A kategorija koliko košta?

mario80

Stara legenda
Poruka
80.582
Danas krenem u vikendicu idem u raskrsnici na zeleno, izleće mi motorista na onom velikom maxi skuteru 250 ccm. Ja na kočnicu i sirenu, on me zaobilazi na sledećem semaforu spuštam prozor i on mi kaže ali ja imam strelicu zelenu... Kako je moguće da vozači polože za a kategoriju a ne znaju osnovna pravila u saobraćaju? Uopšte kako ljudi ne znaju čemu služe uslovno zeleno svetlo?

auto-skole su lose osmisljene bolji je americki sistem

kad mi je dete polozilo rekao sam ajd da vidim kako vozis - UZAS

pa sam mu dao nekoliko casova dok mu voznja nije postala iole podnosljiva

recimo mora da stanu ispred znaka nebitno koliko je on udaljen od raskrsnice.

Danas krenem u vikendicu idem u raskrsnici na zeleno, izleće mi motorista na onom velikom maxi skuteru 250 ccm. Ja na kočnicu i sirenu, on me zaobilazi na sledećem semaforu spuštam prozor i on mi kaže ali ja imam strelicu zelenu... Kako je moguće da vozači polože za a kategoriju a ne znaju osnovna pravila u saobraćaju? Uopšte kako ljudi ne znaju čemu služe uslovno zeleno svetlo?
Већина возача на пружном прелазу се не заустави и крене првом већ лагано вози без стајања што је погрешно.

Много ми значи кад људи користе мигавац на излазу из кружног тока..

Исто тако много је лењих људи који не користе мигавце..то ме нервира.

Vidim da mnogi uslovno zeleno gledaju kao čisto zeleno.

Sreća pa sam A kategoriju otarasio po starom zakonu i na legalan način.

Još nešto što mi nikako ne ide u glavu.

Zašto se novi vozači uče da prilikom parkiranja povuku ručnu i izbace iz brzine?

Vidim da mnogi uslovno zeleno gledaju kao čisto zeleno.

Sreća pa sam A kategoriju otarasio po starom zakonu i na legalan način.

Još nešto što mi nikako ne ide u glavu.

Zašto se novi vozači uče da prilikom parkiranja povuku ručnu i izbace iz brzine?
Nemam pojma ,ja kad hocu da parkiram i ugasim auto ,pritiskam kvacilo ubacujem u prvu i gasim auto ,povucem rucnu .

Већина возача на пружном прелазу се не заустави и крене првом већ лагано вози без стајања што је погрешно.

Много ми значи кад људи користе мигавац на излазу из кружног тока..

Исто тако много је лењих људи који не користе мигавце..то ме нервира.
Ja bih takve motkom tukao ,to nije za auto uopste.

Ja znam da obicno to uslovno zeleno ide uz desnu ivicu puta ,ako je glavni semafor na crveno a upaljeno to uslovno zeleno sa strelicom ,moze da prodje ali da ne ugrozava ove sto dolaze sa otvorenim semaforom iz suprotnog smera ,znaci on je tebi presekao put ...nikad mi se to nije desavalo koliko se secam ,niti sam nekome sekao niti me neko sekao...

Kupovina vozačke dozvole je krivično delo i zato je naslov promenjen.
Mislim da je opšta bahatost najvažniji razlog za mnoge saobraćajne prekršaje. Znaju da je zabranjeno, ali baš ih briga.
Ali nije ni pogledao jbt nemanjina ulica!

Motoristi i biciklisti su neviđeno ranjiva skupina u saobraćaju i ni ne pogleda!

Poslednja izmena:
Znam neke bicikliste koji otvoreno kažu kako za njih propisi ne važe jer nemaju dozvolu i zato po njima ne moraju da ih poznaju.
... што је бахатост.

Нисам ја прочитао цео устав и цео кривични закон, па ипак не правим прекршаје.

Да имамо камере свуда, као што још увек немамо, 2-3 ћошка касније би тај дивљак био заустављен.

Pa dobro ti je rekao. Tko zna što ti petljaš. Ne može on imati zelenu strelicu i ti zeleno! Ako on ima zelenu strelicu, ti onda imaš crveno! Znači ti si u krivu i po običaju petljaš.
I kakvo ti je to uslovno zeleno svjetlo?

Stvarno nema smisla u bilo kakvom prekrsaju ili ne do bog nesreci ,da se poziva na polozeno znanje poznavanja znakova ili kupovine vozacke,to s tim nema veze,ima sa kurcenjem i drogerantima,maminim sinovima itd,na polaganju pandur kaze nekom ko nema osnovno znanje moram da te pustim mnogi su popadali,takodje namerno obore i nekog ko zna ko nikad nije napravio prekrsaj,moze talija da bude da se prodje da se samo tad odvoza kako treba

NN 92/2019 (30.9.2019.), Pravilnik o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama​

...
Članak 47. stavak 6.
6) dopunska svjetleća strelica, a ovisno o stvarnoj situaciji na raskrižju, prikazuje mogućnost prolaza vozila u smjeru označenom zelenom svjetlećom strelicom za vrijeme dok je upaljeno crveno svjetlo (G03). Po potrebi, umjesto strelice može se koristiti simbol ili natpis vozila javnog gradskog prijevoza ili interventnih vozila.
...
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2019_09_92_1823.html

Screenshot_2022-06-20-17-29-32-933.jpg

Ali u redu, moram se ograditi, vaša prometna pravila su možda drukčija nego naša.

NN 92/2019 (30.9.2019.), Pravilnik o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama​

...
Članak 47. stavak 6.
6) dopunska svjetleća strelica, a ovisno o stvarnoj situaciji na raskrižju, prikazuje mogućnost prolaza vozila u smjeru označenom zelenom svjetlećom strelicom za vrijeme dok je upaljeno crveno svjetlo (G03). Po potrebi, umjesto strelice može se koristiti simbol ili natpis vozila javnog gradskog prijevoza ili interventnih vozila.
...
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2019_09_92_1823.html

Pogledajte prilog 1173919

Ali u redu, moram se ograditi, vaša prometna pravila su možda drukčija nego naša.
Članak opisuje značenje strelice ali to nema veze sa saobraćajnim propisima koji su jasno definisani. Nadam se da nećeš na teži način saznati zašto te neko oduvao na zeleno dok si ti skretao na uslovnu strelicu.

Back