kazao da je tako odlučio jer Srbija ne sarađuje u potpunosti sa Međunarodnim tribunalom za ratne zločine u Hagu, navodi agencija ANP.
Holandski ministar se pozvao na izveštaj glavnog tužioca Serža Bramerca u kojem se navodi da Srbija nije načinila nijedan ozbiljan napor u potrazi za haškim beguncima Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem.
Holandija i Belgija su se protivile potpisivanju ŠA Srbije i EU sve dok Beograd ne bude u potpunosti sarađivao sa Tribunalom u Hagu, odnosno dok ne bude uhapsio i priveo pravdi haške begunce.
Te dve države su međutim, uoči majskih parlamentarnih izbora u Srbiji, pristale da potpišu taj sporazum uslovljavajući njegovu ratifikaciju "potpunom saradnjom sa Tribunalom u Hagu".
holandija ima principijelan stav. od 8 prioriteta njihove spoljne politike, postovanje medjunarodnog prava, humantiranog prava i stvari oko tribunala su u samom vrhu. to su chak i u ustav ubacili.
uz to, kao poznata liberalna zemlja, postovanje ljudskih prava je nesto sto ne mozemo ocekivati od holandije da zazmuri. prosto je to zemlja koja se gleda u tim nekim vredonostima ( druga stvar dal su, recimo, izgradili spomenik svom divljanju po indoneziji nekada...)
oni imaju ok argumente- srbi, ako ne zele da zavrse to sa tribunalom, mozda i ne treba da pristupaju klubu, niko nas ne tera, ne bije...ako mislimo da kriterijumi i principi nisu valjani i da se ne primenjuju...
zato, uhapsiti lepo hasku ekipu, pa da vidimo sta smo, gde i kako...
E pazi,ovo bi skoro imalo smisla i logike da nije u pitanju drzava koja je medju prvima priznala Kosovo.
Sve sami poshtovaoci prava i sloboda ali samo kad njima to odgovara![]()
I kad su bombardovali Srbiju i onda su valjda postovali medjunardno pravo. smradovi.
hipoteticki gledano- kad bi se danas pojavio neki novi pol pot i resio da masakrira pola kambodze, bilo bi krajnje tupavo da se mirno gleda sa strane jer necemo da prekrsimo pravilo o nemesanju koje je postavljeno jos 1648. a danas bi se ogledalo, recimo vetom neke velike sile u savetu bezbednosti.
Pa to samo znaci da ne postoji medjunarodni konsenzus da je zaista u pitanju koljac Pol Pot. To sto ti mislis da je on masovni ubica ne daje ti za pravo da primenis silu ni prema njemu licno a kamoli prema jednoj celoj zemlji.