A jel se seća neko ...?

Isporuchiti Zareta CG

• Ne

• Da

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Većina glumaca su veliki profesionalci i nemaju predrasude ni o jednoj ulozi niti se vode stereotipima. U to sam najmanje sumnjao kad je Žarko u pitanju.

Ovo mnogo više svedoči kakva je stoka narod... Umesto da ustane i ode svako kome se to ne sviđa, oni su uspeli da dođu do uzvikivanja parola ko na mitingu.

Kome se ne sviđa, neka ustane, ode i pusti druge da gledaju... Ali ne, glasni bunt je rešenje za sve.

Koji narod je stoka...srpski ?:eek:

Pa ako vam se ne sviđamo i stoka smo , što ste nas okupirali i ne možemo da dišemo od vas ovde u svojoj zemlji ...idite i ne osvrćite se, bićemo vam zahvalni:roll:

Kakav glumac - takva mu i uloga i moje pravo za moj novac je da izrazim svoje negodovanje , a kako ću to uraditi i na koji način, moj je problem sve dok je u zakonskim okvirima.:rtfm:

Bar ne nosim mrtva pijana utoku za pojasom i ubijam NEnaoružane jedva punoletne golobrade mladiće, k'o što radi-uradio je ovaj vaš junačina ubica - glumac.:roll:

Nek' se vrati kod vas pa mu radite šta hoćete - vaš problem , a mene zabole...slavite, puštajte , šta god...vaš je .:whistling:

Pa ako vam se ne sviđamo i stoka smo , što ste nas okupirali i ne možemo da dišemo od vas ovde u svojoj zemlji ...idite i ne osvrćite se, bićemo vam zahvalni:roll:

Kakav glumac - takva mu i uloga i moje pravo za moj novac je da izrazim svoje negodovanje , a kako ću to uraditi i na koji način, moj je problem sve dok je u zakonskim okvirima.:rtfm:

Bar ne nosim mrtva pijana utoku za pojasom i ubijam NEnaoružane jedva punoletne golobrade mladiće, k'o što radi-uradio je ovaj vaš junačina ubica - glumac.:roll:

Nek' se vrati kod vas pa mu radite šta hoćete - vaš problem , a mene zabole...slavite, puštajte , šta god...vaš je .:whistling:

Što si prsla, bre? :eek:

Ono što sam napisao nema veze sa zločinom koji je počinio. Taj zločin osuđujem i malo je za njega kažnjen.

S druge strane, to nije razlog da se kaže da nije profesionalac i da je kriv za ulogu u toj predstavi. To samo zatucani mozgovi mogu da kažu.

Ti za svoje pare imaš prava da biraš između toga da li ćeš da gledaš ili ne, a ne da li će NEKO DRUGI TAKOĐE ZA SVOJ NOVAC da gleda ili ne. U suprotnom si stoka.

Kome se nije svidelo, mogao je da napusti salu. Ali ne, ajde da sprečimo da to gledaju i oni kojima se dopada. Stoka, nego šta!

Ali ne zato što su Srbi, već zato što se tako ponašaju.

Ako je tebi ovakvo ponašanje sinonim za Srbe, meni nije (i ja sam Srbin, pa se tako ne ponašam). Meni je sinonim za stoku. I znam mnogo Srba koji će tako nešto osuditi.

P.S. I da - zašto sam rekao "Narod je stoka". Zato što je dovoljno da jedan ovan krene da urliče, odmah ga druge ovce prate. Čast ostalima, koji su bili možda i u većini, kako mi se čini, ali za taj narod koji se oglasio na takav način u pozorištu, nemam šta drugo da kažem.

Poslednja izmena:
Laušević ponovo u sivom domu

ZVEZDA glumišta bivše SFRJ Žarko Laušević uhapšen je pre dva dana u Americi. Kako je juče potvrdilo srpsko Ministarstvo pravde, glumca je uhapsio Biro za emigraciju i carine zbog boravka u ovoj državi bez emigrantske vize.
Trenutno, američke vlasti razmatraju da li postoji mogućnost da se poznati glumac deportuje iz ove države.
Iste ove vesti potvrdio je i Lauševićev nekadašnji branilac advokat Toma Fila. Na pitanje kakav je dalji scenario, odgovara:
- Proces se vodio u vreme kada je bila stara Jugoslavija - podseća advokat. - Ako Laušević ima srpsko državljanstvo, a mislim da ga ima, onda ne vredi da ga Srbija juri. Jer, ako ga deportuju iz SAD, onda će ga dovesti ovde. Pored toga, prema dogovoru između Srbije i Crne Gore, opet bi ga izručili ovde ako bi se saglasio sa tim. Zato mislim da država treba da povuče poternicu.

