a moglo je bolje..

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
uginula mi je maca:(
nisam znala da ce toliko da me pogodi njena smrt
pokupla sam njeno telo od veterinara, razgovarala racionalno o tome sta je i kako je
stavila je u gepek auta, da je dovezem kuci i sahranim
i suze su samo grunule
plakala sam od dedinja do kuce..placem i dalje
ja necu, a suze idu same samo kad je vidim na slici

kako se nosite sa onima koji nam nedostaju, do juce su bili sa nama i sad ih nema
da li zalite za necim sto niste, a mogli ste da uradite
tema se ne odnosi samo na zivotinje

zile :heart: neke macke odlaze u raj

10959668_10204463994898891_4382174870862329147_n.jpg

12205052_10206258944371506_883193833_n.jpg

12584195_10206703413322952_1693905484_n.jpg

12625723_10206703414162973_357062922_n.jpg

zika.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
pokupla sam njeno telo od veterinara, razgovarala racionalno o tome sta je i kako je
i suze su samo grunule

kako se nosite sa onima koji nam nedostaju, do juce su bili sa nama i sad ih nema

Pogledajte prilog 394230

Pogledajte prilog 394231

Pogledajte prilog 394232

Pogledajte prilog 394233

Pogledajte prilog 394234

Za razliku od većine forumašica, tvoja kuća je čista ( i pored tog zverinjaka što si zapatila).

Imaš pomoćnicu ?

Разумем.
Нама је 10 јуна 2011.(памтим датум због годињице кумановског споразума) угинула керушица, четврт теријерка(двапут су ме пси угризли, једном штене и други пут њена мати), 14 година стара.
Само је месец дана пред смрт од здраве животиње постала сасвим скомолела, однео сам је код два вета, напипали су јој неку масу у стомаку и рекли да је карцином и да због година не могу ништа.
Направили смо јој простирку испод настрешнице, имала је најбољу храну, деца су проводила по цео дан с њом.
Сахранили смо је испод једне велике шљиве у башти, било ми је жао, спасао сам је да је газдарица оне керуше што ме је ујела не закопа јер је била једино женско куче од неких 5-6 оштењених и нико није хтео да је узме, још је била сисанче кад сам је донео, па сам је хранио на цуцлу.
Шта је рекао вет од чега је мачка угинула, оне су доста отпорне и дуговечне?

Разумем.
Нама је 10 јуна 2011.(памтим датум због годињице кумановског споразума) угинула керушица, четврт теријерка(двапут су ме пси угризли, једном штене и други пут њена мати), 14 година стара.
Само је месец дана пред смрт од здраве животиње постала сасвим скомолела, однео сам је код два вета, напипали су јој неку масу у стомаку и рекли да је карцином и да због година не могу ништа.
Направили смо јој простирку испод настрешнице, имала је најбољу храну, деца су проводила по цео дан с њом.
Сахранили смо је испод једне велике шљиве у башти, било ми је жао, спасао сам је да је газдарица оне керуше што ме је ујела не закопа јер је била једино женско куче од неких 5-6 оштењених и нико није хтео да је узме, још је била сисанче кад сам је донео, па сам је хранио на цуцлу.
Шта је рекао вет од чега је мачка угинула, оне су доста отпорне и дуговечне?

uradio je UZ pre tri dana, nista se nije videlo
analiza krvi pokazala samo neka blaga odstupanja u funkciji jetre
sad je ponudio da uradi autopsiju, ja nisam htela jer mi ta cinjenica nece promeniti nista
on sumnja da je neki akutni tumor koji je u poslednjih sedam dana imao naglu progresiju jer nista nije mogla da jede, pocela je da povraca usirenu krv u komadicima i prepolovila joj se tezina za samo sedam dana
puna mi je kuca zivotinja i dalje, al ona boli za sebe

- - - - - - - - - -

klimaks dive, klimaks

nije klimaks dzugasvili, isto sam se osecala svaki put kad sam gubila ljubimca
ovo je sveze, pa me sada boli..zato sam otvorila temu

- - - - - - - - - -

To znači da si vredna domaćica i baš sam ( prijatno ) iznenađen iako sam znao da su Hrvatice ( ili Srpkinje iz tih krajeva ) veoma uredne žene.

Eto, nemaš pomoćnicu ( pa ti ništa ne fali ), sad nemaš ni mačku a i šta će ti...

PS - kučići rulz

imam macku, ostala mi je njena majka
nisam hrvatica, rodjena sam u beogradu i svi preci su mi iz srbije

nije klimaks dzugasvili, isto sam se osecala svaki put kad sam gubila ljubimca
ovo je sveze, pa me sada boli..zato sam otvorila temu

ni broja više ne znam koliko sam psića i pasa sahranio do sad..i lutalica i mojih
jednog psića nikamo ne mogu da prežalim, bilo je to davno...sahranio sam ga pored pruge
jer voleo vozove, onako mali, uvek im se radovao...zove se Graja od svoje braće i jedne sestre koje sam im nadenuo - Raja, Cvaja, Maja i Graja

ostao je samo Graja, nastradao je od štenećaka, nisam ga na vreme pelcovao...moja krivica, gde mi je bila pamet
sa majkom je bio u mojo garaži, mislio sam da je potpuno zaštićen, imun...moja greška

kuju je ubio auto, ostao je sam,posle je brzo je oboleo...i završio...moja greška...bio je kao meda

i suze su samo grunule

Znam kako ti je. Ja sam pre 40 dana nesretnim slucajem izgubila mezimca Mekanog od 10 godina. Plakala sam kao kisa 7 dana,posle sam malo lakse prebolela jer imam Bekija,ali mi uvek nedostaje. Macka se nekako i prezali ali gubitak voljenog ljudskog bica malo teze,njega niko ne moze da zameni ni nadoknadi. Ujak mi je preminuo pre 7 godina za kog sam bila jako vezana,pa sam se tesko pomirila da ga nema,fali mi topla rec,podrska,zagrljaj... njega nema nema ni poziva na paprikas,ujna se promenila braca ne zive ovde... ali zivot ide dalje...

Ja sam uzasno sazaljiv na zivotinje i zato se trudim da se ne vezujem puno za njih.Mislim,generalno sam u zadnje vreme postao previse osetljiv i saosecajan i svijuh mi neki djavo zao i svacija me nevolja uzasno pogadja.
Ali kada su zivotinje u pitanju tu je tek posebna prica.

Secam se pre nekih 25 godina kada sam bio klinjo,moj deda je kupio jagnje da zakolje za slavu.Ja sam otisao da ga vidim i toliko sam ga zavoleo da sam seo pored njega,zagrlio ga i nisam hteo da ga pustim sve dok mi otac i deda nisu obecali da ga nece zaklati.A sta ti je zivotinja,kao da ga sad vidim kako me gleda i kako se scucurilo uz mene kao da zna da mu je zivot u pitanju.Zbog njega smo kasnije i zapatili ovce i i danas ih drzimo.Da ne pricam koliko sam stresova doziveo zbog uginulih maca,kuca,pilica,prasica,jagnjica...
Zivotinja sve zna i sve oseca i zato nikada necu moci da podnesem ljudsku okrutnost prema zivotinjama.

I zato,kazem,trudim se da se ne vezujem puno za zivotinje sto na selu nije nimalo lako jer si okruzen njima.

i suze su samo grunule

da...
a na smrti sam prilično imun

Back