Inače, život nekada veoma traženog glumca, kao na filmu, potpuno se preokrenuo u samo nekoliko minuta. Posle uspešne i zapažene premijere "Kanjoša Macedonovića" u budvanskom "Grad teatru", Laušević je krenuo za Podgoricu gde mu je bila porodica. Sa bratom Branimirom, u noći između 30. i 31. jula 1993. godine, izašao je uveče u obližnji kafić "Epl" da se malo odmori posle premijere.
- Kakva je ovo galama? - dobacio je u šali konobarici.
Ali, umesto njenog odgovora, čuo se Dragor Pejović kome je tada bilo tek 21. godina.
- Šta je? Šta ti smeta? - odbrusio mu je.
Ne sluteći ništa, konobarica je ušla u kafić iz bašte, samo nekoliko sekundi pošto je zapljuštala kiša metaka. Kada je posle nekog vremena stigla policija, scena je bila kao na filmu - Dragor Pejović i Radovan Vučinić mrtvi, dok je njihov prijatelj Dragor Kažić (24) teško ranjen. Ispaljeno je 13 metaka, a gosti i zaposleni u kafiću bili su u šoku!

Viši sud ga je u oktobru 1999. godine, ponovo osudio na četiri godine zatvora, ali je Vrhovni sud, marta 2001. preinačio presudu na 13 godina zatvora.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=149968&datum=

A da damo mi koju milku :think: ......kada smo mogli za onog buzdu.......:mrgreen:

Pravda za najboljeg glumca svih vremena sa balkana :mrgreen:

Sta mislite da li ga treba isporuchiti Milu ili.......:mrgreen:

Ili da utvrdimo da to nije on,nego neko drugi koji samo lici na njega.......ko onomad sa Terzicem :mrgreen:

e nek si i ti nesto pametno napisao:per:
ja mislim ovo poslednje

a zamisli da tebe rokaju neki dizelasi u kaficu njih trojica poceli da te sutiraju tuku razvlace po stolovima,i sad tvoj brat ima utoku legalno i sta da radi,da zove miliciju...njegova greska je samo sto je 3 preziveo

Aj da ne otvaramo novu temu........

Ekskluzivno: Oprostio sam Žarku Lauševiću!

Andrija Kažić, koga je Žarko Laušević ranio u pucnjavi 1993, za Press kaže da je glumcu oprostio zločin

Podgoričanin Andrija Kažić (40), koga je Žarko Laušević teško ranio u pucnjavi 31. jula 1993. godine, za Press kaže da je posle 16 godina oprostio slavnom glumcu! U iskrenoj ispovesti za Press, prvoj od nemilog događaja, Andrija je istakao da je tragedija, u kojoj je izgubio drugove Dragora Pejovića i Radovana Vučinića i bio povređen sa dva hica u desnu nogu i testise, za njega sada daleka prošlost.

- To što se odigralo uskoro će doživeti punoletstvo - navodi Kažić, i dodaje: - Život ide dalje i na sreću ja danas imam svoju sreću. Imam posao, a pre svega imam dva sina, što je najbitnije, jer se posle nesreće polemisalo da neću moći da imam decu budući da sam bio ranjen u testise. Daleko je teže onima koji su izgubili decu. Sa Pejovićima nisam u kontaktu, a Vučinići su mi komšije i znam da i oni danas imaju svoje živote. Njima jeste ostala ogromna bol za izgubljenim sinom, ali sve to postepeno ide u zaborav. Takav je život.

Kažić ističe da ne želi da se vraća na događaj, posebno u razgovoru za novine. On ističe da se mnogo toga dešavalo od traumatičnih poslednjih dana jula 1993. godine, i da je o Žarku povremeno saznavao nove vesti. Posle toliko godina Kažić kaže da je oprostio Lauševiću:

- U ovom momentu sam mu faktički oprostio. Čuo sam da živi u Americi, u Njujorku, da tamo ima neki život. Najpreciznije što mogu da kažem je da sam ravnodušan što se tiče Žarka Lauševića - ističe Andrija, i napominje da je Lauševića kao glumca rado gledao.

- Gledajući ga kao glumca mogu da kažem sam izuzetno cenio ono što je radio i da sam ga voleo kao umetnika - zaključio je Andrija

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=71883&sectionId=41&view=story

Anita Laušević: Hvala svima na podršci

Anita Laušević, supruga slavnog glumca, zahvalila se Žarkovim kolegama, srpskoj javnosti i medijima koji su stali na Lauševićevu stranu. Anita je iz Njujorka, preko porodičnog prijatelja Dragana Bjelogrlića, potvrdila da se glumac nalazi u teškoj situaciji: - Zahvaljujem se svima koji pokreću inicijativu da se pomogne mom suprugu. Hvala što ste na našoj strani i što doprinosite da ovaj košmar prestane, ali molim sve novinare da od mene više ne traže izjave i komentare jer medijska pompa u ovom trenutku ne doprinosi da se popravi teška situacija u kojoj se Žarko nalazi ovde u Americi. U ovakvoj situaciji to može biti kontraproduktivno - zamolila je Žarkova supruga.

Back